Γενικά Ποιο είναι καλό μείγμα βοτάνων για να δίνω στα πουλιά;

Εγώ έχω καθιερώσει και στην αυγοτροφή που τους φτιάχνω ( https://community.petbirds.gr/threads/Η-δικιά-μου-σπιτική-αυγοτροφή.18764/ ) βάζω πάντα από μια κουταλιά αποξηραμένη ρίγανη, δυόσμο, γαιδουράγκαθο, ταραξάκο, εχινάτσια και αγκινάρα. Και αν έχω γλαστράκια με άλλα βότανα (πχ βασιλικό, μέντα κτλ) βάζω και από εκείνα ολόκληρα φρέσκα φυλλαράκια. Σιγά σιγά όλο και εμπλουτίζω αυτό το μείγμα! Απλά επειδή σκέτα τα αποξηραμένα βότανα δεν τα τρώνε τα βάζω στην αυγοτροφή και δεν αφήνουν ψύχουλο!
 
ενα αυγο μονο βαζεις και ποσο απο τα αλλα υλικα
Δημήτρη μου πλέον κάνω διπλή δόση γιατί έχω πολλά καναρίνια και ταίζω καθημερινά απ αυτή την αυγοτροφή. Ίσως θα πρέπει να ανανεωθεί και το άρθρο. Θα σου πω τη δοσολογία για μία δόση και για ένα αυγό.
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά΄.
  • 3 κουταλιές της σούπας κουάκερ.
  • 1 κουταλιά της σούπας (ίσως και λιγότερο λόγω του ότι παχαίνει) σουσάμι ωμό.
  • 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη ρίγανη.
  • 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο δυόσμο.
  • 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο γαιδουράγκαθο.
  • 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο ταραξάκο.
  • 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη αγκινάρα.
  • 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη εχινάτσια.
  • 1-2 καρότα καθαρισμένα καλά πλυμένα και στεγνωμένα.
  • 1 αυγό (ολόκληρο μαζί με το τσόφλι)
  • στην προετοιμασία αναπαραγωγής και μέχρι να απογαλακτιστούν τα μικρά και να τελειώσουν οι γέννες, τρίβω με μαχαίρι αρκετή ποσότητα σουπιοκόκκαλου.
Αφού όλα αυτά γίνουν ένα στο μίξερ (πρώτα θα βάζεις όλα τα ξηρά και αποξηραμένα και στο τέλος το αυγό και το καρότο), μετά θα προσθέσω ότι άλλο έχω. Μπρόκολο, κουνουπίδι, χόρτα σε κομμάτια ή ακόμα και βλαστωμένους σπόρους.

Την εξαφανίζουν! 😉

* Όλα αυτά τα αποξηραμένα βότανα τα προμηθεύτηκα από:
  1. http://baharat.gr/category/herbs/beverages/
  2. iearth.gr/index.php
 
sορυ τωρα ειδα το μηνυμα σου πολυ ωραια θα την κανω την αυγοτροφη και θα την δοκιμασω και θα σε ενημερωσω μονο πες μου κατι αν ειναι φρεσμα ο διοσμος και τα αλλα πειραζει αντι αποξηραμενα;
 
https://www.beaphar.com/en-gb/product/beaphar-xtravital-canary
NutriBird C15 - Versele-Laga
Beaphar Fortified eggfood canary red

Αυτα τα παραγγειλα απο ιντερνετ απο μαγαζι στην αθηνα στην αυγοτροφη μου εδωσαν απο ενα μαγαζι αλλα δυο συστατικα σε κουτια και τα ανακαταψα ολα μαζι.

Ferti-vit - Oropharma

και τους βαζω και στην τροφη το MINERAL ASBESTIO απο λιγο 1% στην τροφης και σε αμμο με λιγο καρβουνο τις πρωτες τροφες που αναφερω τις ανακατευω ολες μαζι μαζι με ασβεστιο τρωνε αλλα δεν τρελενοντε οπως και την αυγοτροφη δεν βλεπω να τρελενωντε τους βαζω και μηλο αλλα δεν πολυτρωνε αυτο που τρωνε με πολυ ορεξη ειναι οταν τους βαζω διαφορα μπροκολο σπανακι μπατζαροφυλλο ροκα τσοχο και λιγο σκορδο ψιλοκομενο το τρωνε με και ορεξη και τωρα στην παραγωγη τους βραζο και αυγο
 
Α δεν ήξερα πως θα ρωτήσεις για συσκευασμένες τροφές κι εγώ δεν έχω καναρίνια, οπότε δεν χρησιμοποιώ. Λυπάμαι...
 
δημήτρη, η συγκεκριμένη αυγοτροφή είναι απ'τις πολύ καλές, με καλές κριτικές! Μπορείς να την εμπλουτίσεις με διάφορα βότανα και να παρακολουθήσεις την αποδοχή απ'τα καναρίνια σου.. Αν δεν δεις αποδοχή, δοκιμάζεις κάτι άλλο! Ποτέ όμως δεν πειραματιζόμαστε κατά την αναπαραγωγή.. Τότε πρέπει να έχουμε καταλήξει ήδη!

εγώ χρησιμοποιώ την orlux gold patee (υγρή αυγοτροφή) της verselle-laga,την οποία εμπλουτίζω με:
Βασιλικό, τσουκνίδα, ταραξάκο, εχινάτσια, chia, camellina, bella di notte, μαρουλόσπορο, ραδικόσπορο, γλυκάνισο, σπασμένη κινόα, ωμό σουσάμι. ( 2 κουτ. Γλυκού απ'το καθένα σε 1 κιλό αυγοτροφής)
Δοκίμασα πολλές.. Κατέληξα σ'αυτό το μείγμα και βλέπω πως τα δικά μου τουλάχιστον καθώς και 2 ακόμη φίλων που δοκιμάσαμε τη συγκεκριμένη συνταγή,την τιμούν και με το παραπάνω!
 
εμενα δεν την πολυτρωνε αλλα ουτε και την αλλη τροφη με 26 ειδη σπορων ειδικα την αυγουλοτροφη τρωνε πολυ λιγια αλλα μου ειπαν να την αφησω να την συνηθησουν σιγα σιγα
 
εμενα δεν την πολυτρωνε αλλα ουτε και την αλλη τροφη με 26 ειδη σπορων ειδικα την αυγουλοτροφη τρωνε πολυ λιγια αλλα μου ειπαν να την αφησω να την συνηθησουν σιγα σιγα
εννοείτε..σιγά σιγά θα συνηθίσουν!
επίσης ένα πολύ καλό μείγμα σπόρων είναι το prestige premium canaries της verselle-laga.
δικιμάζεις και αναλόγως πράττεις..
 

Σχετικά θέματα

Back
Top