Ασθένειες Ποντίκια και κοκατίλ

Μαίρη 2420

PB New Member
Εγγραφή
28 Ιουλ 2014
Μηνύματα
223
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα να σας αναφέρω ένα περιστατικό που συνέβη και με απασχολεί ιδιαίτερα! Εδώ και δύο μέρες άκουγα τα βράδια έναν περίεργο ήχο..Αρχικά πίστεψα πως ήταν το κοκατίλ μου, το οποίο το έχω μαζί μου στο δωμάτιο Αρχικά νόμιζα πως έκανε εκείνο στον ύπνο του αλλά προς μεγάλη μου έκπληξη ανακάλυψα ότι κάτω από το κλουβί του μεταξύ του κενού που έχουν τα πατήματα του πάτου με το γραφείο είχε τρυπώσει ένα μικρό ποντίκι! Αφού το ξεφορτώθηκα, απολύμανα το κλουβί με ξύδι και τα σημεία του πάτου με χλωριούχο καθαριστικό αλλά το ερώτημα μου είναι το εξής... Κινδυνεύει το πουλάκι μου να κολλήσει κάτι από το ποντίκι; Το προσέλκυσε η τροφή του και ήρθε; Και ανησυχώ διότι 2 μέρες δεν το είχα ανακαλύψει! Ελπίζω να μην κατάφερε να μπει μέσα από τα κάγκελα και να ήρθε σε επαφή μαζί του αλλά δεν το ξέρω και με σιγουριά!Όποιος γνωρίζει κάτι σας παρακαλώ ας μου πει την άποψή του για να δω τι μπορώ να κάνω!
 
Μαίρη εγώ νομίζω ότι περισσότερο πρέπει να ανησυχείς για σένα. Τα ποντίκια είναι φορείς πάρα πολλών ασθενειών. Όπως πχ της λεπτοσπείρωσης. Και μάλιστα η ασθένεια αυτή είναι σε έξαρση το τελευταίο διάστημα, τουλάχιστον στο νησί μου υπάρχουν αρκετά κρούσματα. Το κακό είναι ότι το ποντίκι μπορεί να ακούμπησε (ή να άφησε τρίχες του) πολλά απ τα αντικείμενα που χρησιμοποιείς καθημερινά. Επίσης όπου υπάρχει ένα ποντίκι συνήθως... Είναι κι άλλα. Να προσέξεις πολύ. Όσο για τον μικρό μας φίλο τα παιδιά θα ξέρουν καλύτερα από μένα κατά πόσο μικροβιακά κινδυνεύει το πτηνό σου από μικρόοργανισμούς του ποντικιού. Πάντως ελάχιστα ζώα δεν μπορούν να μολυνθούν έστω από κάποιους μικροοργανισμούς που φέρουν τα ποντίκια..
 
Προσπάθησα να απολυμάνω όλα τα πιθανά σημεία και αντικείμενα που μπορεί να ήρθε σε επαφή! Δυστυχώς το δωμάτιό μου είναι στην αυλή και το ποντίκι ήρθε από το διπλανό σπίτι! Τώρα πήραμε τα μέτρα μας και ελπίζω να μην έχουμε άλλο κρούσμα!
 
Έτσι όπως τα είπε ο Νίκος. Πέταξες την τροφή από το μπωλάκι φαντάζομαι. Επίσης το στοκ της τροφής υπάρχει περίπτωση να ήρθε σε επαφή με το ποντίκι; Γιατί θα πρέπει να πεταχτεί σ' αυτή την περίπτωση.
 
Ναι, πέταξα την τροφή από την ταΐστρα και το σακουλάκι με την τροφή είναι πάντα καλά κλεισμένο οπότε αποκλείεται να ήρθε σε επαφή με το εσωτερικό της! Το θέμα είναι τι έκανε 2 μέρες τώρα που δεν το είχα ανακαλύψει και αν ήρθε σε επαφή με την τροφή στην ταΐστρα...
 
Δεν θα έβλεπες εσύ τα κόπρανά του γύρω εκεί; Άλλα τρόφιμα, πατατάκια, ξηρούς καρπούς είχες που θα μπορούσε να φάει; Πρόσεξε και πέτα τα.
 
Ευτυχώς απεκκρίματα δεν είδα πουθενά! Δεν είχα κάτι άλλο που θα μπορούσε να φάει πέρα από την τροφή μέσα στο κλουβί! Μακάρι να μην κόλλησε τίποτα το κοκατιλάκι μου!
 
Μέχρι να βεβαιωθείς ότι δεν υπάρχει άλλο ποντίκι στο δωμάτιο, να αφαιρείς τους σπόρους του πουλιού το βράδυ και να βάζεις φρέσκους πρωί πρωί αφού ξαναπλύνεις την ταίστρα.
 
Back
Top