Γενικά Ποιος ειναι ο πιο εγκληματιζμενος παπαγαλος με τον ανθρωπο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης billpar
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

billpar

PB New Member
Εγγραφή
26 Σεπ 2008
Μηνύματα
42
Πόλη
Αθήνα
Αναρωτιεμαι συνεχως ποιος παπαγαλος ειναι πιο εγκληματιζμενος με τον ανθρωπο; 😕
 
Εννοείς ποιός δένεται ποιο εύκολα; Ποιός προσαρμόζεται πιο εύκολα;
 
Όταν λες εγκλιματισμένος; Πιο φιλικός με τον άνθρωπο εννοείς;

Είναι κάποια είδη που εκπαιδεύονται πιο εύκολα αλλά με την κατάλληλη επιμονή και υπομονή όλα μπορείς να τα εκπαιδεύσεις. Βέβαια πουλί από πουλί διαφέρει, έχει άλλες ανάγκες, άλλες ιδιαιτερότητες, άλλες απαιτήσεις και φυσικά άλλο χαρακτήρα και προσωπικότητα.

Εσύ ενδιαφέρεσαι για κάποιο συγκεκριμένο;
 
ναι ποιος δενεται πιο ευκολα και ειναι ποιο φιλικος
 
σκεφτομουν για σενεγαλης αλλα δεν ξερω μου αρεσουν οι ζακο και οι sun conir δεν εχω αποφασισει
 
Αυτό δεν εχει τόσο να κανει με την ρατσα/γένος του παπαγάλου όσο με τον βαθμό εξοικοίωσης. όσο πιο μωρό είναι ένα πουλί, τόσο πιο εύκολα θα δεθεί μαζί σου.. Εάν ειναι ταϊσμένο στο χέρι βοηθά πολύ στην φιλικότητα και εμπιστοσύνη απέναντι στον ιδιοκτήτη του..
 
θες να πεις απεναντι σε αυτον που το εχει ταισει στο χερι(εκτροφεας) ή στον ιδιωκτητη
 
πιστευω οτι αν του δωσεις αγαπη και φροντιδα θα σε αγαπησει και θα ειναι μαζι σου μια χαρα...
αλλος παπαγαλος θελει πιο πολυ προσπαθεια και αλλος πιο λιγο...
ολα εξαρτωνται απο εσενα αλλα και πως εχει μεγαλωσει...
 
θες να πεις απεναντι σε αυτον που το εχει ταισει στο χερι(εκτροφεας) ή στον ιδιωκτητη

αν ειναι ταϊσμενος στο χερι, δεν εχει προβλημα με κανέναν... Δένεται ευκολα με τον νεο ιδιοκτητη, αλλα σαφως υπαρχει δεσιμο με τον εκτροφέα.. Είναι όπως το μάθεις..
 
ευχαριστω μαλλον οποιον παρω θα τον παρω απο εκτροφεα γιατι σημερα πηγα στο pet city να παρω τροφη και ειχαν φερει 5 ζακο,4 μακαο και τους ειχαν βαλει ανα ρατσα σε ενα μικρο κλουβακι.☹

και επισης δεν ηταν φιλικοι

εξημερωμενοι
 
να πάρεις απο εκτροφέα, φυσικά! Στο πετ σοπκαι να θέλουν οι άνθρωποι δεν έχουν το χρόνο (πολλές φορές και τις γνώσεις)να ασχοληθούν δημιουργικά με τα πουλάκια, το μόνο που καταφέρνουν είναι να τα στρεσσάρουν, βγάζοντας το κλουβί έξω για "κράχτη"και αφήνουν τα ζωάκια, βορά στα παιδάκια, άσχετους κλπ, που κοπανάνε το κλουβί και φωνάζουν όλοι μαζί... με αποτέλεσμα το πουλάκι να τρέμει πανικόβλητο...
η εξημέρωση, ανεξαρτήτου είδους, εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο απο εσένα! Αν αφιερώσεις χρόνο και οπλιστείς με υπομονή,θα τα καταφέρεις...
μη περιμένεις θαυματα απο τη μιά μέρα στην άλλη... Κανένα πλάσμα δε κερδίζεται εύκολα...
ακόμα και αν είναι εξημερωμένο απο τον εκτροφέα, πρέπει να συνεχίσεις εσύ, με προσοχή!
καλή επιτυχία:)
 
  • Like
Αντιδράσεις: Yasmin
Όταν αποφάσισα να πάρω τον Πάρη δεν φανταζόμουν ότι ένα πουλί θα μπορούσε να δεθεί τόσο πολύ μαζί μου μιας και δεν είχα καμία εμπειρία πριν.Αγάπη αγάπη και φροντίδα θέλουν και όλα θα γίνουν. Η πρώτη μου συνάντηση μαζί του ήταν όταν ήταν ενός μηνός και ακολούθησαν άλλες δύο μέχρι να απογαλακτιστεί (τριών μηνών και κάτι ) οπότε και τον πήρα. Το δέσιμο του ξεκίνησε από την πρώτη μέρα. Δεν έγιναν όλα εκ θαύματος, αλλά με τις συμβουλές της εκτροφέα κτίστηκε σιγά σιγά γιατί εγώ από την απειρία μου και την λαχτάρα μου να αποκτήσω ένα παπαγάλο έγινα στην αρχή υποχείριό του και αυτό αρχηγός αγνοώντας πολλές φορές τις συμβουλές της εκτροφέα. Η σχέση εμπιστοσύνης χτίζεται με τη φροντίδα και αγάπη αλλά και με τη σταθερότητα του χαρακτήρα απέναντι στο πουλι ενισχύοντας τις καλές συμπεριφορές και αγνοώντας τις κακές προς απογυγή προβλημάτων στο μέλλον. Με τη σταθερότητα του χαρακτήρα σου καταφέρνεις να καταλάβει το πουλί τι θέλεις να του πεις γιατί αλλιώς μπερδεύεται και δεν θα ξέρει τι του ζητάς. Μήπως είμαι off topic; Αν ναι οι mod ας σβήσουν το post μου.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Γενικά πιστεύω ότι το καλύτερο είναι να πάρεις φυσικά πουλί από εκτροφείο και ταισμένο στο χέρι, αυτό εννοείται.. Τώρα ως προς τη φιλικότητα του παπαγάλου, περισσότερο έχει να κάνει με το πουλί θεωρώ και τον χαρακτήρα του. Βέβαια ο Ζακό ξεχωρίζει από πολλές απόψεις, αλλά αν δεν έχεις ασχοληθεί ξανά με παπαγάλους, θα ήταν καλύτερα να βρεις κάτι λιγώτερο απαιτητικό και που να ''ελέχγεται'' πιο εύκολα..
 
θελω να σε ρωτησω ποσο μεγαλο ειναι το κλουβι του τι διαστασεις εχει;
 
ενα Budgie ή ενα ζευγαρακι Lovebird δεν εχει τρελες απαιτησεις και ειναι καλοβολα πουλακια 😉
 
Back
Top