Αναπαραγωγή Ποιο budgie μου είναι το αρσενικό και ποιο το θηλυκό;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης vaseliana
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

vaseliana

PB New Member
Εγγραφή
4 Ιαν 2024
Μηνύματα
9
967FCBEB-2A2E-4D88-9E51-339BC029E6FB.webp
[automerge]1704376086[/automerge]
Αγορασα αυτους τα παπαγαλακια αλλα δεν ειμαι σιγουρη ποιο ειναι το αρσενικο και ποιο θυληκο. Επισης μου φαινεται οτι ειναι σε περιοδο αναπαραγωγης γιατι φιλιουνται συνεχεια
 
@vaseliana Είναι ένα ωραιότατο ζευγαράκι (αρσενικό το άσπρο-μπλε και θηλυκό το πράσινο). Μπορούμε να δούμε και το υπόλοιπο κλουβί τους; Ποιες είναι οι διαστάσεις του; Από αυτό που βλέπω τώρα, έχω να προτείνω να αλλάξεις την πλαστική πατήθρα (το ξυλαράκι που πατάνε) σε φυσικό ξύλινο.
 
  • Like
Αντιδράσεις: jk1980
Ειναι τωρα Η περιοδος ζευγαρωματος ; Γιατι μου φαινεται οτι κανουν αγαπουλες ολη τη μερα :-)
Όχι. Η επόμενη αναπαραγωγική περίοδος ξεκινάει τον Μάρτη. Οι αγαπούλες είναι φυσικές σε ένα ζευγάρι. Τι διαστάσεις έχει το κλουβί; Κάπως μικρό φαίνεται. Πρέπει να έχει μήκος τουλάχιστον 60εκατοστά. Το ξύλινο πράγμα είναι φωλιά; Απαγορεύεται να την έχουμε μόνιμα μέσα. Επίσης πάρε μερικά παιχνίδια (θέλουν κι άλλα, δεν φτάνει μόνο η κούνια):
Και να αντικαταστήσεις τα πλαστικά ξυλάκια σε φυσικά:
 
@KONSTANTINOS MICHAIL το κλουβι ειναι 80 πλατος και υψος 60 και μηκος 40 χρειαζονται πιο μεγαλο;; Επισης τη φωλια ποτε πρεπει να την βαλω στο κλουβι;
 
Καλή χρονιά Μαρία, απ' όσο μπορώ να διακρίνω (είναι κάπως μακρινή η φωτογραφία) το μπλε-λευκό είναι αρσενικό και το πράσινο-κίτρινο θηλυκό. Αν μπορείς να βάλεις μια πιο κοντινή φωτογραφία για να βεβαιωθούμε.
 
@Marka νομιζω φαινεται καλυτερα τωρα
 

Συνημμένα

  • 33EDDC4A-6A1E-4FFD-AA5E-FA85E51B8B27.webp
    33EDDC4A-6A1E-4FFD-AA5E-FA85E51B8B27.webp
    14,7 KB · Προβολές: 16
Ναι ναι φαίνεται μια χαρά.....το μπλε-λευκό είναι σίγουρα αρσενικό το άλλο με προβληματίζει λίγο. Ξέρεις την ηλικία τους στο περίπου?
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Marka οχι η αληθεια δεν ρωτησα τον ανθρωπο στο pet shop ηλικια. Μπορει να ειναι αρσενικο;
 
Στα budgie με μια γρήγορη ματιά μπορούμε να ξεχωρίσουμε το φύλο τους από τον χαλινό που βρίσκεται πάνω από το ράμφος, Στα ενήλικα budgie αν ειναι μπλε ο χαλινός είναι αρσενικά ενώ αν είναι καφέ είναι θηλυκά.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Vada
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Στα budgie με μια γρήγορη ματιά μπορούμε να ξεχωρίσουμε το φύλο τους από τον χαλινό που βρίσκεται πάνω από το ράμφος, Στα ενήλικα budgie αν ειναι μπλε ο χαλινός είναι αρσενικά ενώ αν είναι καφέ είναι θηλυκά.
Καθαρό θηλυκό από το λευκό πάνω στον χαλινό. Καφέ είναι μόνο σε αναπαραγωγική περίοδο και γενικά είναι μπεζ ή άσπρος. Το μπλε κάτω από το λευκό στον χαλινό του θηλυκού δείχνει ότι είναι νεαρό γύρω στους 5 μήνες.
 
@KONSTANTINOS MICHAIL το κλουβι ειναι 80 πλατος και υψος 60 και μηκος 40 χρειαζονται πιο μεγαλο;; Επισης τη φωλια ποτε πρεπει να την βαλω στο κλουβι;
Η φωλιά ισοδυναμεί με ζευγάρωμα. Δεν έχω ανάλογη εμπειρία με αναπαραγωγή αλλά πρέπει να ξεκινήσεις προετοιμασία με σουπιοκόκκαλο αυγοτροφή κλπ. Δες το άρθρο:
 
@KONSTANTINOS MICHAIL μπορειτε να μου πειτε ποια ειναι η ηλικια τους εσεις;; Και ποτε υπ θηλυκο ειναι ετοιμο για αναπαραγωγη;
 
@KONSTANTINOS MICHAIL μπορειτε να μου πειτε ποια ειναι η ηλικια τους εσεις;; Και ποτε υπ θηλυκο ειναι ετοιμο για αναπαραγωγη;
Ευχαρίστως! Για να σου δώσω (περίπου) ηλικία για το αρσενικό θέλω να βγάλεις φωτογραφία το μάτι του. Το θηλυκό είναι 3-5 μηνών, όχι μεγαλύτερο. Η αναπαραγωγική ηλικία ξεκινάει από τους 8 μήνες, αλλά για να αποφύγουμε ατυχήματα αναπαράγουμε συνήθως μετά από τον χρόνο. Ένα σημάδι για να γνωρίζουμε πότε είναι έτοιμα τα πουλάκια είναι το πύρωμα. Όταν το αρσενικό γίνεται πολύ (ακόμα πιο πολύ) ενεργητικό και ο χαλινός του γίνεται πολύ έντονο μπλε και ο χαλινός του θηλυκού καφέ. Από αυτά τα σημάδια καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμα.
 
μπορειτε να μου πειτε ποια ειναι η ηλικια τους εσεις;; Και ποτε το θηλυκο ειναι ετοιμο για αναπαραγωγη;
Καλημέρα Μαρία.
Την ακριβή τους ηλικία κάνεις δεν μπορεί να σου πει με σιγουριά.
Φαίνονται νεαρά πουλάκια, το πράσινο μάλλον λίγο μικρότερο από το άσπρο-μπλε.
Επίσης έχουν περάσει και την πρώτη τους πτερόρρια.(την 10-12 εβδομάδα της ζωής τους)
Τα budgie μπορούν να αναπαραχθούν από την ηλικία των 10-12 μηνών, μετά την δεύτερη πτερόρρια τους.
Για καλύτερα αποτελέσματα όμως είναι προτιμότερο να αναπαράγονται μετά τους 18 μήνες, αφού φυσικά κάνουμε και την κατάλληλη διατροφική προετοιμασία.
Όταν θα είναι έτοιμα θα δεις μία διαφορετική συμπεριφορά και από τα δύο πουλάκια.
Αρχίζουν τα βατέματα, και το αρσενικό συνήθως γίνεται πιο υπερκινητικό.
Από την άλλη μεριά το θηλυκό αρχίζει να προετοιμάζει το σώμα του για το ζευγάρωμα παίρνοντας την κατάλληλη στάση.
Δηλαδή σηκώνει το πίσω μέρος του σώματος της, ενώ παράλληλα κατεβάζει
το κεφάλι της, παίρνοντας το σχήμα της τορπίλης.
Τότε βάζουμε και την φωλιά.
Στην παρούσα φάση βάζουμε μόνο παιχνίδια.
Να τα χαίρεσαι, το μυστικό για την μακροζωία τους είναι η σωστή διατροφή και η η καθαριότητα του χώρου τους.
Εάν θέλεις διάβασε και το παρακάτω άρθρο.
Στο pet shop τα πουλάκια τα είχε στο ίδιο κλουβί;
 
@vaseliana Καλημερα
Ανεβασες ενα video διαρκειας ενος δευτερολεπτου σκοπιμα ή ηθελες να ανεβασεις καποιο αλλο?
Επειδη δεν μπορουμε να ανεβαζουμε οτι μεγεθος αρχειου θελουμε καλο θα ειναι ειτε να αλλαζουμε τις ρυθμισεις στο κινητο πριν το τραβηξουμε. να αλλαξουμε πχ την αναλυση ή την ποιοτητα ωστε να εχουμε περισσοτερη διαρκεια βιντεο στο μεγεθος αρχειου που θα προκυψει. και αντιστοιχα στις φωτο.Δεν χρειαζεται να ειναι στις φουλ ρυθμισεις λες και θα εκτυπωθει αφισα.
Ηθελες να παρατηρησουμε κατι ?
Επισης διορθωσε με αν κανω λαθος.
Το κλουβι/μικρη κλουβα ειναι ιδιοκατασκευη οποτε ολα τα αξεσουαρ εχουν μπει με πατεντες?
θελεις να ασχοληθεις απευθειας με αναπαραγωγη και δεν ειχες ποτε ξανα budgies?
τα αρθρα που υπαρχουν εδω για αναπαραγωγη τα εχεις εντοπισει και μελετησει ?
πχ

 
Τελευταία επεξεργασία:
@φιλομαθηςδεν το ηξερα αυτο για το βιντεο θα το ρυθμισω τωρα. Ναι εβαλα το βιντεο για να δειτε τα ματια του αρσενικου για να μου πειτε την ηλικια του. Ναι το εφτιαξε ο αντρας μου το κλουβι και τα αξεσουαρ ειναι λαθος τοποθετημενα;
 
@vaseliana απο βιντεο ενος δευτερολεπτου δεν νομιζω οτι μπορεις να το διακρινεις.
καλο θα ηταν να βγαλεις φωτογραφιες σε φυσικο εντονο φως ωστε να μην τιθεται θεμα το χρωμα και υφη χαλινου να αλλοιωνεται απο σκιες η κακο φωτισμο εν γενει.
Αν εχεις διαβασει πολλα ποστ εδω που ρωτανε για το φυλο παντα ζητιεται καθαρη φωτογραφια σε φυσικο και αν γινεται ηλιακο.
το θεμα για την στηριξη δεν το ειπα για να κρινω κατι απλα αν σου προτεινει καποιος αγορασε το ενα αγορασε το αλλο ισως εχεις θεμα στηριξης. Τα αξεσουαρ κατασκευαζονται για συγκεκριμενα διακενα στα καγλεα ενος κλουβιου ( εργοστασιακα ειναι σχεδιασμενα να εφαρμοζονται σε "γνωστα" κλουβια.Με θεσεις για ταιστρες με θεσεις για αυγοθηκες πχ για πατηθρες κλπ
Γενικη κουβεντα κανουμε
Επισης οι τοσες ξυλινες επιφανεις στο ιδιο το κλουβι ισως ξκαι να σε ζοριζουν για την καθαριοτητα και την παρουσια ζωυφιων.
καλο θα ηταν φωτο του κλουβιου που να φαινεται η διαταξη τα αξεσουαρ του με καλο φως ωστε να μπορουν πιο εμπειρα μελη απο ιδιοκατασκευες αν εχεις κανει λαθη στην τοποθετηση
τελικα σκοπευεις σε αναπαραγωγη χωρις καμια αλλη εμπειρια με budgies? Επισης αν δεν κανω λαθος την μινι κλουβα την εχεις σε εξωτερικο χωρο?
[automerge]1704625929[/automerge]
ματια του αρσενικου για να μου πειτε την ηλικια του.
Μην περιμενεις την ακριβη ηλικια. τι εννοω
Αν πουμε οτι αλλαζει το χρωμα της ηριδας σε ενα ειδος μετα τους 16 μηνες πχ καποιος θα μπορει να καταλαβει αν ειναι κατω απο 16 μηνων ή πανω απο 16. Οχι αν ειναι 2 3 4 5 ετων. κανονικα θα επρεπε να φερον κλειστο δαχτυλιδι με τα στοιχεια τα σωστα οπως πρεπει της εκτροφης οποτε θα ηξερες το ετος τουλαχιστον γεννησης.Ο εκτροφεας αν ειναι επαγγελματιας θα μπορουσε να σου πει και το ποτε γεννηθηκε απο τις καταγραφες του ή να σε βοηθησει να καταλαβεις το φυλο
Εφοσον ομως το πηρες οπως οι περισσοτεροι απο petshop..να χαμε να λεγαμε που λεει και ο λαος μας
 
Back
Top