Πολύ απλή πατέντα για φτηνή ποτίστρα μπίλιας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης myr
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

myr

PB Member
Εγγραφή
19 Σεπ 2018
Μηνύματα
600
Πόλη
Αθήνα
Λοιπόν έψαχνα ποτιστρα μπίλιας, ήθελα μικρή και ελαφριά για μεταφορά (οχι γυάλινη). Επίσης δεν ήξερα αν θα με βολέψει εμένα και το πουλι(κοκατιλ) οπότε ήθελα οικονομική να δοκιμάσω. Έψαξα και τελικά πήρα μια για χάμστερ/κουνελάκια (διπλή ανοξείδωτη μπίλια, 150ml γυρω στα 3€). Όμως με προβληματισε το συρματακι- στήριγμα που πέραν από καπως μη πρακτικό για να αλλαζεις συχνά το νερό μπορεί και να το μασούλαγε. Όντως κατευθείαν του βγαλε μπογιά αφού το βαλα καποιες μέρες. Τελικά πήρα εναν πλαστικό δακτύλιο απο μικρό στρογγυλό μπολακι αυγοτροφης και είναι τέλειο (δεν παίζει ρόλο που δεν εφαρμόζει). Όταν την βγάζω στον ήλιο βάζω 2 ρολα χαρτιού και δεν ζεσταίνεται!
 

Συνημμένα

  • Screenshot_2019-11-09-18-02-05-307_com.miui.gallery.webp
    Screenshot_2019-11-09-18-02-05-307_com.miui.gallery.webp
    71,7 KB · Προβολές: 80
  • Screenshot_2019-11-09-18-01-20-164_com.miui.gallery.webp
    Screenshot_2019-11-09-18-01-20-164_com.miui.gallery.webp
    66,5 KB · Προβολές: 81
Μύρινα, αυτές με τις μπίλιες τις φοβάμαι για τα πουλιά, διότι η μπίλια πολλές φορές κολλάει και δεν τρέχει νερό. Αυτές που είναι για πουλιά δεν έχουν μπίλια στο στόμιο.
 
Την ελεγχω κάθε μέρα και συχνά έχω 2 ειδών ποτιστρες(δηλαδή +1 κλασική, ιδιαίτερα αν λείπω). Μέχρι στιγμής μόνο ανοιχτή κολλάει όταν μαζέψει άλατα. Αν βρω κενού θα πάρω. Πάντως μεγάλη διαφορά στο ποσο καθαρό μένει το νερό, στην αλλη την κλασική με μικρό άνοιγμα βρίσκω φαΐ μέσα και θέλει κάθε μέρα πλύσιμο κανονικό για να μην έχει γλίτσα και αλλαγή νερού 2 φορές, η μπίλιας με 1πλυσιμο την βδομάδα και καθημερινή αλλαγή είναι μια χαρά.
[automerge]1573319439[/automerge]
*λείπω εννοώ πολλές ώρες ή αν μου την προσέχει άλλος για καποιες μέρες.
 
Αυτές που είναι για πουλιά δεν έχουν μπίλια στο στόμιο.

Τι εννοεις ακριβως Ανεστη;

@myr
Υπαρχουν ποτιστρες μπιλιας για πουλια μικροτερες και ελαφρυτερες απο αυτη που εχεις, πως και κατεφυγες σε αυτη τη λυση;
 
Διάβασα λίγο για ποτιστρες μίας που δεν μου άρεσε η άλλη και με μια βόλτα σε αθηναϊκά πετσοπς ("φυσικά" και ηλεκτρονικά) δεν βρήκα κάτι ελεφρύτερο με ανοξείδωτο στόμιο, ήταν ή γυάλινες ή τεράστιες (η μόνη τύπου κενού που βρήκα ήταν μισό λίτρο). Την πήρα για βόλτες, εκδρομές κλπ (βόλτες με κλουβί γιατί με harness έχω απλά μπουκαλάκι δικό της και της βάζω στο καπάκι). Πειραματιζομαι γιατί η κλασική γίνεται χάλια απευθείας με το φαΐ που της ρίχνει μέσα. Πάντως εγώ δεν προτείνω την ποτίστρα, απλά δύο απλές έως αυτονόητες λύσεις(ρολό χαρτιου και δακτύλιο) που δεν έτυχε να δω κάπου και με βόλεψαν πολύ (και βελτιώνουν την ποιότητα του νερού και την ασφάλεια). Εσείς ποιους τύπους ποτίστρας προτιμάτε; (αν συζητιέται αλλού ή βγαίνω από το θέμα/ενότητα πείτε)
 
Εσείς ποιους τύπους ποτίστρας προτιμάτε;
Έχω χρησιμοποιήσει επί χρόνια και τα τρία είδη (Κενού αέρος, μπίλιας, συμβατική). Προτιμώ τις πρώτες.
(η μόνη τύπου κενού που βρήκα ήταν μισό λίτρο)
Αν σε βολεύουν οι όγκοι, πάρε στο μαγαζί τηλέφωνο να δεις αν έχουν απόθεμα https://petbirds.gr/product/genio-bird-drinker/
 
Ότι δεν έχουν μπίλια. Δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω. :)

Οι ποτιστρες για τα πουλια εχουν 2 μπιλιες με την μια να ειναι στο στομιο.
Μηπως τις μπερδευεις με αυτες τις υποπιεσης;
 
Εσείς ποιους τύπους ποτίστρας προτιμάτε;
Εγώ έχω την ποτίστρα χωρίς μπίλια ή άλλως κενού ή υποπίεσης.
Είναι πολύ βολική και κρατά το νερό καθαρό.

Μύρινα για ποιο λόγο να έχει την ανάγκη μια ποτίστρα να σκεπαστή;
 
Οι ποτιστρες για τα πουλια εχουν 2 μπιλιες με την μια να ειναι στο στομιο.
Μηπως τις μπερδευεις με αυτες τις υποπιεσης;

Δεν ξέρω πως λέγονται οι "χωρίς μπίλια", φαντάζομαι όπως λες υποπίεσης. Εχω στο νου μου τις lixit που έχουν προδιαγραφές για πουλιά.
 
@Φοίβος

Οι lixit δε νομιζω οτι κυκλοφορουν Ελλαδα Ανεστη, δεν τις εχω δει καπου.
Απο φωτο που τις βλεπω φαινεται οτι εχουν ακιδα(πιπιλα) μπροστα αν δεν κανω λαθος.
Εδω κυκλοφορουν στομια με ακιδες αλλα χρηση τους εχω δει σε αυτοματο ποτισμα για πτηνα.
Οι ποτιστρες μπιλιας με προδιαγραφες για πουλια απο 2GR πχ αλλα και απο τους αλλους κατασκευαστες ειναι με μπιλια στο στομιο.
 
Μύρινα για ποιο λόγο να έχει την ανάγκη μια ποτίστρα να σκεπαστή;

Όταν είναι σε θέση που μπορεί να την πιάσει λίγο ο ηλιος, ώστε να μένει δροσερό το νερό.
 
Θεωρώ ότι δεν πρέπει τα κλουβιά μας να έρθουν σε επαφή με τον ήλιο σέ ώρες που θα αναπτυχθούν μεγάλες θερμοκρασίες, αν το νερό μπορεί να ζεσταθεί σκέψου εσύ αν θα μπορούσες να επιβιώσεις σε ένα τέτοιο περιβάλλον;
 
Βασικά από ότι καταλαβαίνω καθυστερεί την ανάπτυξη πράσινης άλγης. Δεν χρειάζεται σώνει και καλά η άλγη άμεσο ηλιακό φως για να δημιουργηθεί, μπορεί να συμβεί και σε ένα αρκετά φωτεινό περιβάλλον.
Προσωπικά δεν θα την έκανα αυτή την πατέντα, κυρίως για λόγους αισθητικής.
 
@ianos
Ευχαριστώ, τα ανέβασα ελπίζοντας να φανούν χρήσιμα και σε καποιον άλλο.

Για τον ήλιο, βγαζω εξω το κλουβί για κανα μισάωρο για να παίρνει ήλιο. Το πουλι εχει πάντα και σκιά να πάει αλλά το νερό λογω διαρρύθμισης μια εποχή ήταν αναγκαστικά στην ηλιόλουστη πλευρά. Οπως αναπτύσσονται διάφορα άλγη(που ευτυχως δεν εχω φτάσει να δω στο δικό μου), αναπτύσσονται και άλλοι μικροοργανισμοι (που δεν φαίνονται) οταν θερμαίνεται το νερό, με πολλαπλασια ταχύτητα από ότι εαν είναι δροσερό. Επίσης το καλοκαίρι είναι σημαντικό το νερό να είναι δροσερό (γιατί αλλιως είναι άχρηστο για να ρίξει την θερμοκρασία του το ζώο, πιο πολλή ενέργεια/θερμότητα παράγει να το πιει και να το απορροφησει) και ζεσταίνεται ταχύτατα στον ήλιο. Η προηγούμενη πατέντα μου ήταν βρεγμενη κάλτσα (καθαρή😝) μιας που καθως εξατμιζόταν το νερο της καλτσας δρόσιζε το περιεχόμενο, δεν ήταν ομως τοσο πρακτικό.
 
Back
Top