Διατροφή Ποιες είναι οι χρήσεις του Rusk;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης fersis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Diatrofika den exi megali aksia, boitai omos na diatiri tin avgotrofi igri , ke episis na pername vitamines i na xromatizoume ta poulia (afta pou xromatizonte) pio efkola
 
Να ρωτησω κατι χαζο (ξανθια γαρ)..σε συνδεση με το μηνυμα περι σκονης (τριμενη τροφη).. Και την χρηση του ρασκ!Ωραια το χρησιμοποιουμε να διατηρουμε υγρη την(π.χ. αυγοτροφη)Αν ομως η αυγοτροφη ειναι ξηρη... (αρα σκονη-τριμενη τροφη).. Ειναι σωστο να την μετατρεπουμε σε υγρη; 😕
 
- Εχω την γνώμη οτι η χρησιμοποίηση του ρασκ προέκειψε απο την ανάγκη μας
να δώσουμε στα ΝΕΑΡΑ πουλιά, μια τροφή ιδιαίτερα -μαλακή-αλλά και με πολλά θρεπτικά συστατικά που να παραμένει υγρή και μαλακιά για αρκετό χρονικό διάστημα.
-Αναμειγνύοντας το ρασκ με την αυγοτροφή τών εταιρειών και προσθέτοντας
και άλλα διατροφικά στοιχεία-ανάλογα την εποχή και τις επιθυμίες μας-έγινε αυτό
πραγματικότητα.
-Τώρα πιά το ρασκ έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της αυγοτροφής που δίνουμε πλέον σε όλα τα πουλιά μας, πολοί απο εμας.
-Συνταγές αυγοτροφής με ρασκ υπάρχουν πολλές, εννοώ με πολλές παραλαγές,
ανάλογα με την ποσότητα των στερεών και υγρών συμπληρωμάτων διατροφής ή
συμπληρωμάτων βαψίματος,όπως λέει και ο gozi.
 
η αυγοτροφη ειναι ξερη οταν την αγοραζουμε, κατι πρεπει να βαλουμε μεσα για να την κανουμε υγρη να μπορουν τα πουλια να την φανε ποιο ευκολα.
εδω ερχεται το ρασκ, το οποιο μπορει να απορροφησει 2 φορες τον ογκο του σε νερο (τοσο βαζω εγω).
δηλαδη ενα ποτηρακι ρασκ δυο νερο, τωρα μεσα στο νερο μπορουμε να προσθεσουμε πολυβιταμινες, σπιρουλινα, ασβεστιο και οτι αλλο χρησιμοποιουμε στην αυγοτροφη μας.
το ρασκ θα απορροφησει το νερο με τα συστατικα που εχουμε βαλει μεσα και θα μπορει ο οργανισμος του πουλιου να τα αφομοιωσει ποιο ευκολα.
σκετο το ρασκ δεν εχει καμια διατροφικη αξια οπως ειπε και ο gozi ποιο πανω αλλα βοηθαει στο να χορηγουμε οτι θελουμε στα πουλια.
 
υπαρχουν ομως και αυγοτροφες μαλακες οι οποιες δεν χρειαζονται συμπληρωμα με rusk,τις ταιζουν στους νεοσσους οι μανες μια χαρα.
 
βεβαιως και υπαρχουν αυγοτροφες μαλακες και για οτι πουλια θελεις, για ασπρα καναρινια για κιτρινα για αγριοπουλα οτι μπορεις να φανταστεις.
αλλα κανεις δεν ειπε οτι το ρασκ ειναι για αντικατασταση της αυγοτροφης, ολοι ειπαμε οτι το χρησιμοπιουμε μονο και μονο για να μπορουμε να χοριγουμε στα πουλια ποιο ευκολα διαφορα αλλα συμπληρωματα τα οποια ο καθε ενας κρινει χρησημα για τα πουλια του.
 
δημητρη δεν διαφωνω για το ρασκ απλα ειπα οτι υπαρχουν μαλακες αυγοτροφες μηπως καποιος δεν το ηξερε
εγω μεσα στην μαλακη αυγοτροφη βαζω κατα καιρους σπιρουλινα, γυρη, βιταμινες υπ οψιν οτι εχω μαλινουα που δεν βαφονται.
 
Back
Top