Γενικά Ποιος ο λόγος ύπαρξης των συλλόγων που αναφέρονται στα ωδικά πτηνά;

sophia pj.

PB Member
Εγγραφή
31 Ιαν 2007
Μηνύματα
968
Πόλη
Πειραιάς
Γεια σας! 🙂
Θα ηθελα να μαθω τον λογο υπαρξης των συλλογων που "αναφερονται " στα ωδικα πτηνα. Σκοπος τους ειναι μονο η διοργανωση διαγωνισμων και εκθεσεων;Δεν θελω το ερωτημα μου να παρεξηγηθει προσπαθω απλος να καταλαβω! Θα ηθελα επισης να μαθω τι γινεται προς την κατευθυνση βελτιωσης του τροπου διακινησης των πτηνων. Μην μου πειτε πως δεν εχετε δει τις συνθηκες κατω απο τις οποιες ζουν τα πουλια μεσα στα pet shop και πως φτανουν σε εμας τα πουλια. Η" δεν σας εχει τυχει να δειτε πουλια να πωλουνται σε λαικες και σε παζαρια(Σχιστο);Δεν ειναι μεσα στους στοχους των εκαστοτε συλλογων η βελτιωση του τροπου διαβιωσης και διακινησης των πουλιων; Αγαπω τα καναρινια, τις καρδερινες κτλ. σημαινει αγαπω μονο τα δικα μου; Μην νομιζετε πως αυτα τα γραφω απο αγανακτηση γιατι καποιος εμπορος με επιασε κοροιδο. Εχω μαθει να φυλαγομαι πια, απλα με πιανει θλιψη και μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι οταν καθε φορα που πηγαινω λαικη παντα θα υπαρχει καποιος που θα πουλαει πουλια κατω απο φρικτες συνθηκες!
 
καλημερα

φιλη σοφια, τα θεματα που θιγεισ, δυστυχωσ ειναι χιλιοειπωμενα και εχουν αναφερθει σχεδον σε ολα τα site για τα πουλια.
δυστυχωσ ομωσ, λυση καμια.
η μονη λυση κατ΄εμε, ειναι να μην πλησιαζουμε εμεισ σαν αγοραστεσ εκει.
το να παρουμε ενα καναρινη σε προσιτη τιμη, απο οποιοδηποτε μεροσ, δεν πιστευω οτι ωφελει, λογο του οτι ενασ θεοσ ξερει τι κουβαλαει πανω του, η αν θα καταφερει να ζησει πανω απο 2-3 ημερεσ.
πριν 2 χρονια, οταν ξεκινησε η ολη μπαρουφα στην ελλαδα για την γρυπη των πτηνων, ειχα ενα φιλαρακι που ηταν στο ινστιτουτο παστερ.
τουσ ειχε ερθει λοιπον, ρητη εντολη για ελεγχο διαβιωσησ των φτερωτων μασ φιλων σε καταστηματα και γενικα σε μερη που εμπορευονται πουλια.
θυμαμαι που μου ειχε πει, οτι σε μια κλουβα του μετρου περιπου, απαγορευεται να ειναι πανω απο 5 καναρινια.
για να παμε μια βολτα να δουμε αν ελεγξε κανεισ!
θα υπηρχε αυστηροσ ελεγχοσ στα πουλια εισαγωγησ, που προοριζονται για τα καταστηματα.
σιγα μην τα ελεγχει κανεισ!
και οταν λεμε ελεγχοσ μιλαμε για 30 μερεσ καραντινα, και οχι ενα χαρτι κτηνιατρου στο τσακ μπαμ.
μονο οταν προκειται για μεταφορα πουλια εκτροφεων, ξερουν να ζητανε χαρτια και καραντινα.
χαρακτηριστικο παραδειγμα φιλοσ εκτροφεασ, ο οποιοσ εφερε γκλοστερ απο αμερικη και ηταν σε καραντινα 30 μερεσ.
και ο κακομοιροσ ετρεχε 2 φορεσ την ημερα να δει αν ζουνε!
τωρα, οσον αφορα τον ελεγχο απο συλλογουσ, δυστυχωσ δεν μπορουν να κανουν τιποτα, γιατι δεν ειναι αρμοδια οργανα.
ειναι δουλεια καθαρα δημοσιασ υπηρεσιασ, η οποια προφανωσ ειναι σε αδρανεια.
 
καλημερα

Σοφια θα σημφωνησω με τον pao13 ειναι ποιο πολυ θεμα αρχων ! Στο σχυστο εχω παει πολλες φορες και εχω δει σε τι αθλιες σινθηκες εχουν τα πουλια και γενικα ολλα τα ζωα που εχουν εκει αλλα δυστηχος επηδει ο δημος περνει λεφτα απο αυτους και το εχω τσεκαρει αδιαφορει παντελος για τα ζωα βεβαια πολυ κακος γιατι και αυτα ειναι ψιχουλες! Υπαρχουν και απο την αλλη πλευρα πολυ που θελουν ενα καναρινακι η καρδερινα αλλα το θελουν σχεδων τσαμπα χωρης να ξερουν αν ειναι καλα η οχι βεβαια να πουμε και του στραβου το δικιο ουτε και απο pet shop ξερεις αν ειναι καλα η αρωστο ομως αυτα τα pet shop που δεν τα προσεχουν ειναι ελαχιστα! Αν το διαβασει καποιος που εχει πισω πισω στο μιαλο του να παει να παρει πουλακια απο λαικες η απο οπουδιποτε αλου εκτος απο pet shop η αν ξερει κανεναν ηδιοτη η εκτρωφεα να το ξεχασει και θα του δωσω και ενα παραδιγμα για να καταλαβει γιατι λεω να (το ξεχασει) ξερω ενα pet shop που οταν του αρωστενουν τα καναρινακια η οποιοδιποτε πουλακι δεν κιταει να το κανει καλα αλα το βαζει σε ενα κλουβι μαζεβοι και αλλα και τα παει στο σχιστο και τα πουλαει αυτο για να καταλαβετε πανω κατω τι γεινετε
 
Καλησπερα!

pao13 και mythos ευχαριστω που απαντησατε αμμεσα, το φανταζομουν οτι οι συλλογοι δεν μπορουν να "κανουν" κατι στο συγκεκριμενο θεμα... Οπως γνωριζω επισης τις διαφορες συζητησεις που εχουν γινει στα "διαφορα" foroum. Ειναι ομως σωστο απο την στιγμη που παραδεχομαστε και αναγνωριζουμε οτι υπαρχει προβλημα να μην δραστηριοποιουμαστε! Αν περιμενουμε απο τις αρμοδιες αρχες να λαβουν τα απαιτουμενα μετρα, σωθηκαμε! Μηπως θα επρεπε απο ολους εμας να υπαρξει μια κινητοποιηση ωστε να "ιδρωση" και το αυτι καποιων;Ξερετε... Ο πελατης εχει επιλογη (αγοραζω, δεν αγοραζω) τα πουλια ομως τι επιλογη εχουν;Καμια! Στιβαγμενα σε αθλια κλουβια συχνα χωρις τροφη το νερο τους πρασινο... Μην νομιζετε πως ειμαι καμια τρελλαμενη ζωοφιλη:D , απλως οτι γραφω το γραφω γιατι με εχουν εξουσιοδοτησει τα αγαπημενα μου πουλακια να τα γραψω αυτα υποστηριζω και οχι τους πελατες θυματα (που εχουν ΕΠΙΛΟΓΗ).Pao13 νομιζω οτι η ομαδα σου χανει 3-1 κριμα!:D
 
οντως σοφια η παναθα χανει με 3-1 ! Εχεισ δικιο σε αυτα που λες αλλα οσο υπαρχουν κρατικοι φορεις που τους ενδιαφερει μονο το χρημα και οχι οτι εχει ζωη και κακομεταχιριζεται θα υπαρχουν παντα τετοιοι επιτηδιοι που για το χρημα κακοποιουν τα ζωα! Εμεις απο την αλλη δεν μπςρουμε να κανουμε και πολλα γιατι πλεων εχει γυνει καθεστος το μονο ποθ μπορουμε ειναι οταν ακουμε καποιον γνοστω οτι θελει να παρει καποιο ζωακι απο τα παζαρια να τον αποτρεπουμε
 
Το συγκεκριμένο είναι όντως ένα θέμα που προκαλεί προβληματισμούς από όποια πλευρά και αν το δει κανείς (φιλοζωική, ανθρωπιστική, εμπορική, νομική). Πιάνοντας ένα ένα όλα τα σημεία της συζήτησης θα ήθελα να εκφράσω και εγώ την προσωπική μου άποψη.
Θα ηθελα να μαθω τον λογο υπαρξης των συλλογων που "αναφερονται " στα ωδικα πτηνα. Σκοπος τους ειναι μονο η διοργανωση διαγωνισμων και εκθεσεων;Δεν θελω το ερωτημα μου να παρεξηγηθει προσπαθω απλος να καταλαβω!
Ο κάθε σύλλογος έχει τους δικούς του στόχους και σκοπούς και τη δική του φιλοσοφία. Είναι καλό πριν από την εγγραφή μας σε κάποιον από αυτούς, να ζητάμε το καταστατικό τους για να ενημερωθούμε σχετικά με τα θέματα αυτά. Έτσι μπορούμε να αποφασίσουμε αν τελικά μας εκφράζουν, ούτως ώστε να ενταχθούμε σε αυτούς ως μέλη μιας ομάδας ανθρώπων που έχουν κοινή κατεύθυνση. Δεν γνωρίζω αν όλοι οι σύλλογοι έχουν σαν μέλημά τους την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των πουλιών στα διάφορα καταστήματα και τις λαϊκές αγορές, είναι σίγουρο όμως ότι θα έπρεπε να έχουν.

Είναι επίσης μια καλή ιδέα, τα μέλη των συλλόγων οι οποίοι είτε δεν έχουν σαν στόχο την ανάληψη τέτοιων δράσεων, είτε αυτές περιορίζονται σε αναφορές στο καταστατικό τους, να πιέσουν προς την κατεύθυνση αυτή γιατί ας μην ξεχνάμε ότι ο «σύλλογος» δεν είναι μια αφηρημένη έννοια, αλλά εμείς που τον αποτελούμε.

Για να περάσουμε στο δια ταύτα όμως, αναρωτιέμαι αν οι σύλλογοι ή γενικότερα κάποιες ομάδες ανθρώπων που ενδιαφέρονται για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων αποφάσιζαν τελικά να αναλάβουν δράση, τι θα μπορούσαν να κάνουν για να πετύχουν την αλλαγή αυτής της απαράδεκτης εικόνας, από τη στιγμή που δεν μπορούν (αν δεν κάνω λάθος) ούτε να κάνουν συστάσεις σε θεσμικό επίπεδο, αλλά ούτε και να επιβάλλουν κυρώσεις. Σκεφτείτε δηλαδή να πήγαινε μια ομάδα ανθρώπων ή μία επιτροπή ενός συλλόγου σε ένα άθλιο pet shop και να έλεγε: Αυτό που κάνεις δεν είναι σωστό ή ακόμη ακόμη, να φώναζαν όλοι μαζί απέξω. Θα συγκινούσαν αυτόν τον κακό επιχειρηματία καταρχήν; Τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν για να αλλάξουν δραστικά την απαράδεκτη εικόνα του συγκεκριμένου καταστήματος από τη στιγμή που δεν θα μπορούσαν να του επιβάλουν κυρώσεις; Η γνώμη μου είναι ότι αυτό που θα προσέφεραν θα ήταν μια γραφική εικόνα με πιθανόν αρνητικές επιπτώσεις στην κοινή γνώμη.

Το πρόβλημα, κατά την άποψή μου, θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί εάν οι σύλλογοι αναλάμβαναν συνεχή και αδιάκοπη δράση με κατεύθυνση την πίεση προς τα αρμόδια θεσμικά όργανα για να τα αναγκάζουν να κάνουν το αυτονόητο. Τη δουλειά τους. Και δεν εννοώ να πάρουν μια κάμερα και να πάνε σε μια υπηρεσία για να δείξουν ότι έχουν λόγο ύπαρξης αγγίζοντας το συναίσθημα του κόσμου, αλλά περιορίζοντας τα όποια συμφέροντά, να εξαπολύσουν μια επίθεση καταγγελιών σε περιπτώσεις που υπάρχει πρόβλημα. Και αν θέλουν να είναι πιο αποτελεσματικοί, να εξαναγκάζουν με νομικούς τρόπους τις υπηρεσίες να ανταποκρίνονται δραστικά στις καταγγελίες τους.

Από την άλλη μπορούμε και εμείς οι ίδιοι ως καταναλωτές να βοηθήσουμε στην επίλυση του προβλήματος. Προσωπικά πιστεύω ότι έχουμε τη δύναμη μέσω της επιλογής «αγοράζουμε - δεν αγοράζουμε», να προσφέρουμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στα πουλιά που δεν έχουν καμία επιλογή. Έχω καταλήξει να προμηθεύομαι προϊόντα για τα πουλιά μου από κάποιο κατάστημα, όχι γιατί είναι το φθηνότερο ή έχει τη μεγαλύτερη ποικιλία από τα υπόλοιπα, αλλά γιατί θα φοβόμουν να βάλω όχι απλά άλλο πουλί, αλλά ακόμη και κάποιο προϊόν στο χώρο που έχω τα δικά μου. Και να φανταστείτε ότι το συγκεκριμένο κατάστημα είναι απλώς καλύτερο από τα άλλα και όχι αυτό που θα έπρεπε.

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν είτε ατομικά είτε συλλογικά, να πιέσουμε τους αρμόδιους φορείς να λάβουν κάποια μέτρα, γιατί δυστυχώς από μόνοι τους δεν πρόκειται να το κάνουν. Μην αγοράζεται οτιδήποτε από καταστήματα που δεν σας εκφράζουν, έστω και αν πρέπει να πληρώσετε το τίμημα (οικονομικό, ταλαιπωρία λόγω απόστασης). Μην αγοράζεται πουλιά από εκτροφείς (άλλο θέμα) οι οποίοι σε αρκετές περιπτώσεις τα εκτρέφουν σε συνθήκες χειρότερες, ακόμη και από αυτές ενός βρωμερού pet shop. Ζητήστε να δείτε τους χώρους εκτροφής και μη διστάζετε να πείτε «ευχαριστώ δεν θα πάρω» αν κρίνετε ότι δεν πρέπει να πάρετε. Γιατί και εκεί προφανώς, εσείς αγοράζεται και αυτοί πουλάνε, οπότε ίσως το «αυτονόητο» αίσθημα της ζωοφιλίας να μην είναι και η ασφαλέστερη δικλίδα ασφαλείας για μια σωστή αγορά.
Pao13 νομιζω οτι η ομαδα σου χανει 3-1 κριμα!
Φαντάσου να μη μας παίρνατε και τον Σαλπιγγίδη!:D
 
Καλησπερα! 🙂
Χωρις να θελω να γινω κουραστικη με την συνεχη αναμοχλευση του θεματος που για μενα ειναι μειζωνος σημασιας, ειναι ευκαιρια να θιγουν ολοι οι παραμετροι του θεματος. Οπως (δεν ανηκω σε καποιο συλλογο αν και το σκεφτομαι σοβαρα)ποσοι απο εσεις ( που ανηκετε σε καποιον) εχετε θεσει το συγκεκριμενο θεμα; Ποσοι και ποιοι συλλογοι ασχολουντε η" τους εχει απασχολησει... Ποσοι απο ολους εμας δεν εχουμε προμηθευτει (σε πρωτη φαση) πουλια απο διαφορα "περιεργα" μερη ; Ποσοι απο εμας που εχουμε μεγαλο αριθμο πουλιων και καποια που δεν μας αρεσουν δεν εχουμε σκεφτει να τα.."ξεφορτωθουμε" σε γνωστους, φιλους (και διστυχως γρηγορα επερχεται ο κορεσμος ποσα να, σπρωξουμε σε φιλους 😉 και σε pet shop ;
Ωραια ξερω τι πρεπει να κανω σε ατομικο επιπεδο σε συλλογικο ομως; Ολοι αυτοι που προμηθευουν πουλια στα pet shop ειναι απο αλλο πλανητη; Μηπως ειναι αναμεσα μας; Για σκεφτητε το και αναλαβετε δραση... Καποια στιγμη αυτη η κοροιδια-εκμεταλευση πρεπει να σταματησει κι αν εμεις που ψαχνουμε καποια πραγματα σηκωνουμε τα χερια ψηλα τοτε τι να πουν και να κανουν οι εκατονταδες "πελατες" που πανε να αγορασουν ενα πουλακι και τους πιανουν στον...υπνο;
PetBirds! Τα περι Σαλπιγγιδη φανταζομαι πως ηταν για τον Pao13 γιατι εγω ειμαι μονιμη κατοικος Πειραια και ως γνωστο στον Πειραια κυριαρχει το κοκκινο!(ασχετα με μια "ψιλη" ξεφτιλα που εχει πεσει... Κατι σαν γριπη! 😀 :D
 
Σοφία, θα προσπαθήσω να απαντήσω σε κάποια από τα ερωτήματα σου εκφράζοντας προσωπικές μου απόψεις, αφού δεν έχω την αρμοδιότητα να απαντήσω σε ερωτήματα που αφορούν τις «συλλογικές ευθύνες». Βέβαια νομίζω πώς οι προσωπικές μου απόψεις δεν θα σου λύσουν και πολλές απορίες, αλλά μάλλον θα πρέπει να αρκεστείς σε αυτές αφού έχω την αίσθηση ότι θα είναι οι μόνες που θα λάβεις σχετικά με το θέμα που άνοιξες. :)
Οπως (δεν ανηκω σε καποιο συλλογο αν και το σκεφτομαι σοβαρα)ποσοι απο εσεις ( που ανηκετε σε καποιον) εχετε θεσει το συγκεκριμενο θεμα; Ποσοι και ποιοι συλλογοι ασχολουντε η" τους εχει απασχολησει...
Εγώ ανήκω σε κάποιο νέο σύλλογο ως μέλος και αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι θα ανοίξω το θέμα στη γενική του συνέλευση, αν βολέψουν οι ημερομηνίες και καταφέρω να παρευρεθώ. Μια καλή ερώτηση που θα μπορούσες να μου κάνεις εδώ, θα ήταν αν πιστεύω ότι θα γινόταν κάτι μετά από τη συζήτηση του θέματος. Η απάντησή μου θα ήταν ΟΧΙ και αυτό γιατί όπως σου είπα και στο προηγούμενο μου μήνυμα:
Το πρόβλημα, κατά την άποψή μου, θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί εάν οι σύλλογοι αναλάμβαναν συνεχή και αδιάκοπη δράση με κατεύθυνση την πίεση προς τα αρμόδια θεσμικά όργανα για να τα αναγκάζουν να κάνουν το αυτονόητο. Τη δουλειά τους. Και δεν εννοώ να πάρουν μια κάμερα και να πάνε σε μια υπηρεσία για να δείξουν ότι έχουν λόγο ύπαρξης αγγίζοντας το συναίσθημα του κόσμου, αλλά περιορίζοντας τα όποια συμφέροντά, να εξαπολύσουν μια επίθεση καταγγελιών σε περιπτώσεις που υπάρχει πρόβλημα. Και αν θέλουν να είναι πιο αποτελεσματικοί, να εξαναγκάζουν με νομικούς τρόπους τις υπηρεσίες να ανταποκρίνονται δραστικά στις καταγγελίες τους.
Θα με ρωτούσες βέβαια και πάλι (πλάκα έχει αυτό): Και γιατί δεν το κάνουν τότε; Η απάντηση κατά την άποψή μου είναι απλή: Όλοι οι σύλλογοι απαρτίζονται από τα μέλη και τις διοικήσεις τους οι οποίες εκλέγονται με δημοκρατικές διαδικασίες (δεν διορίζονται) και αποτελούν το «απόσταγμα» των ιδεών του συνόλου. Η εκάστοτε διοίκηση λοιπόν εκφράζει λογικά την πλειοψηφία των επιθυμιών και ανησυχιών του συνόλου και προφανώς το συγκεκριμένο θέμα δεν αποτελεί μείζον ζήτημα για την πλειοψηφία. Γι' αυτό είπα στο προηγούμενο μήνυμα:
γιατί ας μην ξεχνάμε ότι ο «σύλλογος» δεν είναι μια αφηρημένη έννοια, αλλά εμείς που τον αποτελούμε.
Εννοώ δηλαδή πώς από τη στιγμή που δεν γίνεται κάτι για το συγκεκριμένο θέμα, είτε αναλαμβάνω πρωτοβουλία να «εκθέσω» τη διοίκηση σε περίπτωση που δεν είναι συνεπής στην τήρηση του καταστατικού ή που δεν πρόβλεψε για τη μέριμνα ενός τέτοιου θέματος, είτε θέτω υποψηφιότητα για να πάρω τα πράγματα στα χέρια μου πιστεύοντας και ελπίζοντας ότι το συγκεκριμένο θέμα απασχολεί την πλειοψηφία ή τουλάχιστον θα έπρεπε. Αν δεν κάνω τίποτα από αυτά τα δύο, νομίζω πως δεν θα ήταν υπεύθυνη στάση να κατηγορώ συλλόγους επειδή δεν κάνουν κάτι για ένα θέμα που πιθανόν να ενδιαφέρει μόνο εμένα. Γι' αυτό επιμένω συνεχώς στην ατομική πρωτοβουλία, ακόμη και αν αυτή έχει σαν στόχο μια συλλογική κινητοποίηση.
Ολοι αυτοι που προμηθευουν πουλια στα pet shop ειναι απο αλλο πλανητη; Μηπως ειναι αναμεσα μας; Για σκεφτητε το και αναλαβετε δραση... Καποια στιγμη αυτη η κοροιδια-εκμεταλευση πρεπει να σταματησει κι αν εμεις που ψαχνουμε καποια πραγματα σηκωνουμε τα χερια ψηλα τοτε τι να πουν και να κανουν οι εκατονταδες "πελατες" που πανε να αγορασουν ενα πουλακι και τους πιανουν στον...υπνο;
Νομίζω πως έχω απαντήσει ήδη σε αυτό το θέμα
Μην αγοράζεται πουλιά από εκτροφείς (άλλο θέμα) οι οποίοι σε αρκετές περιπτώσεις τα εκτρέφουν σε συνθήκες χειρότερες, ακόμη και από αυτές ενός βρωμερού pet shop. Ζητήστε να δείτε τους χώρους εκτροφής και μη διστάζετε να πείτε «ευχαριστώ δεν θα πάρω» αν κρίνετε ότι δεν πρέπει να πάρετε. Γιατί και εκεί προφανώς, εσείς αγοράζεται και αυτοί πουλάνε, οπότε ίσως το «αυτονόητο» αίσθημα της ζωοφιλίας να μην είναι και η ασφαλέστερη δικλίδα ασφαλείας για μια σωστή αγορά.
Προσωπικά δεν πουλάω πουλιά γιατί είναι το χόμπι μου και συντηρώ μόνο όσα μπορώ να φροντίζω ξοδεύοντας το λίγο ελεύθερο χρόνο μου μαζί τους. Αν υπάρχει έστω και ένας μικρός αριθμός πουλιών που δεν μπορώ να φροντίσω θα τα χαρίσω σε φίλους η γνωστούς. Επειδή κατά τη γνώμη μου οι λέξεις χόμπι και πουλάω δεν συμβαδίζουν, αντιμετωπίζω τον «κακό» εκτροφέα πωλητή με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζω τον «κακό» ιδιοκτήτη pet shop. Απέχω και προσπαθώ να προφυλάξω οποιονδήποτε μου το ζητήσει, από «κακές» περιπτώσεις.
PetBirds! Τα περι Σαλπιγγιδη φανταζομαι πως ηταν για τον Pao13 γιατι εγω ειμαι μονιμη κατοικος Πειραια και ως γνωστο στον Πειραια κυριαρχει το κοκκινο!
Εννοείται Σόφια ότι μιλούσα στον Pao13. Σαλπιγγίδη είπα, όχι Οκκά, Καφέ……………..:D
 
ΑΓΑΠΗΤΗ- Η - ΤΕ
ΣΟΦΙΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΑΝ ΘΕΛΗΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ
ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΗ..
ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ.
ΓΙΑΤΙ ΠΟΥΛΙΟΥΝΤΕ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ..
_||__ __||___ ΣΤΟ ΣΧΙΣΤΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΒΡΩΜΙΑΡΙΔΕΣ
Κ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΒΡΩΜΙΚΑ ΚΛΟΥΒΙΑ- ΕΣ.
ΓΙΑΤΙ ΛΕΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ, Κ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ
ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΟΥΛΑΝΕ..
-
ΟΤΑΝ ΚΑΝΗΣ ΤΟ ΧΟΜΠΙ ΣΟΥ Κ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ
ΝΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΠΟΥΛΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ [ΠΟΥ
ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ] ΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ . ΘΑ ΤΑ ΑΦΗΣΩ
ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝΕ[ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΦΑΝΕ ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΔΙΟΤΙ
ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΜΟΛΙΣ ΠΕΡΑΣΟΥΝ 3ΩΡΕΣ ΧΩΡΙΣ
ΦΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ]
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΘΑ ΕΡΘΗΣ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΜΑΓΑΖΙ ΝΑ ΔΩΣΗΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ..
ΝΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ! ΘΕΛΗΣ ΧΩΡΟΥΣ ΟΧΙ ΧΩΡΟ ..
ΠΕΣ ΜΟΥ ΕΣΥ ΤΙ ΛΥΣΗ ΕΧΗΣ /// ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΛΙΟΥΝΤΕ ,ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ
ΠΟΥ ΒΓΑΖΩ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥ ΠΟΙΑ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ
ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΩ, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 10εως 20 ΖΕΥΓΑΡΙΑ...
 
Καλησπερα σας!
Φιλε γειτονα (nakis) θα ξεκινησω απο τα pet shop, δεν μου αρεσει ο τροπος που "συντηρουν" τα πουλια. Γιατι μονο συντηρηση δεν ειναι. Οι συνθηκες ειναι απαραδεκτες (οχι ολα τα pet shop) p.x. Πουλια πολλα μαζι, χωρις φαγητο, αλλα ετοιμα να ψοφησουν, αλλα μεσα στα αιματα και αλλα τετοια θεαρεστα... Δεν εχω προβλημα με το να πουλουντε πουλια απο καταστηματα αρκει να υπαρχει η στοιχειωδης φροντιδα. Τωρα σε οτι αφορα την υπαιθρια πωληση, οχι ειμαι κατα. Για την αναφορα μου στους συλλογους ρωτησα να μαθω τις αρμοδιοτητες τους και μεχρι που μπορουν να "φτασουν". Τωρα για τον αν υπαρχουν μεταξυ μας ατομα που ασχολουντε με τα πουλια και τα διαθετουν στην αγορα(?) κατω απο περειεργες συνθηκες, δεν βλεπω τι σου εκανε εντυπωση! Ποσοι ειναι πια στον ελληνικο χωρο που εκτρεφουν μαζικα... Τωρα σχετικα με το χομπι δεν ειναι τοσο σαφες αν το χομπι ειναι η συλλογη βραβειων και πρωτειων και αν ειναι η ενασχοληση με τα ωδικα πτηνα. Υπαρχει διαφορα μεταξυ μεσου και σκοπου. Να τα δωσεις τα πουλια και καλα κανεις, αλλα... Το εκαστοτε καταστημα πληρει τις προδιαγραφες να εχει και να εμπορευεται πουλια;
PetBirds... Αν τελικα καταφερεις και "ανοιξεις" το θεμα στην συνελευση θα ηθελα να μαθω, πως πηγε... Την μπιχτη(Καφε-Οκκα) την επιασα αλλα θα δειξω ανωτεροτητα και δεν θα σου απαντησω. 😀
 
Back
Top