Συμπληρώματα Πολυβιταμίνες και φάρμακα μαζί;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Fotis_K
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Fotis_K

PB Known Member
Πόλη
Αθήνα
ηθελα να σας ρωτησω... Θελω να χωριγισω στα πουλια περα απο τις πολυβιταμινες και νεκτον Ε! Αυτα τα βαζω στην ιδια ποτιστρα μαζι με τις πολυβιταμινες η ξεχωριστα;

Μπορείς σε πρώτη φάση να τους χορηγήσεις ας πούμε το νέκτον Ε και μετά τις πολυβιταμίνες. Γιατί πρέπει να τα χορηγήσεις και τα δύο την ίδια στιγμή;

Να ρωτήσω και κάτι...υπάρχει λόγος που τους τα δίνεις; Έχεις παρατηρήσει κάτι;

ενα μελος απο εδω μεσα μου πε οτι το νεκτον ειναι για την γονιμοτητα! Το διαβασα κι εδω στο φορουμ! Εχω λοιπον ενα ζευγαρι Lovebirds το οποιο κανει συνεχεια ασπορα αυγα! Θελω απο αυριο να ξεκινησω να κανω προετοιμασια για να ξανακανω προσπαθεια! Εχω σκοπο να βαλω στο θυληκο πολυβιταμινες και στον αρσενικο το νεκτον και τις πολυβιταμινες! Θα κανω καλα;

εχω λοιπον ενα ζευγαρι Lovebirds το οποιο κανει συνεχεια ασπορα αυγα!

Για τα άσπορα αυγά ίσως φταίει ότι έκανες λάθος προετοιμασία.
Τους παρείχες φρέσκα φρούτα και λαχανικά; Γενικά υπήρχε ποικιλία στη διατροφή τους;
Είμαι της άποψης ότι αν μπορούμε να κάνουμε κάτι με φυσικό τρόπο να το κάνουμε, μην καταφεύγουμε σε φάρμακα και συμπληρώματα δίχως λόγο.

η διατροφη τους αποτελειται απο ενα πλουσιο νομιζω μειγμα σπορων! Απο φρουτα τρωνε καρπουζι μαρουλι ροκα αγγουρι και προσπαθω και αυγο αλλα δεν το τρωνε!

απο φρουτα τρωνε καρπουζι μαρουλι ροκα αγγουρι

Θεωρώ ότι είναι λίγο ελλιπής η διατροφή τους από το θέμα των φρούτων και λαχανικών...υπάρχουν πολλά φρούτα και λαχανικά για να τους δώσεις γιατί αρκείσαι στο να τους δίνεις μόνο αυτά;

και προσπαθω και αυγο αλλα δεν το τρωνε!
Γιατί δεν δοκιμάζεις να τους δώσεις έτοιμη αυγοτροφή αφού δεν τρώνε το κανονικό αυγό; Μπορείς να ρίξεις και λίγο χυμό στην αυγοτροφή για να τα δελεάσεις!

θα το δοκιμασω κι αυτο τωρα που το λες! Ξεχασα να σου πω οτι τρωνε παρα πολλα συκα! Ξετρελενονται! Και καμια φορα κολοκυθακι αλλα κι αυτο δεν τους πολυαρεσει! Ποια φρουτα και λαχανικα ειναι καταλληλα για την αναπαραγωγη;

ποια φρουτα και λαχανικα ειναι καταλληλα για την αναπαραγωγη;

Όλα τα φρούτα κι όλα τα λαχανικά έχουν να δώσουν από κάτι... Μην τους στερείς τίποτα
Κάποιο φρούτο θα έχει τις βιταμίνες που κάποιο άλλο φρούτο δεν τις περιέχει 😉

οκ! Ευχαριστω για τις πληροφοριες! Το αρχικο μου ερωτημα ομως δεν απαντηθηκε! Γινεται να μπαινουν στο νερο και τα 2 μαζι;

Εγώ δεν ξέρω για να σου πω με σιγουριά... Καλύτερα να σου πει κάποιος που ξέρει. Μην σε παραπληροφορήσω😉

Bebaios boris na baleis ta dio mazi.

Otan kanoune to proto aygo, stamatas to Nekton E alios o arseniko den fini tin thiliki na klossai.

δηλαδη το νεκτον το δινω μονο στον αρσενικο η και στα 2?

Από ότι ξέρω στα καναρίνια δίνουμε βιταμίνες μέχρι να γίνει το πρώτο αυγό και μετά σταματάμε και ξεκινάμε ξανά μια δυο μέρες πριν εκκολαφθούν. Και βέβαια χορηγείς τις βιταμίνες ανάλογα με τις γέννες δηλαδή αν είσαι στη τελευταία δεν δίνεις Ε.
Δεν έχω ιδέα όμως σχετικά με τους παπαγάλους τι γίνεται μη σε πάρω στο λαιμό μου.

Φιλικά Νίκος

Os sou egrapse o Niko.

Ta dinis multivitamines kai Nekton E mazi analoga me to programma sou. 3-4 ebdomades prin kanoune to proto aygo 2-3 fores tin ebdomada. Otan kanoune to proto aygo, stamatas na tous dinis pia Bitamines.
Otan ekkolafthoun lene tha dinis pali Bitamines. Ego dino me tin aygotrofi, ala poli ligo, na min mou pironei yperboliko o arsenikos kai na min fini tin thiliki iremo.

Σχετικά με τα μη γονιμοποιημένα αυγά συμβαίνουν τα εξής:
-Το θυληκό είναι προφανώς έτοιμο για αναπαραγωγή.
-Το αρσενικό δεν είναι ακόμη έτοιμο ή δεν έχει βρει τον τρόπο να τα καταφέρει με την συγκεκριμένη.

Σχετικά με τη χορήσηγη πολυβιταμινών:
- Χρειάζεται και βοηθά η λελογισμένη χρήση, κατά προτίμηση στην αυγοτροφή, παρά στο νερό.

Για τη χορήγηση ενισχυτικών γονιμότητας:
- Με πολύ προσοχή, ιδίως η βιταμίνη Ε (εκτός του προβλήματος της υπέρμετρης συμπεριφοράς του αρσενικού, η υπερβολή δημιουργεί προβλήματα στο συκώτι).

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όλων των εκτροφέων είναι ότι θεωρούμε πως κάθε πουλί έχει την ίδια δεκτικότητα στις δόσεις που χορηγούμε. Δυστυχώς κανείς δεν μπορεί με ασφάλεια να μας πει Πόσο, για Πόσο διάστημα, σε Ποιό πουλί.
Μόνο η προσεκτική, καθημερινή επαφή μαζί τους, η ανάλυση της συμπεριφοράς, και της διάθεσής του θα το κρίνει.

Προσωπικά αποφεύγω τη χρήση βιταμινών όπως η Ε, αντ' αυτού χρησιμοποιώ ενισχυτικά γονιμότητος που περιλαμβάνουν αρκετά περισσότερες ουσίες και μετριασμένη βιταμίνη Ε.
Και καλό είναι να θυμόμαστε ότι κάθε πιθανό πρόβλημα στο συκώτι των πουλιών μας, το διακρίνουμε συνήθως πολύ αργά, και είναι δρόμος χωρίς επιστροφή γιατί δεν υπάρχει θεραπεία (όπως και στους ανθρώπους).

Το αγκάθι (marine thistleseed) χρησιμοποιείται για την προστατευτική του δράση έναντι νοσημάτων, γεγονός που αποδίδεται στην περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικές ουσίες και υψηλό ποσοστό ακόρεστων λιπαρών οξέων. Στηρίζει την καλή λειτουργία του ήπατος και θεωρείται ότι βοηθά στην αποτοξίνωση του ήπατος σε ανθρώπους. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι θεραπεύει βλάβες του ήπατος. Ενισχύει την καλή λειτουργία του και προλαμβάνει.

Back