Διατροφή Πολυγώνι (Fallopia aubertii) στα Λίζαρντ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mgerom
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mgerom

Canaries Expert
Εγγραφή
16 Απρ 2006
Μηνύματα
8.640
Πόλη
Αθήνα
Τα Λίζαρντ λιάζονται και κάνουνε επισκέψεις στην "γνωστή" πρασινάδα (πολυγώνι). Μια συνταγή για τόνωση του Μαύρου. Φαίνεται πως δεν είναι παραμύθια κάποιες παλιές συνταγές (Εκτροφή - Αντώνης Τσιχλάκης)

72751708_10216267897955539_1654056351673876480_n.jpg
 
Για μαυρισμα ποδιών οι περισσότεροι τα αφήνουν 1.5ωρα/μέρα έκθεση στον ήλιο περίπου 2μηνες τα βοηθάει πάρα πολύ και λαμβάνουν και βιταμίνη D .. χρήσιμοποιουν κιολας μαύρο λάχανο και ένα καλλωπιστικό φυτό "περικοκλάδα"..Αν και καναρίνια τύπου το βάψιμο με καροφυλλη όταν είναι 6 εβδομάδων μέχρι την πτερορροια από ότι έχω συζητήσει με πολλούς Άγγλους..
 
Τελευταία επεξεργασία:
Για μαυρισμα ποδιών οι περισσότεροι τα αφήνουν 1.5ωρα/μέρα έκθεση στον ήλιο περίπου 2μηνες
Η σύνδεση μελανινών και ηλίου είναι και επιστημονικά σωστή και η έρευνα φτάνει μέχρι τους δεινοσαύρους.
Δυστυχώς ή ευτυχώς, εμείς ήλιο που να επιτρέπει τέτοια έκθεση δεν έχουμε. Οι μερακλήδες βγάζουν τις κλούβες την αυγή.
18 σελίδες όνειρο:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4848976/

χρήσιμοποιουν κιολας μαύρο λάχανο και ένα καλλωπιστικό φυτό "περικοκλάδα".
Αυτά και άλλα είναι γνωστά. Η περικοκλάδα που αναφέρεις πρέπει να είναι το πολυγώνι. Προσωπικά για την χρησιμότητα αυτού του φυτού έχω τις αμφιβολίες μου.
Οι μελανίνες μπορούν να επηρεαστούν διατροφικά σε μεγαλύτερο βαθμό απο ότι φανταζόμασταν κάποτε.
Το θέμα όμως είναι οτι επηρεάζονται και αρνητικά,ιδίως απο κάποια στοχευμένα σκευάσματα για την πτερόρροια με τα συστατικά που φέρουν.Αυτή είναι η θεωρητική μου άποψη.
Χρειάζεται έλλειψη κάποιων ουσιών, παρουσία συγκεκριμένων μετάλλων και ιχνοστοιχείων και φυσικά ήλιος.
Απο την άλλη υπάρχει χημική ουσία, επιβεβαιωμένο πειραματικά σε πτηνά, που δεν επιτρέπει καν την δημιουργία φαιομελανίνης.Αυτό και αν είναι ζητούμενο.
Το πιο συχνό λάθος βέβαια πιστεύω ότι είναι στα ζευγαρώματα, στις λάθος εκτιμήσεις και στο χάσιμο πολύτιμων γονιδίων.Αν και πολλά πουλιά, καλοντυμένα και κατράμια απο κλειστά εκτροφεία του εξωτερικού, έρχονται στην Ελλάδα και σιγά σιγά ξεθωριάζουν.

Αν και καναρίνια τύπου το βάψιμο με καροφυλλη όταν είναι 6 εβδομάδων μέχρι την πτερορροια από ότι έχω συζητήσει με πολλούς Άγγλους..
Εδω είσαι σίγουρος, μήπως τα μπερδεύεις με τα yorkshire;
 
Εδω είσαι σίγουρος,
Ναι είμαι απόλυτα σίγουρος το έχω συζητήσει με τον Stan Bolton και τον Αndy Williamson (πρωταθλητές) που ασχολούνται πάνω από 20χρονια με την εκτροφή των lizard και το έχω διαβάσει και σε πολλά άρθρα και συγκεκριμένα στην Ελληνική ορνιθοκουλτουρα από παλιά έβαφαν τα lizards , απλά είναι κάποια μυστικά που τα ήξεραν λίγοι τότε...
 
Ναι είμαι απόλυτα σίγουρος το έχω συζητήσει με τον Stan Bolton και τον Αndy Williamson (πρωταθλητές) που ασχολούνται πάνω από 20χρονια με την εκτροφή των lizard και το έχω διαβάσει και σε πολλά άρθρα και συγκεκριμένα στην Ελληνική ορνιθοκουλτουρα από παλιά έβαφαν τα lizards , απλά είναι κάποια μυστικά που τα ήξεραν λίγοι τότε...
Και εγώ έχω δει τα μαύρα λάχανα κτλ στα περιοδικά της Ελληνικής Ορνιθολογίας, αν και νομίζω ήταν στις μικρές εκδόσεις της βιβλιοθήκης της ΕΛΚΕ, αλλά κάτι για καροφύλλη δεν θυμάμαι.
Τέλος πάντων, αφενός μετά απο ένα σημείο καροφύλλη μπορεί να ονομάσει κανείς πολλά προϊόντα, αφετέρου για εμένα ακόμα και για καθαρή β-καροτίνη να μιλάμε, είναι όχι μόνο αχρείαστο αλλά και λάθος.
Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν πολλά άρθρα που αναφέρουν πως η β-καροτίνη γενικά και αόριστα κάνει καλό στο πτέρωμα, σε επίπεδο διαγωνισμών όμως, μπορεί να φέρει και το λάθος.
Κατά κάποιον τρόπο χαίρομαι που έχουμε διαφορετικές απόψεις και από πλευράς μου αμετακίνητες.

Υπήρξε μια προσπάθεια κάποτε για το κόκκινο λίζαρντ, μήπως αφορά αυτήν την περίπτωση;
 
Όχι αναφέρομαι στα συγκεκριμένα gold-silver-blue .. Τα red lizard στην Αγγλία δεν τα έχουν αναγνωρισμένα ακόμα και γι'αυτό δεν διαγωνίζονται μέχρι σήμερα..σε άλλες χώρες διαγωνίζονται κανονικά, σε αυτό που λες όσο αναφορά το "βάψιμο" και εγώ στην αρχή ήμουν αρνητικός αλλά δεν προλαβαίνει να επηρεάσει (κοκκίνισμα) διότι το βάζουν από 6 εβδομάδες μέχρι την πτερορροια και ο λόγος ότι κάνει ποιο λαμπερό και τονώνει σημεία με φολίδες
 
Αυτό λοιπόν δεν αφορά βάψιμο και έχει μια θέση στον κόσμο με τους κανόνες του έτσι όπως τον αντιλαμβάνομαι.
Απλά αρχικά το "μέχρι την πτερόρροια" είναι επικίνδυνο και μάλλον εννοείς μέχρι πριν την πτερόρροια. Οι πρώτες 6 εβδομάδες είναι για να μην βάψουν οι οδηγοί.
Όπως ανέφερα και παραπάνω είναι μια πρακτική για την ποιότητα του πτερώματος. Την συναντά κανείς σε διάφορα άρθρα.
Απο εκεί και πέρα γίνεται πιο εξειδικευμένο σε αυτούς που τα εκτρέφουν. Τουλάχιστον οι απορίες μου λύθηκαν και σε ευχαριστώ.
 
Ίσως να είναι μέχρι, λίγο πριν την πτερορροια. Θα το κάνω στα δικά μου lizard , όταν τα βάλω για αναπαραγωγή.. Και θα ανεβάσω φωτό πριν κ μετά..ώστε να δούμε όλοι τις διαφορές...
 
Back
Top