Φροντίδα Ποιες ράτσες παπαγάλων μιλάνε γρήγορα και πώς;

renegade.cy

PB New Member
Εγγραφή
11 Νοε 2008
Μηνύματα
72
Πόλη
Λευκωσία
Ποιες ράτσες παπαγάλων μιλάνε γρήγορα και πως; Τα cockatiels που έχω δεν νομίζω να μιλήσουν ειναι σε κλούβι 3 ζευγάρια και μιλάνε μόνοι τους. 🙂

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα για να τον μάθω να μιλά, ποια ράτσα μιλά εύκολα και γρήγορα εκτός από τον African Grey.

Σας Ευχαριστώ
 
Μπορουμε να σου πουμε ποιες ρατσες ειναι καλοι ομιλητες! Ο αφρικανικος γκριζος ειναι ο πιο καλος ομιλητης και ακολουθουν οι αμαζονες! Σχεδον ολοι οι παπαγαλοι μιλανε. Ακομα και το κοινο παπαγαλακι που ισως να μην το πιανει το ματι σου, μπορει να μαθει καποιες λεξεις. Το ποσο ευκολα και γρηγορα ομως μπορει να μιλησει ενας παπαγαλος εξαρταται απο την διαθεση σου και την υπομονη σου! Αν ασχοληθεις πραγματικα με το πουλι, κερδισεις την εμπιστοσυνη του και χτισεις μια ωραια σχεση θα εχεις γρηγορα αποτελεσματα. Αν παρεις τον παπαγαλο σε μικρη ηλικια (2-3 μηνων) απο τους εξι μηνες του θα μπορει να επαναλαμβανει καποιες λεξεις. Με την παροδο των μηνων θα μεγαλωνει και το λεξιλογιο του.

Ολα αυτα ομως ειναι θεωρητικα! Πρεπει να περνας χρονο με το πουλι και να μαθεις πολλα πραγματα για το ειδος που θα επιλεξεις. Υπαρχουν καποιοι κανονες η αν θες καποια μυστικα για να γινει η σχεση σας αμφιδρομη, να δινεις στοργη και να παιρνεις ικανοποιηση (στην περιπτωση σου... Ομιλια) πρεπει να αρχισεις απο το μηδεν. Για παραδειγμα δεν παινεις στρογγυλο κλουβι γιατι νιωθει ανασφαλεια το πουλι, οι διαστασεις του κλουβιου πρεπει να εχουν καποια εκατοστα μινιμουμ για να ζει μεσα το πουλι, το κλουβι να το τοποθετεις παντα σε θεση πιο χαμηλα απο σενα. Χρειαζονται κανα δυο ωρες ακομα για να σου πω καποια απο τα βασικα πραγματα. Πρεπει να βρεις αρθρα (ευτυχως υπαρχουν πολλά στο PetBirds) και να τα μελετησεις.

Υπαρχουν πολλα πραγματα λοιπον που θα πρεπει να ξερεις. Τα κοκατιλς δεν λενε λεξεις, τα μπατζις μπορουν να πουν. Μην συγκρινεις ομως τα ζευγαρια μπατζις η κοκατιλς που εχεις με καποιον παπαγαλο πιο μεγαλο που θα ειναι μονος του και θα πρεπει να παιξεις εσυ τον ρολο του ζευγαριου του.

Δεν θελω να σε αποτρεψω, προς θεου! Απλα επειδη ζητας συγκεκριμενα πραγματα σε ενημερωνω για να κανεις καποια σωστα βηματα ωστε να εχεις αποτελεσματα και να μην απογοητευτεις με οτι αυτο συνεπαγεται για σενα και το πουλι.
 
Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη και Έυα. Δημήτρη πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου, θα ήθελα να ακούσω και αλλά, επίσης ήθελα να μάθω αν παίζει ρόλο ποιες ώρες της ημέρας αφιερώνεις ποιοτικό χρόνο στον παπαγάλο.

Το ξέρω για τον Αφρικανό και τον αμαζόνα, μου έχουν πει όμως ότι δεύτερος καλύτερος ομιλητής είναι ο Αλεξανδρινός Παπαγάλος. Φυσικά αυτός που το είπε να πουλήσει ήθελε (petshop). Ποια είναι οι γνώμη σας.

Ευχαριστώ.
 
Ο αλεξανδρινος ειναι καλος ομιλητης οπως και ο ρινκνεκ που ανηκουν στο ιδιο ειδος (ειναι και αρκετα πιο οικονομικος απο τον αλεξανδρινο αν σε ενδιαφερει και το οικονομικο μερος). Πρεπει να λαβεις υποψιν πολλες παραμετρους (μεγεθος πουλιου, προσδοκιμο της ηλικιας, αν μενεις σε διαμερισμα, αλλεργιες που μπορει να εχεις εσυ η καποιο αλλο μελος της οικογενειας σου, χρονο που θα αφιερωνεις γιατι μερικα ειδη αν τα παραμελεις μαδανε το φτερωμα τους, κτλ) τα εχουμε κουβεντιασει εδω μεσα πολλες φορες. Στο ειπα και πιο πανω, διαβασε μερικα απο τα αρθρα που παραθετουν οι φιλοι μας και θα κανεις την πιο καλη επιλογη.
 
Εξίσου καλός όσο ο αφρικάνικος γκρίζος ειναι και ο Eclectus...
 
Φυσικά με ενδιαφέρει και το οικονομικό. Ποσα είδη ρινκνεκ υπάρχουν; Σε διαμερισμα μένω, που μπορω να βρω πληροφορίες για αλλεργίες και τέτοια.

Ευχαριστώ
 
οι ρικνεκ οπως και ο αλεξανδρινος ανηκουν στην οικογενεια των parakeet ! Μπορεις να βρεις πληροφοριες για ολη την οικογενεια εδω Parakeets κανε τις συγκρισεις σου!
 
Γειά σου φίλε renegade.cy. Αφού σε ενδιαφέρει και καλά κάνεις και το οικονομικό η καλύτερη επιλογή για εμένα είναι ο αλεξανδρινός. Αν το πάρεις απο μικρό και ασχοληθείς μαζί του θα πάθεις πλάκα με αυτό το παπαγάλο. Μόλις φτάσει 2 χρονών αν έχει ένα χρωματισμό σαν δαχτυλίδι γύρω από το λαιμό του είναι αρσενικός αν δεν έχει είναι θηλυκό. έχω ασχοληθεί πάρα πολύ με αυτό το συγκεκριμένο είδος.

Όπως καταλαβαίνεις έχω τέτοιο παπαγάλο είναι 7 χρονών έχει μεγάλο λεξιλόγιο αλλά το αγαπημένο του είναι να μιμείτε ήχους. Αν π.χ το έχεις στο δωμάτιο σου και ακούς τραγούδια δεν θα σε αφήσει να ακούσεις θα μιμείτε διάφορους ήχους από την μουσική. Είναι το αγαπημένο του αυτό και δεν χρειάζεται και εκπαίδευση για το συγκεκριμένο απλά ότι ακούει το μιμείτε. Αλλά φυσικά για το λεξιλόγιο του χρειάζεται υπομονή και απο μικρό εκπαίδευση δηλαδή να του μιλάς αργά και αυτό που λες να το επαναλαμβάνεις αρκετές φορές. Μην φανταστείς ότι χρειάζεται τόσο μεγάλη υπομονή μέχρις ώτου μιλήσει. Αυτό το είδος είναι πολύ έξυπνο. Αλλά θέλει καθημερινή φροντίδα, χάδια και παιχνίδια. Για τις ικανότητες του αξίζουν τα λεφτά. Θα το βρείς από 300 ευρώ και πάνω. Εγώ τον αγόρασα από εκτροφέα 300 ευρώ απο μωρό βέβαια με δυσκόλεψε γιατί όταν το πήρα έτρωγε ακόμα κρέμα αλλά ήταν φανταστική εμπειρία.

Καί ένα περιστατικό επειδή ήταν η πρώτη λέξη που έμαθε Π.Α. Ο. Κ. μία φορά τον πήγα σε ένα σύνδεσμο του Π.Α. Ο. Κ. εδώ στην περιοχή μου για να δώ έναν αγώνα και μόλις τον μίλησα και τον είπα Π.Α. Ο. Κ. Πραγματικά μας ζάλισε να λέει συνέχεια Π.Α. Ο. Κ. μέχρι που φοβήθηκα μην μας διώξουν αλλά όχι όλα καλά και ξετρελάθηκαν όλοι.

Δεν σε προτρέπω να αγοράσεις τέτοιο είδος απλά λέω την γνώμη μου γιαυτό το είδος επειδή το έχω. Καλή συνέχεια παιδιά.
 
Καλησπέρα παιδία,
Ποιες ράτσες παπαγάλων μιλανε γρήγορα και πως; Τα cockatiels που έχω δεν νομίζω να μιλήσουν ειναι σε κλούβι 3 ζευγάρια και μιλανε μόνοι τους. 🙂

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα για να τον μάθω να μιλά, ποια ράτσα μιλα ευκολα και γρηγορα εκτος απο τον Africa Grey.

Σας Ευχαριστώ
Γιατί θέλεις να του μάθεις να μιλάει;
 
  • Like
Αντιδράσεις: Yasmin
Ευχαριστώ πολυpaokaras23! Ποσο μηνων λες εσυ ειναι σωστο να παρω ενα μικρο αλεξανδρινο;
 
Να'σαι καλά φίλε μου.. Κοίτα αν ασχολήθεις μαζί του δηλαδή αν έχεις χρόνο ελεύθερο να το αφιερώσεις και 2-3 μηνών να είναι, είναι καλά..Αλλά για να το πάρεις τόσο μικρό θα πρέπει να το πάρεις από εκτροφέα και αυτός θα σ πεί ότι απορίες έχεις..
 
Ειμαι καινουριος στην παρεα σας! Μπηκα απο την αγαπημου για τους παπαγαλους! Εγω ειχα πρην 10 χρ Αφρικα Ζακο και πρην τον χασω απο ατυχια μεσα σε 1 χρονο ειχε μαθη 70 λεξεις. Μονος του, για την Πλακα του, για το Καλαμπουρι του, χωρις εκπαιδευση επειδη ημουν ασχετος τοτε! Μετα εχουμε Αμαζον double yellow (αλλα κ τα υπολυπα της ειναι καλα). Μετα εχουμε Eclectus (το πρασινο το αρσενικο). Οι πιο πολλοι παπαγαλοι μιλούν, αλλα θελει χρονο να διαθεσεις και καποιες γνωσεις! Ναστε ολοι καλα!
ΚΓ.
 
καλιτερος παπαγαλος ειναι ο δικος σου παπαγαλος
αυτος που εσυ θα διαλεξεις.. Ετσι επειδη σουκανε.. Κλικ..
αυτος που θα αγαπησεις θα φροντισεις και θα λατρεψεις
αυτος ειναι ο καλιτερος παπαγαλος και δε πα ναναι απο κοκατου μεχρι ενα
μικρουτσικο παπαγαλακι
 
Εαν σε ενδιαφερει πιο πολυ η ομιλια, αποψη μου ειναι οτι υπερτερουν οι ζακο.
 
1/Σιγουρα οι Αφρικα Ζακο ειναι οι καλυτεροι ομιλητες. 2/Αμαζον(double yellow αλλα και οι υποληπες υπορατσεςτης πολυ καλες ειναι)
3/Μακαο και Εκλεκτους(το πρασινο αρσενικο)
4/Κοκατου.
Τελος θελω να πω, πως σε ολα αυτα υπαρχουν παραγοντες που επιρεαζουν οποιοδηποτε πουλι Αρνητικα.Αυτοι ειναι
1/Διαφορα Ασχημα βιωματα του πουλιου, στην βρεφικητου ηλικια.
2/Ταμπεραμεντο-Χαρακτηρας-ιδιοσυγκρασια του καθε ατομου ξεχωριστα.
3/Η Ανατροφη του απο των ανθρωπο.
4/Γνωσης στο θεμα αυτο απο των Ιδιοκτητητου.
5/Συνθηκες διαμονης.
6/Ασθενειες. Σας ευχαριστω που μηραζομαστε της σκεψης μας! ΚΓ.
 
Back
Top