Γενικά Ποιο άλλο είδος πουλιού μπορώ να βάλω με τα ζερβάκια;

sakiskrhth24

PB New Member
Εγγραφή
6 Νοε 2014
Μηνύματα
17
Πόλη
Λάρισα
Γεια σε ολους οσο αφορα τις γεννες και τις απαντησεις που μου δωσατε μου εφερε ενας φιλος ενα αρσενικο ζερβακι (εχω και το προηγουμενο).. Τι πρεπει να κανω τωρα για να εχω μια καλη αναπαραγωγη; Με τα ζερβακια μου πιο αλλο ειδους εξωτικου πουλιου κανει να ειναι στο ιδιο κλουβι; Θα ανεβασω και φωτο να δειτε το κλουβι πως τα εχω τωρα και αν μπορω να βαλω κι αλλα πραγματα.. Ευχαριστω και για τις απαντησεις που θα μου δωσετε! :-D
 
Τα Ζεμπράκια καλο είναι να τα κρατάμε σε ζευγάρια την περίοδο της αναπαραγωγής. Αυτά προστατεύουν έντονα το χόρο τους και θα διώχνουν κάθε εισβολέα που θα πλησιάζει τη φωλια. Κάποια άτομα προστατεύουν τη φωλια φανατικά και δεν αφήνουν τα αλλα πουλια να πλησιάζουν ούτε στη ταιστρα από την οποια τρώει το ζευγάρι. Με ευκολία τραυματίζουν αδύναμα η νεαρά πουλια που βρίσκονται διπλα στη φωλια. Αν πολλά πουλια βρίσκονται στα μικρά κλουβιά τότε ο υπερπληθυσμός καταστέλλει τα ενστινκτα προστασίας του χόρου. Τα πουλια τότε δεν είναι επιθετικά αλλα πάσχουν από stress και η εμφάνιση τους χειροτερεύει πολύ γρήγορα.

Θα πρότεινα να βάζεις αλλα πουλια με τα ζεμπράκια μονο όταν ΔΕΝ έχουν φωλια στο κλουβί. Οι ιδανικοί γείτονες είναι οι Βεγγαλέζοι (Society Finch). Στα μεγάλα κλουβιά μπορούν να μοιράσουν το χόρο τους με αλλα παραδείσια.
 
Back
Top