Συμπληρώματα Πολυβιταμίνες και σκορδονερο

Alexandros K

PB New Member
Πόλη
Πειραιάς
Καλησπερα στην ομαδα. Σημερα επισκευθηκα το συνοικειακο pet shop και πηγα να παρω φαρμακο για πτερροροια αλλα δεν ειχε ειχε μονο πολυβιταμινες των συγκεκριμενων εταιριων τωρα δεν ξερω αν ειναι οι σωστες πολυβιταμινες μιας και δεν εχω ασχοληθει ποτε με αυτα και βρηκα τις φωτογραφιες στο Internet. H πρωτη φωτο ειναι της εταιριας Raff και η δευτερη της Tamberlin. Να τονισω δεν διαφιμιζω καμοια απο τις εταιριες αλλα θελω να μαθω αν ειναι χρησιμες και πως τα χορηγουμε. Επισης πια ειναι η γνομη σας για το σκορδονερο και πως μπορω να φτιαξω και πως το χορηγω.
πολυ1.webp πολυ2.webp

Θεωρητικά καλύφθηκες για τα δυο σκευάσματα...
Για το σκορδόνερο τώρα...
Την προηγούμενη μέρα αργά το απόγευμα σε ένα μπουκάλι με 1,5lit νερό βάζεις 4-5 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες. Αν θες μπορείς να βάλεις περισσότερες ή λιγότερες. Καλό επίσης είναι να βγάλεις από την προηγούμενη μέρα όλες τις ποτίστρες με το νερό.
Την επόμενη ημέρα το πρωί βάζεις το σκορδόνερο στις ποτίστρες και το απόγευμα προετοιμάζεις το επόμενο μπουκάλι.

Θεωρητικά καλύφθηκες για τα δυο σκευάσματα...
Για το σκορδόνερο τώρα...
Την προηγούμενη μέρα αργά το απόγευμα σε ένα μπουκάλι με 1,5lit νερό βάζεις 4-5 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες. Αν θες μπορείς να βάλεις περισσότερες ή λιγότερες. Καλό επίσης είναι να βγάλεις από την προηγούμενη μέρα όλες τις ποτίστρες με το νερό.
Την επόμενη ημέρα το πρωί βάζεις το σκορδόνερο στις ποτίστρες και το απόγευμα προετοιμάζεις το επόμενο μπουκάλι.

Ok Κ. Γιαννη αλλα για 2 πουλακια θα βαλω 2 σκελιδες ειναι ενταξει;

Tωρα επιδη εχω δει διαφορες βιταμινες σε συσκευασιες ποιες χορηγουμε στα πουλια γιατι μερικες γραφουν:
A D ,E/Total/Muda/Doxiciclina/Cria/Vermicida/Canfo/Calcio κτλ. Ποια πολυβιταμινη χωρηγω σε καρδερινα και καναρινι;

Ok Κ. Γιαννη αλλα για 2 πουλακια θα βαλω 2 σκελιδες ειναι ενταξει;
Εντάξει... καλά είναι για 500 -750 ml νερό
Tωρα επιδη εχω δει διαφορες βιταμινες σε συσκευασιες ποιες χορηγουμε στα πουλια γιατι μερικες γραφουν:
A D ,E/Total/Muda/Doxiciclina/Cria/Vermicida/Canfo/Calcio κτλ. Ποια πολυβιταμινη χωρηγω σε καρδερινα και καναρινι;
Η χρήση βιταμινών είναι εξαιρετικά εύκολο από καλή και χρήσιμη να γίνει καταστροφική για την υγεία των πουλιών. Μια φορά την εβδομάδα μια ποτίστρα ή στην αυγοτροφή ένα πολυβιταμινούχο (να έχει πολλές βιταμίνες (Α-C-D κλπ), σκεύασμα. Μεμονωμένες βιταμίνες μόνο όταν υπάρχει ανάγκη.

Εντάξει... καλά είναι για 500 -750 ml νερό

Η χρήση βιταμινών είναι εξαιρετικά εύκολο από καλή και χρήσιμη να γίνει καταστροφική για την υγεία των πουλιών. Μια φορά την εβδομάδα μια ποτίστρα ή στην αυγοτροφή ένα πολυβιταμινούχο (να έχει πολλές βιταμίνες (Α-C-D κλπ), σκεύασμα. Μεμονωμένες βιταμίνες μόνο όταν υπάρχει ανάγκη.

Οκ δηλαδη να τους παρω την Α-C-D και στην ποτιστρα ποσες σταγονες να βαλω ;

Οκ σας ευχαριστω πολυ. Σκορδο μπορω να τους δωσω και σκετη σκελιδα η δε κανει;

Δεν ξέρω... Ποτέ δεν έχω δοκιμάσει.
Εγώ το σκορδόνερο μαζί με τις φέτες του σκόρδου τα χρησιμοποιώ στην αυγοτροφή... Ποτέ δεν μπόρεσα να δω φέτα σκόρδου... Πιθανολογώ πως το τρώνε (χαλαρά). Δεν ξέρω όμως για να σου πω στα σίγουρα.

Οκ θα το δοκιμασω με σκορδονερο στη μια ποτιστρα αυριο και αν τα δω να πινουνε θα βαλω και στην δευτερη. Και καθε ποτε να τους βαζω σκορδονερο;

Κάθε δεκαπέντε μέρες θαρρώ πως είναι καλά...
Να ξέρεις πως δεν τα ενοχλεί ακόμη και το κάθε μέρα... εσύ και οι γύρω όμως θα έχετε δύσκολες "μυρουδιές"... 😀

Κάθε δεκαπέντε μέρες θαρρώ πως είναι καλά...
Να ξέρεις πως δεν τα ενοχλεί ακόμη και το κάθε μέρα... εσύ και οι γύρω όμως θα έχετε δύσκολες "μυρουδιές"... 😀

Δεν πειραζουν οι ''μυρουδιες'' αρκει τα παιδια μου να ναι καλα και ολα τ' αλλα ειναι περαιτερω 😀. Και μαλιστα θα φτιαξω και μια απλη αυγοτρογη ωστε να περασουμε και τον χειμωνα θρεπτικα!:D

Εγω προτεινω να βαλεις μια μονο ποτιστρα. Να αναγκαστουν να πιουν. Για το καλο τους ειναι.

Σκέτο σκόρδο (καθαρισμένο) που τους έβαλα, δεν το ακούμπησαν καν. Μάλλον καλύτερα σε νερό!

Back