Γενικά Ποιο το καταλληλότερο είδος παπαγάλου για έναν αρχάριο εκπαιδευτή;

Milkshake

PB New Member
Εγγραφή
11 Μαϊ 2018
Μηνύματα
1
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα, είμαι ο Γιώργος και ενδιαφέρομαι εδώ και αρκετό καιρό να αγοράσω έναν παπαγάλο για να ξεκινήσω να μαθαίνω περισσότερα για αυτούς, καθώς είναι ζώα τα οποία τα συμπαθώ πολύ. Όμως δεν έχω καμία γνώση για το πώς πρέπει να τον φροντίζω και γενικά δεν είμαι από τους ανθρώπους που θέλουν να κρατήσουν το πτηνό κλεισμένο στο κλουβί και απλά να το χαζεύουν. Ποιό είδος είναι το καλύτερο για έναν αρχάριο εκπαιδευτή; Θέλω μόνο να έχει την ικανότητα να εκπαιδευτεί και να μάθει πράγματα όπως να κάθεται στο χέρι, ώμο κτλ. Επίσης θα ήθελα να μάθω αν χρειάζονται οπωσδήποτε συντροφιά και ποιές είναι οι κατάλληλες ηλικίες για να τους αγοράσει κανείς. Προϋποθέσεις είναι η παραπάνω (ικανότητα λήψης εκπαίδευσης) και η τιμή (δεν διατίθεμαι να δώσω 850 ευρώ, γiατί πολύ απλά δεν τα έχω 😛). Θέματα όπως η φασαρία δεν απασχολούν. Ευχαριστώ προκαταβολικά :)
 
*ενδιαφέρομαι εδώ και αρκετό καιρό να αγοράσω έναν παπαγάλο για να ξεκινήσω να μαθαίνω περισσότερα για αυτούς,
**δεν έχω καμία γνώση για το πώς πρέπει να τον φροντίζω
***Ποιό είδος είναι το καλύτερο για έναν αρχάριο εκπαιδευτή;
****να έχει την ικανότητα να εκπαιδευτεί
*****Επίσης θα ήθελα να μάθω αν χρειάζονται οπωσδήποτε συντροφιά και ποιές είναι οι κατάλληλες ηλικίες για να τους αγοράσει κανείς.
*Την σημερινή εποχή που υπάρχουν όλα τα μέσα (το φόρουμ μας είναι ένα από αυτά, το καλύτερο πιστεύω), προτιμότερο είναι να πάρεις γνώμες και να διαβάσεις, ώστε ν΄αποκτήσεις ο ίδιος άποψη Γιώργο βάση των αναγκών τους, αλλά και τι μπορείς εσύ να προσφέρεις (κλουβί-παιχνίδια-σταντ κτλ)
**Διάβασε, διάβασε, διάβασε...ώστε να μάθεις πριν αποκτήσεις παπαγάλο
***Διαθέτεις υπομονή; Θα πρέπει να δείξεις κατανόηση και σεβασμό στις διαθέσεις-φόβους-γενικά την ψυχολογία ενός πουλιού, ώστε να σ΄εμπιστευτεί και να το κερδίσεις...
****Φτόντισε να αποκτήσεις την ικανότητα να το εκπαιδεύσεις, από εσένα εξαρτάται, να είσαι σίγουρος γι΄αυτό!
*****Η γνώμη μου είναι πως, ναι! Χρειάζονται συντροφιά, αυτό θα γίνει αντιληπτό (εφόσον ενδιαφέρεσαι) μεγαλώνοντας, κάποια στιγμή η συντροφιά του είδους του θα γίνει απαραίτητη.
Να προτιμήσεις μικρό σε ηλικία πουλί και σίγουρα απογαλακτισμένο (3μηνών +)
:)Καλή επιτυχία στην προσπάθεια σου.
 
Καλως ηρθες! Ψαξε στο φορουμ να δεις καποια ειδη μικρων παπαγαλων και να μαθεις τις αναγκες τους! Μελετησε θεματα διαμονης, διατροφης κτλ ωστε να εισαι πληρως προετοιμασμενος! Παιρνοντας ενα πουλακι θα πρεπει να μεριμνησεις ωστε να του παρεχεις οσο το δυνατον καλυτερες συνθηκες. Γνωμη μου ειναι οτι καλα θα ειναι στο μελλον να υπολογισεις να του παρεις και παρεα καποια στιγμη!
 
Καλώς ήρθες στο φόρουμ μας.

Μπορείς να πάρεις έναν παπαγάλο μικρό σε ηλικία, είτε ταισμένο με κρέμα απο κάποια στιγμή και μετά, οπότε να μην φοβάται το ανθρώπινο χέρι, είτε ταισμένο απο τους γονείς του αλλά να έχει ασχοληθεί ο εκτροφέας οπότε να είναι ημέρο.
Έτσι θα σε εμπιστευτεί πολύ πιο εύκολα αφού δεν θα φοβάται τους ανθρώπους και το μόνο που θα έχεις να κάνεις, θα είναι να μάθει εσένα και να σε συμπαθήσει.

Δύο είδη που θα πρότεινα εγώ σε κάποιον που θα πάρει πρώτη φορά παπαγάλο θα ήταν το μπάτζι και το κοκατίλ.
Αυτό, όχι γιατί έχουν λιγότερες ανάγκες, αλλά επειδή έχουν πιο γλυκό χαρακτήρα και σπάνια κυριαρχικό :)
 
Back
Top