Φροντίδα Ποιο ειναι καλο μεγεθος κλουβιου για κοκατιλ 2 μηνων;

Argyrissym

PB New Member
Εγγραφή
3 Μαρ 2015
Μηνύματα
64
Πόλη
Βόλος
μεσα στην εβδομαδα θα αποκτησω ενα κοκατιλ 2 μηνων. Ποιο ειναι ενα καλο μεγεθος για το κλουβι του;
 
Φιλε μου θα σου προτεινα να διαβασεις το αρθρο για τα κοκατιλακια το οποιο για καποιο λογο δε μπορω να στο παραθεσω απο το κινητο. Πιστευω ενα ικανοποιητικα μεγαλο κλουβι θα κανει τη δουλεια που πρεπει και θα ειναι ανετο το μικρο. Επισης θα ειναι το μονιμο σπιτι του και οταν θα μεγαλωσει οποτε προτιμησε ευρυχωρο.

Για τα μεσαία και μεγαλύτερα είδη παπαγάλων που έχουν την ανάγκη να βρίσκονται αρκετές ώρες τις ημέρας εκτός του κλουβιού, αλλά και επειδή παραμένουν αρκετές ώρες της ημέρας εντός τους, θα πρέπει να επιλέξουμε ένα αρκετά μεγάλο χώρο για την διαμονή τους.

Η καλύτερη επιλογή είναι ορθογώνιο κλουβί με μεγάλη μπροστινή πόρτα, αλλά και άνοιγμα από την οροφή με απαραίτητο αξεσουάρ ένα στάντ για να κάθεται εκτός του χώρου του, αλλά να μην λερώνει με ακαθαρσίες το σπίτι.
Παιχνίδια παπαγάλων πολλαπλώνδραστηριοτήτων για ενασχόληση και εκγύμναση θεωρούνται αναγκαία. Τα σκεύη φαγητού πρέπει να τοποθετούνται σε τέτοιο σημείο που να έχουν εύκολη πρόσβαση και να μην λερώνονται με ακαθαρσίες.

Ιδανικές διαστάσεις κλουβιών για μεσαίου μεγέθους παπαγάλους είναι 65 Χ 50 Χ 50 εκ. και για μεγαλύτερους, 80 Χ 60 Χ 65 εκ. Αυτές είναι ενδεικτικές διαστάσεις και προτείνονται ως ελάχιστες. Και σε αυτή την περίπτωση ισχύει το όσο μεγαλύτερο είναι το κλουβί τόσο καλύτερα για το πουλί. Η επιλογή προς τα πάνωπεριορίζεται μόνο από τις δυνατότητές σας σε χώρο και χρήμα.
 
Εγώ είμαι υπέρ του ν΄αγοράζω πάντα το μεγαλύτερο κλουβί που μπορώ... (αρκεί η απόσταση στα κάγκελα να είναι σωστή για το μέγεθος του πουλιού που με αφορά).
 
Εγώ είμαι υπέρ του ν΄αγοράζω πάντα το μεγαλύτερο κλουβί που μπορώ
Ο γενικός κανόνας αυτός είναι.
ποιο ειναι ενα καλο μεγεθος για το κλουβι του;
Μερικές ακόμη λεπτομέρειες για το θέμα θα βρεις στο άρθρο που περιγράφει ποιο είναι το καταλληλότερο είδος κλουβιού για κάθε πουλί.
 
Back
Top