Φροντίδα Ποιοί είναι οι κίνδυνοι της καρδερίνας κατά την χειμερινή περίοδο;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης nikos gn
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

nikos gn

PB New Member
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Αν και θα βγουμε λιγο εκτος θεματος, θα ηθελα να μαθω λιγο παραπανω τους κινδυνους του χειμωνα που λεει ο ΑΒΑΤΟΝ.. Τις καρδερινες τις εχω εξω ναι και θα τις εχω ολο τον καιρο, απλα το μερος ειναι αρκετα προστατευμενο απο βοριαδες φυσικα. Τι αλλους χειρισμους μπορω να κανω για να μην χασω καποιο πουλακι;
Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια.

• Like
Αντιδράσεις: maiko
Είναι η πιο δύσκολη περίοδος της καρδερίνας αυτή η εποχή... Μέχρι τα Χριστούγεννα που θα αρχίσουν οι βοριάδες.

Και τι θέλω να πω.

Πολλοί εκτροφείς χάνουν πουλιά αυτή την εποχή... Οπότε αν σου φουσκώσει κάποιο πουλί και δεν το προλάβεις εγκαιρα θα πάρει και το άλλο μαζί του.

Οπότε προτείνω να μην ενώσεις ακόμα αν δεν έχεις μία σχετική εμπειρία.

Αυτά ισχύουν αν τα πουλιά είναι σε εξωτερικό χώρο.
Η ερώτηση ήταν απόρροια αυτής της τοποθέτησης του Βασίλη @ΑΒΑΤΟΝ

Να προστατεύσεις όσο καλύτερα μπορείς το χώρο τους από ρεύματα, να τις παρατηρείς συχνά, χώρισμα και μεταφορά σε πιο ζεστό περιβάλλον με το που θα διαπιστώσεις οτιδήποτε διαφορετικό στη συμπεριφορά τους (π.χ. Διαρκή νωθρότητα, υπνηλία, διαρκείς επισκέψεις στην ταϊστρα και να κάθονται εκεί, φούσκωμα).
Με το που θα πέσει αρκετά η θερμοκρασία, θα ενισχύσεις τους λιπαρούς σπόρους που τους παρέχεις )π.χ. Νίζερ, περίλα, chia, ηλιόσπορο)... Και καθαριότητα/υγιεινή στα κλουβιά.

Kαι καναβουράκι του θεού...

Νικόλα ( @Paianas ) να το πλατιάσουμε λίγο;

Η γνώμη σου για το Baycox;

• Like
Αντιδράσεις: adreas
Να προστατεύσεις όσο καλύτερα μπορείς το χώρο τους από ρεύματα, να τις παρατηρείς συχνά, χώρισμα και μεταφορά σε πιο ζεστό περιβάλλον με το που θα διαπιστώσεις οτιδήποτε διαφορετικό στη συμπεριφορά τους (π.χ. Διαρκή νωθρότητα, υπνηλία, διαρκείς επισκέψεις στην ταϊστρα και να κάθονται εκεί, φούσκωμα).
Με το που θα πέσει αρκετά η θερμοκρασία, θα ενισχύσεις τους λιπαρούς σπόρους που τους παρέχεις )π.χ. Νίζερ, περίλα, chia, ηλιόσπορο)... Και καθαριότητα/υγιεινή στα κλουβιά.
Συν τον σταυρό σου εκτός από όλα τα παραπάνω ΣΩΣΤΑ που αναφέρει ο Νικόλας.
Το κυριότερο είναι αυτό που λέει και ο Νίκος, να αντιληφθείς έγκαιρα το "φούσκωμα", να μεταφέρεις το πουλί σε εσωτερικό χώρο. Στην ζέστη. Και μετέπειτα θεραπεία.

το έδωσα πρόπερσι που είχα 12 μέιτζορ. ένα πενθήμερο κάθε μήνα. Για 5 μηνες περίπου. Μέχρι τον Δεκέμβρη πηγαίναν καλά τα πράγματα. Έπειτα και μέχρι τον Απρίλη μου φούσκωσαν 4 η 5 πουλιά.

Και λογικό είναι.

Δυστυχώς τα Μέιτζορ ... Τρώνε πολύ φάρμακο γιατί αλλιώς δεν έχεις και πολλές πιθανότητες.

Με το Baycox στο χέρι βρίσκονται όλοι και ας λένε ότι δεν δίνουν φάρμακα.

Μιλάς για πουλιά εισαγωγής από εξωτερικό Βασίλη έτσι;
Στα ελληνικά δεν ισχύει τοσο πιστεύω...

Μιλάς για πουλιά εισαγωγής από εξωτερικό Βασίλη έτσι;
Στα ελληνικά δεν ισχύει τοσο πιστεύω...

Για όλα τα Μέιτζορ μιλάω Γιάννη.

Τα εισαγωγής δεν ξέρω αν έχουν πιει ποτέ καθαρό νερό.

Έχω την εντύπωση πως τα μπαλκανικα χρειάζονται περισσότερη βοήθεια από ποια άποψη όχι ότι είναι πιο ευάλωτα από τα μειτζορ αλλά γιατί τα μισά και ίσως και παραπάνω δεν είναι πουλιά εκτροφής αλλά φωλισια και συνεπώς τα ταράζουν στα φάρμακα.
Τα πουλιά από έξω παίρνουν φάρμακα και όταν έρθουν εδώ θα πρέπει η ποσότητα να αυξήθει γιατί η κανονική ποσότητα είναι απλά εξάρτηση για αυτα. Δίνοντας συνέχεια λοιπόν και στα παιδιά τους το καθιστούμαι χειρότερο πιστεύω.

Μα δεν είδες που βασίζομαι και το λέω αυτό, θα έρθει μετά ο φίλος και θα πει πάει τα έχασα και δεν είχαν σημάδια τι θα έχει συμβεί εκεί πέρα;

Γιάννη...

Πάντα απευθύνομαι σε πουλιά εκτροφής και μόνο.

Για να μην ξεφεύγουμε και τα μειτζορ και τα μπαλκανικα μέχρι έναν βαθμό αντέχουν το κρύο τον αέρα όμως κανένα το βασικά λοιπόν είναι να υπάρχει κάλυψη!
Βασίλη εσύ το δέχομαι απευθύνεσαι σε πουλιά εκτροφής οι άλλοι πόσοι εκτροφεις και αυτοί μόνο πουλιά εκτροφής διαχείριζονται;

Βασίλη εσύ το δέχομαι απευθύνεσαι σε πουλιά εκτροφής οι άλλοι πόσοι εκτροφεις και αυτοί μόνο πουλιά εκτροφής διαχείριζονται;

πφπφπφπφπφ

Βρε. Γιατί μπαίνεις σ αυτή τη λογική.

Πρώτα κοιτάμε το δικό μας σπίτι και άσε τους άλλους να κάνουν ότι θέλουν.

Κάποτε όλοι είχαν πιασμένα πουλιά (ολοι..όμως). Σήμερα που μιλάμε ξέρω πάρα πολλά παιδιά που πλέον δεν τα πλησιάζουν.

Το παράδειγμα θα το δώσουμε εμείς με τα αποτελέσματά μας. Ολοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος.

Και ας κλείσουμε εδώ γιατί ξεφύγαμε εντελώς από το θέμα.

Να θυμίσω πως αυτός ο καιρός είναι ότι χειρότερο για τις καρδερίνες...

Υγρασία χωρίς κρύο... Και νοτιάδες.

Δέχομαι αρκετά μηνύματα ότι χάνονται πουλιά αβέρτα...

• Like
Αντιδράσεις: maiko
Back