Φροντίδα Ποσο καιρο κανει ενα κοκατιλ να συνηθισει το νεο περιβαλλον του;

Kokatil, δεν υπάρχει στάνταρ απάντηση στο ερώτημά σου. Είναι κάτι σχετικό, όλα εξαρτώνται απ' τον παπαγάλο. Μπορεί να εξοικειωθεί με τον περιβάλλον του μέσα σε λίγες μέρες ή μπορεί να του πάρει πολύ περισσότερο. Σ' αυτό παίζεις κι εσύ ρόλο, αν του φέρεσαι καλά, δεν τον πιέζεις και δεν τον τρομάζεις θα το συνηθίσει πολύ γρηγορότερα.
 
δεν υπάρχει στάνταρ απάντηση στο ερώτημά σου.όλα εξαρτώνται απ' τον παπαγάλο. μέσα αυτό παίζεις κι εσύ ρόλο, αν του φέρεσαι καλά, δεν τον πιέζεις και δεν τον τρομάζεις
περιπου στην 1 εβδομαδα θα ειναι ενταξει. Αυτο δεν ειναι 100% σιγουρο ομως!
 
θα συμφωνήσω με την Αναστασία, τιποτα δεν είναι σίγουρο, ειναι σαν να ρωτας ποσο καιρο θα κανει ενας άνθρωπος να συνηθίσει την καινουρια του γειτονιά, εγω μπορει να κανω 10 μέρες εσυ 10 μήνες, ειναι ολα σχετικα :)
η δικια μου συμβουλη : μη βιάζεσαι και να σε ενδιαφέρει το πουλάκι να εξημερωθεί σωστα και αρμονικα και οχι γρήγορα και με βίαιο τροπο
 
Στον χρόνικό διάστημα που χρειάζεται ένα κοκατίλ για να συνηθίσει τον καινούριο του χώρο έχει σημασία και το αν είνα εξημερωμένο ή όχι, όπως επίσης και η ηλικία, εκτός βέβαια απο αυτά που αναφέρθηκαν παρά πάνω. Ένα εξημερωμένο, νεαρό κοκατίλ δεν φοβάται τόσο τους ανθρώπους. Ενώ ένα μη-ήμερο κοκατίλ απο πετ σοπ θα αργήσει σαφώς περισσότερο να εξοικιωθεί.
 
Σας ευχαριστώ πολύ αιδιά. Ο δικός μου είναι 4 μηνών από pet shop αλλά εδώ και μια βδομάδα, άρχισε να μην φτερουγίζει σαν τρελό, όταν με βλέπει από τη στιγμή που το 'ριξα στο τραγούδι και στις ευγενικές επισκέψεις. Τον πλησιάζω δηλαδή σιγάσιγά και του μιλάω χαμηλόφωνα.
 
Back
Top