Αναπαραγωγή Πολλες ερωτησεις για ζευγάρι παραδεισίων

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης vaggeliss
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

vaggeliss

Banned
Εγγραφή
4 Φεβ 2009
Μηνύματα
151
Πόλη
Αθήνα
Από πού να αρχίσω; Λοιπόν, ναί, πάμε:
Έχω ένα ζευγάρι παραδεισίων το οποίο μου έχει κάνει 4 αυγά και ακόμη δεν είχα κάνει ωοσκόπηση για να δώ τι τρέχει. Σήμερα όμως, τώρα που γύρισα απ' το σχολείο, από περιέργεια πάντα και ανυπομονησία, επειδή ήταν μόλις η πέμπτη μέρα που το θηλυκό έχει κάνει και το τελευταίο του αυγό, που από τότε(από το γέννημα και του τελευταίου αυγού άρχισε να επωάζει κανονικά), για να μην χαλάσω μέσα τη σύσταση και το κουνίσω και επειδή είναι και πολύ ευαίσθητα, την ώρα που βγήκε η θηλύκο, πρίν πάει το αρσενικό για κλώσσημα, πήρα ένα φακό και τα κοίταξα. Έκλεισα το πατζούρι για να είναι πίσσα και τα κοίταξα. Τί είδα; Έιδα ότι καί τα 4 αυγά ήταν κάπως σαν κόκκινα μέσα, σαν να είχε σπάσει ο κροκός και είχε απλωθεί σε όλο το αυγό μέσα. Αυτό είναι καλό σημάδι; Μήπως είναι η δημιουργία της νέας ζωής μέσα σ'αυτό; Εγώ πιστεύω, ότι μάλλον αυτό είναι!
Λοιπόν: Όταν και άν βγούνε (με το καλό) τί κάνω; Τι προσθέτω στη διατροφή τους extra; Είναι σαν τα καναρίνια που τους χορηγείς βρασμένο (καλά) αυγό; Εγώ τώρα από τη στιγμή που έκανε το πρώτο αυγό σταμάτησα να τους δίνω αυγό. Πότε ξανά το αρχίζω πάλι;
Από τη μέρα που θα σκάσουν σε οποιοδήποτε ζευγάρι παραδεισίων μύτη και θα βγούν απ'το αυγό τα μικρά, το ζευγάρι προχωρά κατευθείαν στην επόμενη γέννα-ζευγάρωμα; Πρέπει να φύγουν από τη φωλιά, ή όχι. Επίσης (πολύ σημαντικό αυτό!), όπως και στα κανάρια έτσι και εδώ, δηλαδή αφού βγούν από το αυγό οι νεοσσοί, θα πρέπει να τους προσθέσουμε και 2η φωλιά; Το λέω αυτό μήπως υπάρξει κίνδυνο να απομακρύνουν τα μικρά δια της βίας για να προχωρήσουν στην επόμενη γέννα.
Και μετά από τόσο διάβασμα που κάνατε, κάτι τελευταίο:
Τί γίνεται στην περίπτωση που μια κλούβα είναι τεράστια και χωράει 30-40, δηλαδή επιτρέπεται ο πατέρας να ζευγαρώσει με ένα από τα δικά του παιδιά τον επόμενο χρόνο που θα είναι και αυτά ώριμα γαι αναπαραγωγή, ή η μάνα, ή ακόμη και τα αδέλφια μεταξύ τους; Είναι αυτό που λέμε αιμομοιξία; Τί σημαίνει ακριβώς αυτή η λέξη;



Είμουν πολύ κουραστικός ίσως, αλλά οι απαντήσεις στα παραπάνω αναφερθέντα ερωτήματά μου θα μου δώσουν μεγάλη ανακούφηση και χαρά, γιατί θα έχω καλύψει τα; Που με ''έτρωγαν''!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
 
γεια σου Βαγγελη! Αντε με το καλο να βγουν τα μικρα! Για το οτι φαινεται κοκκινο να σου πω δεν γνωριζω, δεν εχει τυχει να κανω ωοσκοπηση. Απο αυτα που εχω διαβασει ομως συνηθως οταν φαινονται μικρες φλεβιτσες κοκκινες σημαινει οτι μεγαλωνει ενα πουλακι μεσα στο αυγο.
ως προς τα αλλα ερωτηματα σου. Καταρχην να σου πω οτι αν ψαξεις μεσα εδω θα βρεις πολαλ θεματα που στις περισσοτερες αποριες σου απαντανε. Κεγω σαν αρχαρια ειχα πολλες αποριες κ αλλες μου απαντηθηκαν απο τα παιδια αλλες μεσα απο προηγουμενα θεματα. Για αρχη κοιτα κ αυτο το θεμα https://community.petbirds.gr/threads/Δημιουργία-φωλίτσας.2760/

σε καποιες αποριες θα σου απαντησω σε οσα ξερω φυσικα. Καταρχην με το που βγει πουλακι καλο ειναι καθε μερα να τους εχεις φρεσκο αυγο γιατι αυτη ειναι η βασικη τροφη των μικρων.η βρασμενο αυγο η ετοιμη αυγοτροφη, αναλογως τι σε βολευει. Επισης πολυ χρησιμο ειναι κ το κεχρι σε τσαμπακια μιας κ ειναι πιο μαλακο απο τη τροφη τους τη κανονικη.
με το που βγουν δε χρειαζεται να βαλεις 2η φωλια. Ουτε αμεσως αυτα εαν θελησουν να ξανακανουν αυγα θα το κανυον αμεσως. Θα περασει καποιος καιρος εως οτου γινουν καπως ανεξαρτητα τα μικρα κ τοτε εαν το ζευγαρι θελησει θα ξανακανει αυγα.

ως προς την αιμομιξια καλο ειναι να αποφευγεται γιατι μπορει να προκαλεσει καποια προβληματα σε ορσιμενες περιπτωσεις. Βεβαια εχω διαβασει οτι στα ζεμπρακια αυτος ο κινδυνος δεν ειναι τοσο αυξημενος αλλα κ παλι δεν θα ηταν κακο να προσεξεις.φυσικα, αν εχεις μεγαλη κλουβα πιστευω ειναι αναποφευκτο να μην δημιουργηθει αιμομιξια εκτος κ αν ανταλλαζεις καθε φορα τα μικρα σου με καποιων αλλων μικρα οποτε θα εχεις νεο αιμα στην κλουβα σου. Αυτα απο εμενα!
 
Νά είσαι καλά Άννα μου.

Αλλά... Δε φεύγουμε, εδώ είμαστε να παραθέτουμε απορίες ο ένας στον άλλο και να τις λύνουμε.
Αυτό βέβαια ισχύει με όλα τα παιδιά του forum.

να σε ρωτήσω και κάτι εκτός θέματος:
Πού πάω για να μάθω από πόσα μέλη αποτελείται η συγκεκριμένη σελίδα στο διαδύκτιο;
 
Πού πάω για να μάθω από πόσα μέλη αποτελείται η συγκεκριμένη σελίδα στο διαδύκτιο;

Στην κεντρική σελίδα του site... Κάτω κάτω! 😉
 

Συνημμένα

  • pb.webp
    pb.webp
    8,3 KB · Προβολές: 52
  • Like
Αντιδράσεις: larys
Back
Top