Διατροφή Ποιο το μείγμα και ποιός ο τρόπος για να ταίσεις ένα νεοσσό;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης leon
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

leon

PB Member
Εγγραφή
23 Μαϊ 2008
Μηνύματα
109
Πόλη
Έδεσσα
καλημέρα
το ζευγάρι που έχει βάλει ο πατέρας μου και σας μίλησα προχθές γι αυτό σήμερα είχε το δεύτερο αυγό(ένα την ημέρα)κ όλα πανε καλα, προχθές η απορία μου ήταν πως γίνετε η απομακρυνση των αυγών με σκοπο να εκκολαφθούν όλα μαζί κάτι που δεν έγινε και τώρα θα ήθελα να με ενημερώσετε ποιό είναι το μείγμα κ ποιός ο τρόπος να ταίσεις προφανώς το μικρότερο νεοσσό, αχρίαστο να είναι αλλα πρεπει να γνωρίζω...
θα ήταν πολύτιμη η βοήθεια για ακόμη μια φορά κ την περιμένω.
1.υλικο που χρησιμοπ. Για την παρασκευη τροφής
2. Κάθε ποτε ταιζουμε το μικρό
3. Ποσότητα που δίνουμε ημερησίως ή ανάλογα...
ευχαριστώ λέων
 
Handmix
Kaytee Exact Hand Feeding Baby Bird

Δύο παραδείγματα είναι τα παραπάνω για την φόρμουλα. Η ποσότητα είναι ανάλογη της ηλικίας. Ταίζεις μέχρι να γεμίσει ο προλοβος ή μέχρι να χορτάσει ο νεοσσός. Χρειάζεται αρκετή προσοχή το μείγμα να είναι πιο υγρό ή πιο στερεό, ανάλογα με την ηλικία, και πρέπει να έχει πάντα την σωστή θερμοκρασία.
 
  • Like
Αντιδράσεις: BISBA
Το σκεύασμα μέσα έχει οδηγίες όσον αφορά την ποσότητα σε ml/gr?
Το τάισμα πόσες φορές την ημέρα πρέπει να γίνετε κ πότε το μείγμα θα πρέπει να είναι πιο υγρό κ πότε ποιο στερεόκαι όταν λεμε ανάλογα την ηλικία μέχρι ποιό διαστημα ταίζονται με τον τρόπο αυτό?
 
Το σκεύασμα μέσα έχει οδηγίες όσον αφορά την ποσότητα σε ml/gr?
Το τάισμα πόσες φορές την ημέρα πρέπει να γίνετε κ πότε το μείγμα θα πρέπει να είναι πιο υγρό κ πότε ποιο στερεόκαι όταν λεμε ανάλογα την ηλικία μέχρι ποιό διαστημα ταίζονται με τον τρόπο αυτό?

Κανονικά θέλουν κάθε 2-3 ώρες τάισμα. Αν δείς οτι οι γονείς δεν ταίζουν επαρκώς, θα πρέπει να ταίζεις αρκετές φορές την ημέρα μέχρι να πάρει τα πάνω του. Οι νεοσσοί απογαλακτίζοντε μετά τις 20 ημέρες. Όσο πιο μικρή η ηλικία τόσο πιο υγρό το μείγμα. Υπάρχουν σαφείς οδηγίες για την αναλογία νερού και σκόνης, αναλόγως ηλικίας σε κάθε συσκευασία.
Ρίξε μια ματιά και στο παρακάτω Από το αυγό του καναρινιού μέχρι τον "απογαλακτισμό" των νεοσσών
 
Με το καλό να σου έρθουν τα μικρά. Ήθελα να συμπληρώσω μόνο πως αν θες απλά βοηθητικά να ταΐσεις τον μικρότερο από τους νεοσσούς για να φτάσει τους υπόλοιπους και οι γονείς ταΐζουν φυσιολογικά τότε 2-3 φορές τη μέρα τάισμα από σένα αρκεί. Όταν βλέπεις ταϊσμένο το μικρό δεν δίνεις επιπλέον τροφή. Πρέπει να είναι άδεια η γούσα για να ταΐσεις. Καλό είναι να ταΐζεις το βράδυ πριν κλείσουν τα φώτα. Η νύχτα είναι η μεγαλύτερη διάρκεια που μένουν νηστικοί οι νεοσσοί και έτσι ένα έξτρα βοήθημα από σένα τους βοηθάει να αντέξουν μέχρι το πρωί. Όλα είναι σχετικά βέβαια από το πόσο ταΐζει το ζευγάρι σου. Προσωπικά έχω βγάλει και 4-5 μικρά (χωρίς να έχω αφαιρέσει τα αυγά) και τα μεγαλώσαν όλα χωρίς τάισμα από μένα. Σε άλλα ζευγάρια βέβαια ακόμη και 3 μικρά να έχουν το μικρότερο μένει πίσω. Το πόσο βοήθεια από σένα θα χρειαστεί θα το κρίνεις μόνος σου όταν βγουν τα μικρά.
 
Back
Top