Διατροφή Ποιο είναι το σωστό μείγμα σπόρων για τα καναρίνια φωνής;

Σέρκος

PB New Member
Εγγραφή
29 Δεκ 2017
Μηνύματα
26
Πόλη
Θεσσαλονίκη
ποιο ειναι το σωστο μειγμα σπορων αυτη την περιοδο μεχρι το τελος της πτερρορειας για καναρινια φωνης; Ευχαριστω εκ των προτερων.
 
ποιο ειναι το σωστο μειγμα σπορων αυτη την περιοδο μεχρι το τελος της πτερρορειας
Δεν υπάρχει ένα μείγμα που θα καλύπτει τα πουλιά στις απαιτήσεις Φθινοπώρου, Χειμώνα και Άνοιξης μια και το καλοκαίρι είναι περίοδος πτερόρροιας και έχει ακόμη μεγαλύτερες απαιτήσεις.
Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.
  1. Φθινόπωρο: είναι μια εποχή που τα πουλιά πρέπει να φάνε πολύ για να ανακάμψουν από τις δυσκολίες της περιόδου που τελείωσε (πτερόρροια) και να αποθηκεύσουν λίπος (ενέργεια) για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις τις περιόδου που ακολουθεί... Του χειμώνα.
  2. Χειμώνας: τα καναρίνια αυτή την περίοδο (αν φυσικά θέλουμε να "νοιώθουν" τις εποχές) θα πρέπει να έχουν ένα πιο λιτό μείγμα έστω και για μικρό χρονικό διάστημα... Που θα πιέσει τον οργανισμό τους... και θα κάνει την αφθονία της εποχής που θα ακολουθήσει να φαίνεται μεγαλύτερη.
  3. Άνοιξη: μια εποχή που εκτός από το βασικό πλούσιο και πλήρες μείγμα θα πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη ποικιλία στη διατροφή τους, εμπλουτίζοντάς της με άφθονα χορταρικά και πρωτεΐνες. Αν μάλιστα έχουμε στόχο την αναπαραγωγή οι πρωτεΐνες κατέχουν τη μερίδα του λέοντος αυτή την εποχή στο σιτηρέσιο των πουλιών.
Συνεπώς θα πρότεινα είτε να βρεις έτοιμα και αποδεκτά μείγματα για τα πουλιά σου, είτε αν γνωρίζεις λεπτομέρειες να εμπλουτίσεις κάπως το βασικό.
καναρινια φωνης;
Για τι αριθμό πουλιών μιλάμε και για τι καναρίνια;
 
Τώρα αν ρωτάς για τις μάρκες των μειγμάτων και για το ποιες από αυτές να επιλέξεις... είναι τόσες πολλές και οι περισσότερες πολύ καλές και επώνυμες που σπάνια δε μας καλύπτουν.
Αρκεί να υπάρχει αποδοχή από τα πουλιά.

χωρίς ρουπιών
χωρίς ρούπσεν θα εννοείς.. σωστά;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Φίλε μου το ρούψεν απ όσο ξέρω είναι βασικός σπόρος για καναρίνια φωνής. Αν θέλεις πες μας λίγα πράγματα για τα καναρίνια που έχει; Αυτήν την τροφή ποιος σου την πρότεινε;
 
το ρουπσεν έχει μεταλλάκτη και δεν δίνεται πλέων από κανένα εκτροφεα σε πουλιά φωνής τουλάχιστον στα τιμπραδο στην ελιτ υπαρχή και ιδικό άρθρο για το τη θα πρέπει να τρώνε και από σπόρους άλλα και από φρούτα και λαχανικά
 
Δεν το έχω ξανακούσει αυτό αλλά θα το ψάξω
Αντρέα μιλάει για αυτή karderines.gr/shop/King-Canary-Color-South-Europe-Χωρίς-Ρούπσεν-10kg;search= KING CANARY COLOR SOUTH EUROPE η οποία όντως δεν έχει ρούπσεν μέσα.
Ακόμη όμως δεν μας είπε ο γιαννης ανταρ 7 για τι είδος πουλιών φωνής μιλάμε... Ούτε για τον αριθμό τους.
 
Μεχρι τωρα ειχα διαβαση οτι ρουπσεν δεν κανη να δινουμε στα καναρινια χρωματος γιατι τους αλιωνη το χρωμα, αλλα στα καναρινια φωνης γιατι Οχι; Επισης υπαρχουν κ σαιτ απο εκτροφης στο εξωτερικο οι οποιοι υποστηριζουν οτι το ρουπσεν δεν αλοιωνη το χρωμα τον καναρινιων χρωματος. Τελικα τι ισχυει;
 
Φίλε γιαννης ανταρ7 το ρούπσεν είναι σίγουρα ένας αμφιλεγόμενος σπόρος και μπορεί η συζήτηση μπορεί να μην έχει τελιομό. Αποφεύγεται για καναρίνια με κόκκινο παράγοντα επειδή περιέχει λουτεϊνη. Όσο αφορά την μετάλλαξη του είναι τόσο όσο όλα σχεδόν τα τρόφιμα, άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερο. Στα καναρίνια φωνής διεγείρει το κελάηδισμα τους. Πάντως η χρήση του σπόρου σε μικρές ποσότητες δεν είναι καταστροφικές για τους μικρούς μας φίλους. Ένας κοντινός σπόρος στο ρούπσεν είναι το νίζερ .
 
Μεχρι τωρα ειχα διαβαση οτι ρουπσεν δεν κανη να δινουμε στα καναρινια χρωματος γιατι τους αλιωνη το χρωμα, αλλα στα καναρινια φωνης γιατι Οχι;
Όλοι οι σπόροι επηρεάζουν το λιπόχρωμα των καναρινιών. Η οπτική διαφοροποίηση αφορά περισσότερο το μάτι ενός παγκόσμιου κριτή, παρά το δικό μας. Τα λάθη είναι πιο εμφανή με μια λάθος διατροφή, λίγο πριν και κατα την διάρκεια της αναπαραγωγής.
Τώρα το γιατί το μπόλικο ρούπσεν ή ρούμπσεν κτλ κάνει την φωνή, φωνάρα... Πιστεύω οτι είναι ένα θέμα που καίει και για αυτό θα κρατήσω τα χαρτιά μου κλειστά.
 
@deykalion θα συμφωνησω μαζι σου σχετικα μ το οπτικο θεμα στο δικο μας ματι προφανως δεν ειναι εμφανη η διαφορα, τωρα για το θεμα "φωνες" θα αναμενω κ εγω να δω μηπως μας διαφωτιση καποιος πιο γνωστης στο θεμα.
 
Στο τιμπραντο δεν υπάρχει θέμα ρουπσεν.

Για Μαλινουα και Χαρτζ, μιλώντας τον τελευταίο καιρό με πολύ καλούς εκτροφείς, βλέπω ότι πλέον χρησιμοποιούν ρουπσεν μόνο στην εκπαίδευση και στους διαγωνισμούς. Στις υπόλοιπες περιόδους καθώς και στα θηλυκά από ελάχιστο έως και καθόλου.
 
Back
Top