Διατροφή Ποιες λιχουδιές αρέσουν στα κοκατίλ;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stefan
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Stefan

PB Member
Εγγραφή
21 Μαϊ 2008
Μηνύματα
418
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Παιδια θα ηθελα να μου πειτε τι λιχουδιες αρεσουν στα κοκατιλ γιατι θελω να τον πρωσελκιω με αυτα.
 
προσπαθησε να του δινεις καποιο φρουτο που να το ξετρελαινει! Η και οι ηλιοσποροι τους αρεσουν αλλα δεν κανουν καλο!
 
Τα φρουτα δυστηχος δεν τα τρωει... Τα δαγκωνει και κανει σαν να ξυνηζετε καπως... Ειδα ενα βιντεο που τρωει κατι το κοκατιλ και ξετρελενετε.
Γνωριζετε τι ειναι και αμα το πουλανε;
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
κεχρι σε τσαμπι ειναι αυτο και το πουλανε στα πετσοπια!
αλλα μην νομιζεις οτι με το που θα του το δειξεις θα σου κανει ολα τα κολπα και οτι θες εσυ.
πρεπει πρωτα να το βαλεις μεσα να το δει με την ηρεμια του, να το δοκιμασει κλπ κλπ και αφου δεις να του αρεσει πολυ (γιατι μπορει και οχι) μετα να το εχεις για να τον προσελκυεις!
 
Δοκίμασε Στέφανε και με φρούτα όπως το μήλο (που τρελένονται οι περισσότεροι παπαγάλοι), σταφύλια, βερύκοκο. Εγω τους δίνω και λίγο μέλι με το δαχτυλό μου η καλύτερη λιχουδιά της Κούκυ :D
 
Στέφανε μπορείς να ετοιμάζεις σε 2 μπωλάκια φαγητού φρουτοσαλάτα και ποικιλία λαχανικών. Πχ ενα μπώλ που να περιέχει κομμένα σε μικρά κομμάτια φρούτα με διαφορα χρώματα: μήλο, αχλάδι, ροδάκινο, πεπόνι, σταφύλι, σύκο κτλ. Στο άλλο μπώλ καλαμπόκι, πιπεριές πράσινες, κόκκινες(γλυκιές) κίτρινες, πορτοκαλί, αρακά, ψιλοκομένο μπρόκολο, καρότο τριμένο κτλ Ισως τα χρώματα να το προσελκύσουν να φάει. Επίσης για να το παροτρύνεις, να παιρνεις και εσυ μικρά κομματακια και να τρώς και εσύ. Στην προσπάθειά του να σε μιμηθεί,ίσως ξεκινήσει να δοκιμάζει τις καινούριες γεύσεις.

Μην ξεχνάς χρειάζεται υπομονή και επιμονή.
 
1 και μοναδική φορά που κατάφερα το πουλάκι μου να φάει απο το χέρι μου ήταν με καρότο. Τρελένεται για καρότο κ αγγούρι βέβαια
 
Κανουν καλο οι ηλιοσποροι μαζι με καλαμποκι φιστικια και σιταρι;


Τους ηλιοσπορους και τα φιστικια θα σου προτεινα να τα δινεις με μετρο, ως λιχουδιες και οχι συχνα μεσα στη βασικη τους διατροφη. 😉
 
Κανουν καλο οι ηλιοσποροι μαζι με καλαμποκι φιστικια και σιταρι;

Αν είναι στην σωστή αναλογία και βέβαια κάνουν. Η διατροφή δεν θα πρέπει όμως να στηρίζεται αποκλειστικά εκεί μόνο. Πρέπει να υπάρχει σωστή αναλογία σπόρων, ποικιλία λαχανικών και φρούτων, σωστή αναλογία σε πέλετς και έτοιμες τροφές.
 
Αν είναι στην σωστή αναλογία και βέβαια κάνουν. Η διατροφή δεν θα πρέπει όμως να στηρίζεται αποκλειστικά εκεί μόνο. Πρέπει να υπάρχει σωστή αναλογία σπόρων, ποικιλία λαχανικών και φρούτων, σωστή αναλογία σε πέλετς και έτοιμες τροφές.


Συμφωνώ με Inca1099 ... Πιστεύω ότι ένας παπαγάλος του μπολ τροφίμων πρέπει να είναι όπως το ουράνιο τόξο. Θα πρέπει να γεμίσει με πολλά χρώματα.

Brown = σπόρων προς σπορά και σπόροι

Πράσινο = φυλλώδη λαχανικά, το σπανάκι και άλλα

Κόκκινο, κίτρινο, πορτοκαλί = φρούτα και λαχανικά όπως τα καρότα, κολοκύθες, γλυκοπατάτες, τα μήλα,

Blue = φρούτων

κ.λπ. Νομίζω ότι, ακολουθώντας τη φιλοσοφία ότι μπορείτε να προετοιμάσει μια διατροφή που είναι ποικίλα και υγιή. Βεβαίως, ορισμένα πτηνά είναι απρόθυμοι να τρώνε νέα τρόφιμα, αλλά εσείς δεν πρέπει να εγκαταλείψει την ελπίδα. Εμμονή μπορεί να σας ωφελήσει.
 
ςμενα τρελαιμεται με το μαιντανο... Κ ειδικα το κοτσανι που ειναι μεσα τρυφερο κ το ροκανιζει... Οπως κ με τα κοτσανια απ το σπανακι...
 
Back
Top