Διατροφή Ποιο υγρό ασβέστιο μου προτείνετε για τα καναρίνια μου;

katerinak

PB Member
Εγγραφή
16 Απρ 2017
Μηνύματα
924
Πόλη
Ζάκυνθος
Θα ηθελα να ξεκινησω υγρο ασβεστιο στα πουλακια μου στο νερο τους, αλλα επειδη δεν εχω ξαναπαρει καποιο, δεν εχω ιδεα ποιο ειναι καλο. Μπορειτε να μου προτεινετε καποιο;
Ευχαριστω παρα πολυ!
 
Κατερίνα υπάρχουν πάρα πολλά και όλα καλά.
Αρκεί να ακολουθούμε τη δοσολογία που γράφει η συσκευασία του σκευάσματος κι όχι αυτή που μας είπε ένας "φίλος"
Εγώ χρησιμοποιώ το davinova C της Quiko
 
Πρόσεξε μόνο τις ποσότητες υπάρχει και σε μικρότερη συσκευασία που είναι και οικονομικότερο και στο τέλος θα "πετάξεις" λίγο υλικό γιατί θα έχει λήξη η ημερομηνία του.
 
Λεω να παρω αυτο των 250 ml, καλο δεν ειναι;
Κατερίνα εξαρτάται.
Πες μας, σε ποιες περιόδους θα το δίνεις...
Σε πόσα πουλιά...
Τι ποτίστρες χρησιμοποιείς...
Ποια η δοσολογία του...
Και ποια η ημερομηνία λήξης του... (την οποία θα ρωτήσεις πριν την παραγγελία)
 
Θα ηθελα να ξεκινησω υγρο ασβεστιο στα πουλακια μου στο νερο τους
Γιατί σκέφτεσαι να χορηγήσεις ασβέστιο; Τι ηλικίες και φύλο έχουν τα πουλιά; Εκτός πολύ ειδικών περιόδων, όπως ίσως είναι η αναπαραγωγή, δεν συνίσταται να χορηγούμε συμπληρώματα, εφόσον τηρούμε μια σωστή διατροφή που περιλαμβάνει ποικιλία τροφίμων,ι σουπιοκόκκαλο, καθώς και ηλιακή ακτινοβολία.
 
Οσο εύκολα προσφέρονται μέσω της ποτήστρας, άλλο τόσο εύκολα προστίθενται και στην αυγοτροφή.. Και μέσω της τροφής λαμβάνουν πιο εύκολα και γρήγορα όλα τα πρόσθετα που κατά καιρούς τα ''κερνάμε'',όταν και αν κριθεί αναγκαίο.

Από την φυσική σκοπιά του θέματος, σπόροι όπως κινόα, σουσάμι, περίλα αλλά και ξερά σύκα.. Αποτελούν άξιες πηγές ασβεστίου.
(tip): μπορείς επίσης να ''τρίψεις'' σουπιοκόκκαλο στην αυγοτροφή που τους προσφέρεις και έτσι θα λαμβάνουν σίγουρα ασβέστιο καθημερινά. (δοσ: 2 σουπιοκόκκαλα ανά κιλό αυγοτροφής)

LANDMARK Ασβέστιο + Φώσφορο + D3
LANDMARK Αμινοξέα + Βιταμίνες PLUS
 
Κατερίνα αν έχεις λίγα πουλάκια, αν θες μπορείς να πάρεις της taberlin.
Είναι φθηνό και πολύ καλό.
*στη διατροφή τους μπορείς να προσθέσεις και τα μίνεραλ η τα γκρίτ. (τα οποία τα βάζουμε σε ξεχωριστό μπολάκι)
Και απο αυτά εξίσου παίρνουν ασβέστιο.
Εγώ προσωπικά,τα μίνεραλ μαζί με "καρβουνάκι, το οποίο βοηθάει στην απορρόφηση τυχόν ουσιών" τα έχω τώρα πια μόνιμα στα κλουβιά μου. 🙂
 
Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας και τις συμβουλες σας 🙂Εχω 8 πουλακια και περιμενω κι αλλα. Σκοπευω να το δινω ανα τακτα χρονικα διαστηματα ως βοηθημα στον οργανισμο τους και πιο πολυ θελω να το δινω συνεχεια στους νεοσσους μεχρι να πανε τουλαχιστον 3 μηνων. Γιαννη τι εννοεις τι ποτιστρες χρησιμοποιω; Των ποσο ml; Και οσο για την ημερομηνια ληξης τι να ρωτησω; Σας ευχαριστω ολους πολυ🙂
 
Δεν χρειάζεσαι υγρό ασβέστιο για τα πουλιά σου. Πρέπει φυσικά να υπάρχει στο ράφι μας αλλά να αντιμετωπίζεται σαν φάρμακο και να χρησιμοποιείται μόνο σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις. Τα πουλάκια παίρνουν το όποιο ασβέστιο χρειάζονται, απο την διατροφή τους.Ιδιαίτερα απο σπόρους όπως η βρώμη, απο λαχανικά όπως σπανάκι, μπρόκολο κλπ. Αλλά εκμεταλλευόμενα και την μόνιμη παρουσία του καλού σουπιοκόκκαλου στο κλουβί.
 
Οποτε Μακη νομιζεις πως δεν χρειαζεται να βαλω;
Χρησιμοποιώντας το υγρό ασβέστιο στο νερό τους, υποχρεώνεις τα πουλιά να παίρνουν ποσότητες ασβεστίου που δεν γνωρίζεις αν τις χρειάζονται. Αν μάλιστα αυτό γίνεται σε συχνή βάση, ο οργανισμός του πουλιού θα αντιληφθεί οτι δεν υπάρχει λόγος να "παράγει" ασβέστιο και ίσως αναστείλει εντελώς την "παραγωγή" του. Ετσι το πουλάκι γίνεται άμεσα εξαρτώμενο απο την συνεχή εξωτερική παροχή του.
-Η χρήση του υγρού ασβεστίου ενδύκνειται κατα την διάρκεια μιας δυστοκίας και κάποιες φορές, που έχουμε εμφανείς ενδείξεις για έλληψή του, σε θηλυκά μετά το δεύτερο αυγό και για δυο - τρείς μέρες
 
Εγώ προσωπικά,τα μίνεραλ μαζί με "καρβουνάκι, το οποίο βοηθάει στην απορρόφηση τυχόν ουσιών" τα έχω τώρα πια μόνιμα στα κλουβιά μου. :)
Το καρβουνάκι μόνιμα μέσα στο κλουβί, έχω την εντύπωση ότι απορροφά μαζί με τοξίνες και άλλες ουσίες οι οποίες είναι ευεργετικές για τον οργανισμό. Θα έλεγα να βάζεις καρβουνάκι μία στο τόσο και για μία ημέρα, εφόσον δεν βλέπεις να υπάρχει πρόβλημα, και μάλιστα εκείνη την ημέρα να δίνεις μόνο σπόρους.
. Γιαννη τι εννοεις τι ποτιστρες χρησιμοποιω; Των ποσο ml; Και οσο για την ημερομηνια ληξης τι να ρωτησω; Σας ευχαριστω ολους πολυ🙂
Ναι, των πόσων ml (δλδ, πόσο όγκο νερού περιλαμβάνουν)
Αν είναι να αγοράσεις μια μεγάλη συσκευασία, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε την ημερομηνία λήξης και την κατανάλωση ώστε να ξέρουμε αν θα περισσέψει και πόσο, ώστε να μην σου λήξει πολύ ή να μην μείνεις στη μέση.
Αλλά κι εγώ δεν χρησιμοποιώ έξτρα ασβέστιο, παρά ελάχιστα και σποραδικά και μόνο στους νεοσσούς που έχουν απογαλακτιστεί κατά το πρώτο τρίμηνο της ζωής τους. Βάζω όμως πηγές ασβεστίου, πχ χορταρικά, κόκκαλο σουπιάς, αυγό με το τσόφλι.
 
Θα σου έλεγα να παρεις το tabernil που σου είπαν ήδη οτι ειναι φτηνό, και να το εχεις επικουρικά για δυστοκία ή έστω ενίσχυση κατα την αναπαραγωγή.
 
Κατερίνα, ποιος είναι ο λόγος που σε έκανε να προβληματιστείς για να κάνεις την ερώτηση σου; Θέλω να πω, ποιες είναι οι απαιτήσεις σου από ένα συμπλήρωμα ασβεστίου; Για ποιο λόγο το χρειάζεσαι και τι είναι αυτό που σε απασχολεί περισσότερο στην επιλογή του πιο κατάλληλου;
 
Νομιζα οτι ειναι απαραιτητο αλλα τα παιδια μου εξηγησαν.. Θελω βεβαια να εχω ενα στο ραφι μου και αν χρειαστει...Αυτο που με απασχολει πιο πολυ στην επιλογη ειναι να ειναι αρκετα καλο, οποτε να ξερω πως οταν το παιρνουν τα πουλακια μου,θα γινεται δουλεια. 🙂
 
Ρίξε μια ματιά και στα προϊόντα της Landmark.
Πάντως προσωπικά αν κάτι το παραπάνω θα ήθελα να χορηγήσω για το μυοσκελετικό νεαρών πουλιών, αυτό θα ήταν μουρουνέλαιο ή το quiko plus, ειδικό σκεύασμα γι' αυτή την ηλικία.
 
Back
Top