Γενικά Ποιο pet shop της Αθηνας να προτιμησω για αγορα κοκατιλ;

ηρακλης

PB New Member
Εγγραφή
12 Ιουλ 2009
Μηνύματα
71
Πόλη
Αθήνα
Μετα απο πολη σκεπσι και ατελιοτες ωραις διαβασματος απο τα post, αποφασισα να κανω τιν αγορα 1νος κοκατιλ, απλος εχω καπιες εροτισεις να κανω

1. Ειμαι απο Αθήνα κανενα καλο petshop που να μου προτινατε να αγορασω το κοκατιλ?
2. Ενα αρσενικο απο ενα θυλικο κοκατιλ εχει διαφορες σε μερικα πραγματα;(αν ναι σε πια)<-(εκσιμεροσι/το αρσενικο απο το θηλικο εχει διαφορετικη φονη;/++++)
3. Απο οτι ειδα σε μερικα Post καλιτερα να το αγορασω σε μικρη ηλικεια το κοκαατιλ(σωστα; Και γειατι;)
4. Απο 8εμα κλοβιον και μεγε8ι τι να προτιμισω;(αν μπορουσατε να δικσετε καμια foto κλουβιον να παρω καμια ιδεα 8α σας ειμαι ειποχρεος.
5. Ποσο κανει μια επισκεπσι πανο κατο στον κτινιατρο;και κα8ε ποτε πρεπι να το πιγενω;
6. Οντος πρεπι να του κοπσουνε τα φτερα;(στο κτινιατρο)
7. και τελος ποσο θα μου στιχηση αυτι ι αγορα;<-(κλουβη το κοκατιλ, η ταιστρες η ποτιστρα, τα παιχνηδακιατου,τροφι)
8. Τα κοκατιλ ενοχλουντε απο τιν δινατι μουσικη;(το ιδος μουσικης που ακουω εχει πολλη bass και δεν 8ελω να βλαπσω το ζωακη

οπιος αντεκσε και διαβασε το post μου τον ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΗ KAΘΕ ΣΙΝΒΟΥΛΗ ΔΕΚΤΙ! Οι επομενες ερωτισεις/αποριες μετα τιν αγωρα :)
 
3. Απο οτι ειδα σε μερικα Post καλιτερα να το αγορασω σε μικρη ηλικεια το κοκαατιλ(σωστα; Και γειατι;)
καλητερα αγορασε το σε μικρη ηλικια για να εκπαιδευεται πιο ευκολα και καλυτερα ταισμενο στο χερι.
4. Απο 8εμα κλοβιον και μεγε8ι τι να προτιμισω;(αν μπορουσατε να δικσετε καμια foto κλουβιον να παρω καμια ιδεα 8α σας ειμαι ειποχρεος.
Κλουβιά για πουλιά, ποιο είναι το καταλληλότερο;
6. Οντος πρεπι να του κοπσουνε τα φτερα;(στο κτινιατρο)
δεν ειναι αναγκαστηκω
7. και τελος ποσο θα μου στιχηση αυτι ι αγορα;<-(κλουβη το κοκατιλ, η ταιστρες η ποτιστρα, τα παιχνηδακιατου,τροφι)
εξαρτατε απο πολλα οπως αν θα παρεις κοκατιλ ταισμενο στο χερι ποσο μεγαλο θα ειναι το κλουβι που θα παρεις κ. Α
 
1. Δε μπορουμε νομιζω να σου δωσουμε δημόσια ονομα πετ σοπ γιατι θα θεωρηθει διαφήμηση
2. Το αρεσενικο φωναζει περισσοτερο νομιζω
3. Μικρη ηλικια=δένεται μαζι σου και εξημερώνεται ΠΟΛΥ πιο ευκολα
4. Οσο μεγαλυτερο κλουβι τοσο καλυτερα, πρεπει το πουλι να μπορει να ανοιγει ανετα τις φτερουγες του μεσα και να κανει μερικα περαρισματα
5. Δε γνωριζω συγνωμη
6. Το κανουμε για να μη μπορει το πουλι να πεταξει μακρυα αν μας φύγει, ειναι στην κριση σου αν θα το κανεισ ή οχι.
7. Ειναι αναλογως ποσα θα παρεις και τι ποιοτητας και αν το πουλι θα ειναι εξημερωμενο ή οχι. Μπορει να σου κοστίσει απο 60 μεχρι 360 π.χ.
 
αν ειπαρχη προβλιμα να μου στιλετε διμοσια καπιο Pet shop... Μποριτε να μ στιλετε σε μηνιμα το ονομα του pet shop και τιν διεφνισι (ειμαι απο περιστερη αλλα αν ειπαρχη καπιο καλο pet shop σε ολλη τιν Αθήνα μπορο να το επισκεφτο..vas ευχαριστο γεια τις συνβουλες σου
 
ενα αρσενικο απο ενα θυλικο κοκατιλ εχει διαφορες σε μερικα πραγματα;

Πρώτον, υπάρχει διαφορά στην εμφάνιση. Κατά δεύτερον, τα αρσενικά σφυρίζουν ρυθμικά, ενώ τα θηλυκά "κράζουν". Ως προς την εκπαίδευση δεν νομίζω πως μπορεί να απαντήσει κάποιος με σιγουριά, γιατί το κάθε πουλί -άσχετα με το φύλο του- έχει διαφορετικό χαρακτήρα και προσωπικότητα.

και κα8ε ποτε πρεπι να το πιγενω;

Αν θες μπορείς να το πηγαίνεις προληπτικά κάθε τόσο. Έχε υπ' όψιν ότι αν έχει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβιώσης -και φοντίδας, διαμονής, αλλά και διατροφής- λιγοστεύουν οι πιθανότητες να νοσήσει.


οντος πρεπι να του κοπσουνε τα φτερα;

Ρίξε μια ματιά: https://community.petbirds.gr/threads/Κόψιμο-φτερών-πτήσης-παπαγάλων-Υπέρ-ή-Κατά.7877/

τα κοκατιλ ενοχλουντε απο τιν δινατι μουσικη;

Όλα τα ζώα ενοχλούνται από υψηλούς σε τόνο ήχους. :)
 
Έχει σημασία από που θα αγοράσεις τον παπαγάλο σου

Είναι σημαντική η ερώτηση που θέτεις. Το από που θα αγοράσεις τον παπαγάλο έχει να κάνει με το πως έχει περάσει τα 'παιδικά' ή τα 'βρεφικά' του νιάτα...
Υπάρχουν καταστήματα στην Αθήνα που οι παπαγάλοι αντιμετωπίζονται σαν εμπορεύσιμα αγαθά και άλλα που τα φροντίζουν με μεγάλη τρυφερότητα, γι' αυτό και αποκτούν καλό χαρακτήρα. Το ένα από τα δύο δικά μου (παπαγαλάκια) το πήρα από ένα κατάστημα στο κέντρο (οδό Αθηνάς). Προσοχή όμως, γιατί από τα δύο καταστήματα που υπάρχουν στην Αθηνάς το ένα έχει πουλάκια με καλό χαρακτήρα, στο άλλο τα πουλάκια δε φαίνονται και πολύ χαρούμενα... Βασικά, μπορείς να πας να δεις και θα καταλάβεις σε ποιο από τα δυο τα πουλιά έχουν καλύτερη μεταχείριση (αλλιώς μπορώ να σου γράψω σε email). Εγώ είχα δει (στο κατάστημα από όπου πήρα το δικό μου) πρωί πρωί μια κυρία τάιζε τα μικρά παπαγαλάκια με μια σύριγγα και τα χάιδευε πολύ γλυκά - με είχε συγκινήσει. Όντως, όταν πήρα τον παπαγάλο (μια blue crown conure, σαν τον παπαγάλο που παίζει στην ταινία Πώλυ) είχε πολύ τρυφερό χαρακτήρα. Ακόμα και τα Ringneck σ' αυτό το κατάστημα είναι φιλικά και έρχονται να σου γλύψουν το χέρι, σημειωτέον δε πως τα Ringneck είναι σχετικά ατίθασα και άγρια ως παπαγάλοι.

Οι τιμές βέβαια είναι κάπως τσουκτερές. Εγώ τον δικό μου τον πήρα γύρω στα 300 ευρώ, στο εξωτερικό τον πουλάνε πολύ πιο φθηνά. Αλλά πριν από κανένα εξάμηνο που πέρασα, είδα τιμή 600-650. Μάλλον εγώ φταίω γι' αυτό, γιατί στο μαζαγί δεν ήξεραν τι σημαίνει blue crown conure, δηλαδή ότι μιλάει, ότι είναι από τα εξυπνότερα είδη και τα πιο εκπαιδεύσιμα. Ούτε καν ήξεραν πως είχαν αυτό το είδος, τυχαία το ανακαλύψαμε γιατί εγώ είχα φάει τον κόσμο να βρω b.c.c... και βρέθηκε τυχαία ότι είχανε δύο μικρά.
 
Back
Top