Γενικά Πορτάκια κλουβιών

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Deukalion
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Deukalion

PB Known Member
Καλημέρα,έχει κάποιος υπ'όψιν παρόμοιο ανταλλακτικό πόρτα κλουβιού με αυτό. Με ενδιαφέρουν οι διαστάσεις και η ποιότητα. Υπάρχει και σε αυτό το https://culpret.gr/product.php?productid=94&cat=&page=1αλλά δεν ξέρω αν πουλάει λιανική.
Απο τα παρακάτω πορτάκια για ταίστρες έχετε δοκιμάσει ποιό είναι καλύτερο:
http://www.birdmarket.gr/kloubia-pouliwn/diafora-axesouar/Πορτα- Κλουβιου- Με -Καθετο- Πλεγμα

Ελπιζω να μην πω βλακεια αλλα προσωπικα με βολευει καλυτερα αυτο http://www.birdmarket.gr/kloubia-pouliwn/diafora-axesouar/Πορτα- Κλουβιου- Με -Καθετο- Πλεγμα
Για καποιο λογο μου προκαλει περισσοτερη ασφαλεια!

Οσο για την πορτουλα..
Μηπως μπορεις να κανεις παραγγελια στις διαστασεις που σε ενδιαφερουν στην κλουβοτεχνικη;
http://www.klouvotechniki.gr/index.php/el/

Ελπιζω να μην πω βλακεια αλλα προσωπικα με βολευει καλυτερα αυτο
Αυτό είναι καλό, εάν η ταΐστρα που πρόκειται να χρησιμοποιήσεις είναι κλειστή από όλες τις πλευρές, εκτός από την μπροστινή που έχει πρόσβαση το πουλί. Υπάρχουν όμως κάποιες ταΐστρες που είναι ανοιχτές και από την πάνω πλευρά και για αυτές νομίζω ότι είναι καλύτερη η πλαστική πόρτα.

Ψάχνεις τη λεπτομέρεια κι αυτό είναι πολύ καλό.
Και στις δύο περιπτώσεις που σκέφτεσαι τα πορτάκια έχουν πλαστικό στήριγμα που σε μένα μεταφράζεται αργά η γρήγορα με καταστροφή.
Αν πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιούσες ένα από τα δύο θα σου πρότεινα το τελευταίο μια και μπαίνει χωρίς ιδιαίτερες άλλες κατασκευαστικές παρεμβάσεις. Το πρώτο μου φαίνεται με κλειστά στηρίγματα που προαπαιτούν κατασκευή (εκτός αν δεν βλέπω καλά τη φωτογραφία).
Επίσης θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις να κατασκευάσεις εσύ τα πορτάκι αυτά με μεταλλικό πλέγμα (εκτός αν επιμένεις σε πλαστικό οπότε δοκιμάζεις κι αυτό) ... χρησιμοποιώντας αυτό το ελατήριο .
Φυσικά θα βοηθούσε περισσότερο και θα είχαμε καλύτερη εικόνα αν έβαζες μερικές φωτογραφίες της κατασκευής σου. Για να μη χρησιμοποιούμε τη φαντασία μας.

Ελπιζω να μην πω βλακεια αλλα προσωπικα με βολευει καλυτερα αυτο
Για καποιο λογο μου προκαλει περισσοτερη ασφαλεια!
Βασικά αυτά τα δύο πορτάκια έχουν διαφορετική λειτουργία. Το πρώτο έχει ενσωματωμένο ελατήριο γεγονός που σώζει απο πλευράς κατασκευής. Το δεύτερο είναι το ίδιο που έβαλες και εσύ Γιάννη, χρειάζεσαι ελατήριο ενσωματωμένο απο πρίν στην πρόσοψη.Αυτό όμως είναι αρκετά δύσκολο γιατί απαιτεί να κόψεις σύρμα που μετά δεν μπορείς να κολλήσεις ή να χτίσεις εσύ τις βόλτες του ελατηρίου κατευθείαν επάνω σε οριζόντιο κάγκελο. Δεν χρειάζεται φωτογραφία, είναι απλά μια πρόσοψη απο κουνελόσυρμα ματιού1,2 επι 5.
Τα πορτάκια με το ενσωματωμένο, που έχω ένα στην κατοχή μου, δεν είναι άσχημα, απλά είναι εύκαμπτα.Βγαίνουν εύκολα Σταύρο για να μπούν αυτόματες ταίστρες ενώ στην άλλη περίπτωση πρέπει να καταστρέψεις και το ελατήριο, που με κόπο ΄'εφτιαξες.
Η πόρτα με ενδιαφέρει πιο πολύ γιατί κρίνω πως το 9 επι 9,5 είναι μικρό για μία κλούβα. Πόρτες ιδιοκατασκευής έχω και έχω φτιάξει πολλές, απλά ήθελα κάτι πιο σένιο.
Η κλασική πόρτα που έχουμε σε κλουβάκια έχει το ίδιο άνοιγμα με την πόρτα που προσανατολίζεται για φωλιά;

Δημήτρη τα πρώτα πορτάκια για ταιστρες που έβαλες είναι αρκετά βολικά.
Μπαινοβγαίνουν εύκολα και έχουν ελαστικότητα.
Θέλουν λίγο προσοχή στο χειρισμό. Οχι πολύ ζόρισμα.
Εγώ τα χρησιμοποιώ εδώ και 2 χρόνια σε εσωτερικό χώρο και είμαι ευχαριστημένος.
Θα σου τα πρότεινα αλλα για εξωτερικό χώρο
φοβάμαι οτι θα χρειαστούν αντικατάσταση μετά απο κάποιο διάστημα.
Δε χάνεις τίποτα να τα δοκιμάσεις. Δεν είναι απογορευτικό το κόστος τους.
Ελα να σου δώσω κανα δυό.Αγοράζω κατα καιρούς απο 2-3 για να έχω.

Ελα να σου δώσω κανα δυό.
Ευχαριστώ Μπάμπη αλλά θέλω 18 πορτάκια χώρια την καβάντζα που πρέπει να έχω. Θα τα αγοράσω κανονικά και ίσως να πάρω και πόρτες.Αν και απο αυτές θα προτιμούσα να έβρισκα κάποιες που ανοίγουν απο το πλάι με ελατήριο. Δοκιμάζω μια πατέντα με τα εν λόγω πορτάκια,έχοντας προσαρμόσει επάνω τους μεγαλύτερο μεταλλικό πλαίσιο για πόρτα. Οψόμεθα.
Σε ευχαριστώ!

Back