Ασθένειες Πολλά ούρα σε κουτσουλιές κανάρας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης dread05
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

dread05

PB Member
Εγγραφή
4 Μαρ 2014
Μηνύματα
401
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Μια από τις περσινές κανάρες μου κάνει κουτσουλιές που κολυμπάνε στο νερό. Πιο συγκεκριμένα απουσιάζει τελείως το άσπρο. Η κυρία είναι σε οίστρο και όλη μέρα κόβει χαρτάκια από τον πάτο του κλουβιού και τα βουτάει στο νερό της. Ενδέχεται με τη συμπεριφορά της αυτή να καταπίνει παραπάνω νερό? Κατά τα άλλα τρώει κανονικά, κελαηδάει (όπως και η αδερφή της και η μάνα της), δεν έχει καρίνα ούτε πρησμένα έντερα. Θα βάλω και φώτο αύριο. Τετάρτη θα πάμε βόλτα στον γιατρό μου φαίνεται, αλλά δε χάνω κάτι να ρωτήσω τις γνώμες σας.

ΥΓ. Γενικά οι κουτσουλιές της ήταν υδαρές από τότε που γεννήθηκε. Όταν ήτανε στη φωλιά ακόμα η μάνα είχε πάρει δυνατή αντιβίωση που σίγουρα πέρασε και στα μικρά. Μάνα και κόρη είναι λευκές με κίτρινη μάσκα και εμφάνισαν και οι δύο υδαρές κουτσουλιές για πολλούς μήνες, αντίθετα από την άλλη κόρη που επικράτησαν τα γονίδια του πατέρα και οι κουτσουλιές είναι φυσιολογικές.
 
Τί να πω;Βάλε κάποια φώτο να σου πούνε τα παιδιά. Μου φαίνεται δύσκολο να κάνει υδαρές κουτσουλιές από τότε που γεννήθηκε χωρίς να σε αμφισβητώ.Απλά μήπως νομίζεις εσύ ότι είναι υδαρές :)
 
Όχι διάρροια. Απλά περισσότερο υγρές από τα άλλα πουλά μου. Κάτι με κάνει να πιστεύω ότι είναι γενετικό γιατί από τα 4 μικρά της μάνας με αυτό το πρόβλημα, μόνο αυτό που βγήκε σαν κλώνος της το έχει.
 
Η κατάσταση της υγείας της πώς είναι γενικά; Δείχνει άρρωστη;
Η κυρία είναι σε οίστρο και όλη μέρα κόβει χαρτάκια από τον πάτο του κλουβιού και τα βουτάει στο νερό της. Ενδέχεται με τη συμπεριφορά της αυτή να καταπίνει παραπάνω νερό?
Άλλαξε την. Βάλε της ποτίστρα με μπίλια για να ξέρεις τι ακριβώς συμβαίνει.

Σταμάτησε επίσης φρούτα και λαχανικά για μερικές ημέρες και παρατήρησε αν υπάρξει αλλαγή.
 
Όχι από υγεία είναι άψογη. Μέχρι και που κελαηδάει. Ποτίστρες με μπίλια είχα προσπαθήσει να εφαρμόσω στο κοπάδι αλλά δε τα κατάφερα. Δε νομίζω να τη χρησιμοποίησε κανένα.
 
Θα πρέπει να είναι μοναδική περίπτωση η δική σου. Αργά ή γρήγορα τις χρησιμοποιούν. Ίσως παράτησες την προσπάθεια νωρίς. Προσωπικά νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να προσπαθήσεις ξανά. Τα οφέλη είναι περισσότερα από τις μικρές δυσκολίες που θα αντιμετωπίσεις στην αρχή κατά την προσπάθεια να τους τις μάθεις.
 
Όχι από υγεία είναι άψογη. Μέχρι και που κελαηδάει. Ποτίστρες με μπίλια είχα προσπαθήσει να εφαρμόσω στο κοπάδι αλλά δε τα κατάφερα. Δε νομίζω να τη χρησιμοποίησε κανένα.
Αφήνεις το κλουβί δυο τρεις ώρες χωρίς νερό... και θα τα δεις πόσο γρήγορα θα προσαρμοστούν στα νέα "δεδομένα".
Περισσότερο φοβίες δικές μας πρέπει να παλέψουμε και όχι των πτηνών μας.
 
Back
Top