Γενικά Ποιες ρατσες Μακαο ειναι φθηνες;

Rafael_Rafaiya

PB New Member
Εγγραφή
31 Μαρ 2014
Μηνύματα
12
Πόλη
Χανιά
Γεια σας! Ειμαι νεο μελος και ηθελα να ρωτησω ποιες ρατσες μακαο μπορω να βρω που να ειναι φθηνες... Προσφατα ειδα το Hyacinth Macaw και ειταν λιγακη ακριβο... Επισης θα ηθελα να μου πειτε αν ξερετε κανενα pet shop στην Κρητη, Χανια... Ευχαριστω
 
Καλημέρα, καλώς ήρθες!
Απλά να σε καλωσορίσω μια και δεν έχω άποψη για το τι ισχύει στην αγορά αυτή την στιγμή.
Βέβαια οι hyacinth πάντα ήταν ακριβότεροι από τα άλλα είδη.
Ωστόσο για την απόκτηση ενός τέτοιου μεγάλων απαιτήσεων πτηνού, θα πρέπει να σε απασχολήσουν πολλές άλλες παράμετροι.
Διάβασε κάποια από τα άρθρα μας Blue and Yellow Macaw - Ara ararauna , Hahn's Macaw - Ara nobilis nobilis , Παπαγάλοι Μακάο - Macaw , Scarlet Macaw , Υάκινθος Μακάο - Anodorhynchus hyacinthinus και ό,τι χρειαστείς μην διστάσεις να ρωτήσεις.
Προσωπικά θα προτιμούσα αγορά κατ' ευθείαν από εκτροφείο και όχι κατάστημα.
Περίμενε και άλλες γνώμες πιο συγκεκριμένες.
 
Ξεκινας πολυ λαθος Ραφαηλ. Δεν ειναι η τιμη το πρωτο που κοιταμε οταν ψαχνουμε να αγορασουμε εναν αιωνιο συντροφο οπως οι μακαο. Πρωτα πρωτα κοιταμε τα χαρακτηριστικα, τις απαιτησεις και τον χαρακτηρα του καθε ειδους.
 
Οι μακάο είναι από τους πιο ακριβούς παπαγάλους μαζί με τα κοκατού.
Είναι πολύ απαιτητικοί και θέλουν πολύ χώρο, χρόνο και χρήμα.
Να τονίσω ότι ο μακάο Υιάκινθος ΔΕΝ πωλείται στην Ελλάδα, και γενικά δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε αυτό το είδος,το αντίθετο μάλιστα θα έλεγα.
Αυτούς που μπορείς να βρείς συχνότερα είναι οι scarlet, blue-gold 7 severe/hahns μακαο που είναι οι μινι του είδους. Τώρα για άλλα μακάο καλύτερα να κοιτάξεις σε κάποιο εκτροφείο.
Να λάβεις σοβαρά υπόψιν σου ότι ο μακάο κάνει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ θόρυβο.
 
Συγνωμη, εγω θα αναφερθω σε κατι αλλο γιατι με καλυψαν τα υπολοιπα παιδια παραπανω...χωρις να θελω να σε προσβαλλω αλλα εμεινα Ηρακλειο 4 μηνες και σε κανενα πετ δε βρηκα συσκευασμενη τροφη για παπαγαλους, εσυ περιμενεις να βρεις παπαγαλο ταισμενο στο χερι; Απο πετ εχεις σκεφτει πως θα βρεις πουλι; Ψαξε στο σαιτ να βρεις καταλληλα αρθρα για αγορα και ειδη και μετα ρωτα ο,τι τραβαει η ψυχη σου.
(Παρεπιπτοντως, σε ενα πετ υπηρχε ενας κυριος που εφερνε καποια "μωρα", ειχε εναν αμαζονιου)
 
:)να πρωσθεσω σε ολα τα παραπανω πως θα πρεπει να σκεφτεις τι μπορεις να προσφερεις σε ενα τετοιο πουλι με αρκετες απετησεις και μετα τι θελεις απο αυτο! Δες το σαν αποφαση ζωης και οχι για περιστασιακη απολαυση και μετα τι; συγνωμη που στα λεω ετσι:)
 
οκ! Καταλαβαινω... κρητη ηταν απλος το κοντινοτερο μερος που εψαχνα.. Το εξωτερικο δεν θα με πειραζε καθολου... επισης, φυσικα και κοιταω τα χαρακτηριστικα αλλα επισης και την τιμη!
 
Ευχομαι να παρεις τη σωστη αποφαση! Ριξε μια ματια στον πινακα με τα ειδη και ψαξτο πολυ καλα πριν αποφασισεις. Δεν θα αγορασεις εναν παπαγαλο πχ επειδη μονο κ μονο σου αρεσει εμφανισιακα! Καλη επιτυχια!
 
Back
Top