Φροντίδα Ποιο υλικό είναι προτιμότερο για κάλυμμα ύπνου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης crisam
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

crisam

PB New Member
Εγγραφή
16 Νοε 2020
Μηνύματα
186
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα. Ποιο υλικό είναι προτιμότερο για καλλυμα ύπνου βαμβακερό ύφασμα, πολυεστέρα ή κάτι άλλο. Βρήκα καλλυμα από παπουτσοθηκες σε ιδανικές διαστάσεις για το κλουβί με άνοιγμα/ κλείσιμο από μπροστά από πολυεστέρα. Η τιμή είναι πολύ οικονομική ακόμα και από την αγορά υφάσματος με το μέτρο και τις όλης εργασίας.
 
Καλησπέρα και καλή Παναγία να έχουμε. Έχετε καθόλου ασχοληθεί με τσάντα μεταφοράς πλάτης; Έχω δει κάποιες . Άλλες έχουν διάφανο πλαίσιο με αεραγωγούς και άλλες με δίχτυ. Αυτές με το διάφανο πλαίσιο μου κίνησαν το ενδιαφέρον αλλά δεν ξέρω αν κάνει για μπάτζι λόγω τις διάμετρος των αεραγωγών. Για πλάτη σκέφτομαι ή τσάμπα τα λεφτά.
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
@crisam Εχω εγώ μια για green cheek conure. Η διάμετρος των αεραγωγων δεν ειναι πολυ μεγάλη καθως δεν νομίζω πως ενα μπατζι χωράει να περασει. Εγώ εχω παρει μια απο αυτές για γάτες καθ εχω κανει μια πατέντα: Εχω παρει χαρτονι απο χαρτοκουτο και το εχω κόψει στις καταληλες διαστάσεις ωστε να καλύψει την πλατη και τον πατο για προστασια απο τις κουτσουλιες. Επίσης εχω εφαρμόσει μέσα μια πατηθρα καθώς και ενα μπολ με νερό που θεωρώ απαραιτητο λόγω ζεστης. Αυτές με δίχτυ τις φοβάμαι λόγω οτι η δικιά μου εχει δυνατό ράμφος και φοβάμαι μην το κόψει. Ενα μπατζι δεν νομίζω πως θα κατάφερνε να το κόψει. Επίσης στις πλατης προσεχε να μην τον έχεις πολυ ωρα εκει μέσα καθώς εχει ζεστη. Εγώ μέσα εφάρμοσα ενα μικρο ανεμιστηρακι που δουλεύει με μπαταριες και δεν την χτυπαει αμέσως απλως αεριζει τον χώρο.
 
@crisam Η τσάντα δεν επαρκεί, τις έχω δει από κοντά και οι τρύπες είναι αρκετά μεγάλες για να βγάλει ένα μπάτζι το κεφάλι του έξω, ακόμα ίσως και εγγλέζικο. Είναι πολύ χνουδωτά, και εξαπατούν.

Καλό θα ήταν το ύφασμα να αναπνέει, να πλένεται σε κάθε θερμοκρασία, γιατί ατυχήματα συμβαίνουν και μπορεί να χρειαστεί απολύμανση, και να μην έχει τμήματα που εξέχουν, πχ φούντες, τύπου λούτρινα, μπάνιου, βελούδο κλπ, γιατί αργα ή γρήγορα θα τα δουν και θα τα μασήσουν.

Μαύρο είναι μια χαρά. Τώρα γιατί 'εχω κίντρο πανί σε κίτρινο παπαγάλο είναι άλλο θέμα.
 
Καλησπέρα εχει στα ΙΚΕΑ υφασμα με το μετρο. Ειχα παρει απο εκει τοσο οσο να καλύπτω το κλουβι των κοκατιλ ανετα. Το περασα και ενα γαζακι σε μοδιστρα και το εχω χρονια. Το θεωρω ιδανικο γιατι ειναι βαμβακερο, δεν περναει φως μέσα και οποτε θελω το πλένω.
 
Καλησπέρα. Βρήκα σεντόνι σκουρόχρωμο. Το βάζω διπλό στις τρεις από τις τέσσερις πλευρές. Πήγα ΙΚΕΑ αλλά δεν είχαν κάτι σκουρόχρωμο. Όλα καλά.
 
Απορία. Αν το καλύψω ολόκληρο τώρα το καλοκαίρι δεν θα ανέβει η θερμοκρασία αρκετά; Από αερισμό; Χρησιμοποιούσα παλιότερα σεντόνι για καναρίνια το χειμώνα αλλά τα είχα εκτός σπιτιού στο μπαλκόνι. Αυτό το έκανα για το κρύο. Τώρα φυσικά κάνω άλλα πράγματα αλλά δεν είναι για αυτό το ποστ. Τώρα είμαι σε διακοπές και το δωμάτιο που τον έχω χρησιμοποιείται μόνο το βράδυ για ύπνο. Είναι σκοτεινό και η πόρτα παραμένει κλειστή. Ερώτηση επειδή θέλει και φυσικά και εγώ να είναι πάντα μαζί μας οπότε είμαστε στην βεράντα τον έχω πάντα δίπλα μου. Φαίνεται ότι νοιώθει άνετα γιατί παίζει με τα παιχνίδια του συνέχεια. Επειδή όμως δεν θέλω να τον έχω σε μια καρέκλα μπορώ να τον κρεμάσω για όσο διάστημα είμαι στην βεράντα;Όταν τον βάζω στο κλουβί του και δεν είναι κανένας τον βλέπω λίγο κατσουφη.
 
@crisam Μπορεις να τον κρεμασεις αρκεί να εχεις προστατευτικι κλουβί για προστασια απο αρπακτικα και ζουζουνια. Οσο για το κλουβί οντως ανεβαίνει η θερμοκρασία αλλα οχι πολύ. Αντέχουν μεχρι περίπου 30 βαθμούς κι ας ζουν στην ερημο δεν χρειάζεται να τα πεθανουμε στην ζέστη.
 
Back
Top