Γενικά Ποντίκια στα κλουβιά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης dread05
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

dread05

PB Member
Εγγραφή
4 Μαρ 2014
Μηνύματα
401
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Προς μεγάλη μου απογοήτευση, είδα σήμερα το σούρουπο 2 ποντίκια μέσα στην ζευγαρώστρα μου, που την είχα σε εξωτερικό χώρο. Αμέσως πέταξα τις τροφές από τα κλουβιά και έπλυνα τις ταιστρες, τις ποτίστρες και τους πάτους των κλουβιών ενώ μετέφερα τα κλουβιά μου μέσα στο σπίτι. Οι ερωτήσεις μου είναι 3. Πρώτον τι κινδυνεύουν να πάθουν τα καναρίνια μου από τους επισκέπτες τους; Δεύτερον σε τι βαθμό πρέπει να καθαρίσω τα κλουβιά; Πρέπει να τα διαλύσω και να πλύνω την κάθε γωνία τους; Και τρίτον, μιας και σκοπεύω να φτιάξω μια εξωτερική κλούβα που θα βάζω μέσα τα κλουβιά, τι μέγεθος πρέπει να έχει το σύρμα ώστε να είμαι σίγουρος ότι δε θα τα ξαναδώ. Προς το παρών έχω βάλει κουνελόσυρμα, αλλά δεν πιστεύω ότι είναι αρκετά στενό για να τα κρατήσει μακριά...
 
Έχεις άλλο κλουβί να βάλεις τα πουλιά επ' ολίγον; Πλύνε με χλωρινόνερο διαλύματος ένα προς 10 (καθαρή απλή όχι συμπυκνωμένη σαπουνοειδή χλωρίνη) καλά καλά σε κάθε πτυχή του κλουβιού, ξέβγαλε καλά ( μπορείς το τελευταίο ξέβγαλμα να το κάνεις με βραστό νερό ) και άφησέ το να στεγνώσει στον ήλιο.
Εφόσον δεν τα δάγκωσαν, δεν νομίζω μέσω της τροφής να πρόλαβαν να μεταφέρουν κάτι. Αν είχε σουρουπώσει τα πουλιά θα είχαν τελειώσει το απογευματινό τελευταίο γεύμα τους.
 
Όχι τα πουλιά κοιμόντουσαν όταν τα είδα. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω αρκετό χώρο για να βάλω 5 πουλιά, αλλά θα δω τι μπορώ να κάνω.
 
Μέχρι να κάνεις ό,τι κάνεις, κοίτα πρωί πρωί μήπως έχουν κοπρίσει μέσα στο κλουβί και τα τσιμπολογήσουν τα πουλιά. Για αυτό καθάρισε τον πάτο.
 
Τους καθάρισα τους πάτους. Πέταξα τα παλιά χαρτιά και έπλυνα τους πάτους με ζεστό νερό και σαπούνι. Απλά δεν έβαλα χέρι στα κλαδάκια για να μην τα τρομάξω βραδιάτικα.
 
Καλημερα... Οσο αφορα του φτιαξιμο του κλουβιου.. Θα βαλεις διπλο κουνελοσυρμα οπου το ενα θα ειναι σε αποσταση απο το αλλο.. Δηλαδη θα βαλεις το συρμα, αμεσως μετα θα καρφωσεις ξυλο ή θα βαλεις σιδερο (αναλογα με το υλικο που θα χρησιμοποιησεις) και αμεσως μετα το επομενο κουνελοσυρμα. Δεν θα περναει τιποτα απο μεσα..


Καθαρισε σχολαστικα το κλουβι γιατι δεν ξερεις τι μικροβια κουβαλανε.
 
Τα ποντίκια είναι ένας πολύ δύσκολος και επικίνδυνος εχθρός.

Θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι: όπου χωράει να περάσει το κεφάλι ενός ποντικιού μπορεί να περάσει και όλο το σώμα του! Έτσι από πολύ μικρό άνοιγμα μπορεί να περάσει αρκετά μεγάλο ποντίκι. Νομίζω ότι το κουνελόσυρμα είναι επαρκές…. Αν θες μπορείς να βάλεις διπλό πλέγμα αλλά κυρίως για να προστατεύσεις τα πουλιά από αρπακτικά.

Όταν βλέπεις κάποια ποντίκια με το μάτι συνήθως υπάρχουν πολύ περισσότερα που δεν τα βλέπεις………… Είναι βέβαιο ότι σε ένα μέρος που κυκλοφορούν πολλά ποντίκια ότι κατασκευή και να κάνεις κάποια προβλήματα θα υπάρχουν. Η καλύτερη λύση είναι να μειώσεις τον αριθμό των ποντικιών στον εξωτερικό χώρο που έχεις τα πουλιά. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την συστηματική χρήση ποντικοφάρμακων.
 
Back
Top