Αναπαραγωγή Ποιο υλικό φωλιάς προτείνετε;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης HaRdKoR
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

HaRdKoR

PB New Member
Εγγραφή
9 Φεβ 2014
Μηνύματα
41
Πόλη
Βόλος
Στην προηγούμενη αναπαραγωγική περίοδο είχα χρησιμοποιήσει το λεγόμενο τραγόμαλο. Ωστόσο μου φάνηκε πως δε πολυβόλευε τις κανάρες μου. Θα ήθελα τις γνώσεις σας για διαφορετικά υλικά και πως τα ζητάω απο τα pet shop.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 
Καλησπέρα φίλε καλό ειΝαι να αποφύγεις αυτί το λευκό νήμα διότι μπλέκεται στα πόδια των νεοσσων και ενδέχεται να υπάρξουν προβλήματα. Μπορείς να πάρεις λινατσα να την μαδησεις, κανάβη υδραυλικών(τζιβα), ή όλα τα άλλα κλασσικά που βρίσκομαι στα πετ με την συνοδεία του βαμβακιού για να τελειοποιησει η καναρα την φώλια της!
 
Δυο απο τα καλύτερα υλικά

Γιούτα και βαμβάκι. Δύο σε ένα.

95349-2179-thickbox.webp

Ζωική λευκασμένη τρίχα ψιλοκομένη. Οτι καλύτερο για έλεγχο της φωλιάς απο ψείρα.
Χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα. Δεν ξεφτάει και κρατά σε πολύ υψηλά επίπεδα τον αερισμό της φωλιάς.
95151-2048-thickbox.webp
 
Γεια σου μέχρι να σου απαντήσει κάποιος για τα προιόντα των Pet shops, μπορείς να δεις και αυτό το θέμα Φτιάχνουμε νήμα από... Τσουβάλια! και γενικότερα αυτό Φωλιές και υλικά φωλιάς για την αναπαραγωγή των πουλιών :)

Σχετικά με το τσουβάλι κάτι έχω ακούσει και για τα μάλλινα τσουβάλια που έχουν τις πατάτες στις λαικές αγορες...
 
Το γιουτα με βαμβακι ειναι κορυφη, για το λογο οτι απ'οσο εχω πληροφορηθει περναει και κλιβανο. Τωρα αμα πας να παρεις σακι απο πατατες απο τη λαικη να μαδησεις, παιζεις και λιγο τζοκερ οσον αφορα τα ζωηφια, απο την αλλη αμα επιμενεις για τσουβαλια, λινατσα κτλ πας και το παιρνεις απο καταστημα με καλλιτεχνικα ειδη που τουλαχιστον ερχεται συσκευασμενο απο την παραγωγη ως την πωληση.
 
Παιδια αυτο με το βαμβακι ειχα και γω ομως σε μερικες που δεν ειχαν ολοκληρωσει φωλια εβαλα μονο το πρωτο υλικο, τις κλωστες χωρις το βαμβακι. Το βαμβακι απ ότι είδα αρεσε πολυ στις καναρες αλλα κολλουσε μαζι με κουτσουλιες στα πόδια τους και επρεπε να τους τα καθαριζω. Καποιες οπως ειπα εχουν ηδη βαμβακι στις φωλιες ομως δεν το πειραξα.
 
Εγώ την πρώτη φορά είχα βάλει σκέτο βαμβάκι και ήταν όλα μιά χαρά. Απλά κολλάει στα ποδαράκια τους, αλλά όχι και τόσο πολύ. Τελευαίως χρησιμοποιώ το έτοιμο των pet shop, με λιγότερο βαμβάκι και σχοινοκλωστή. Χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα..
 
κι εγω χρονια παιρνω την ασπρη σχοινοκλωστη (για να ελενχω για ψειρες) απο τα πετ σοπ, χωρις προβλημα,
 
Back
Top