Αναπαραγωγή Ποιο είδος θηλυκού lovebird να επιλέξω για να μην προκύψουν υβρίδια;

chriss-lam

PB New Member
Εγγραφή
6 Ιουν 2018
Μηνύματα
196
Πόλη
Λαμία
Καλησπέρα σε όλους! Εδώ και λίγες ημέρες έχω αρχίσει την αναζήτηση "νύφης-παρέας" για το υπέροχο αντράκι μου (lovebird)😁. Η απορία μου λοιπόν είναι η εξής: Σε μια μελλοντική (ίσως) αναπαραγωγή τι πρέπει να προσέξω ώστε να ΜΗΝ προκύψουν υβρίδια? τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει το θηλυκό? Πρέπει να ανήκει στο ίδιο είδος? Παίζει ρόλο αν θα έχει δακτύλιο γύρω απο το μάτι ή όχι? (ο δικός μου δεν έχει). Μπορεί να ζευγαρώσει με lutino? Έχω διαβάσει διάφορα και έχω μπερδευτεί αρκετά οπότε η βοήθειά σας είναι πολύτιμη! 😊
 
Για να αποφύγεις τα υβρίδια πρέπει και το θηλυκό που θα πάρεις να είναι fischer's. (Agapornis fischeri). Η αναπαραγωγή με άλλα είδη - υποείδη lovebirds θα σου δώσει υβρίδια.

Το double dark που αναφέρεις είναι μια από τις μεταλλάξεις των fischer's.
 
Το πουλί φαίνεται να είναι ένα DD blue roseicollis. Στην πραγματικότητα μπορεί να ζευγαρώσει με την οποιαδήποτε μετάλλαξη υπάρχει στην σειρά των roseicollis και να παραχθούν απόγονοι.
Από πλευράς μου όμως θεωρώ ότι θα ήταν καλύτερο να ζευγαρώσει με ένα θηλυκό αντίστοιχης ποιότητας μιας και δεν φέρει και την πιο κοινή μετάλλαξη.
Ενας ποιοτικός εκτροφεας είναι ο Γρηγόρης @inca1099 και σίγουρα θα σε καθοδηγήσει και θα σου προτείνει ένα αντάξιο ταίρι για το αρσενικό σου.
Όπως είπα όμως και αρχικά μπορεί να ζευγαρωσει και με την οποιαδήποτε άλλη μετάλλαξη εφόσον δεν σε ενδιαφέρει να βγει κάτι συγκεκριμένο, καλή συνέχεια.
 
Back
Top