Αναπαραγωγή Ποσο καιρο μετα τη θεραπεια τα βαζω για αναπαραγωγη;

alexan2dros

Banned
Εγγραφή
24 Ιαν 2009
Μηνύματα
252
Πόλη
Ηράκλειο
γεια σας. εχει κοκκιδιω ο αρσενικος μου.. Οταν τελειωσει η θεραπεια του και γινει πανω απο ολα καλα το πουλι ποτε θα το βαλω με την θηλυκια;θα υπαρχει προβλημα; η να μην το βαλω καθολου φετος; η θεραπεια τελειωνει τελος του μηνα με τον επαναλαπτικο κυκλο..
 
Αν εισαι σιγουρος οτι το αρσενικο ειχε κοκκιδια μη τον βαλεις για ζευγαρωμα
 
-Πρωτον δε μπορεις να εισαι σιγουρος οτι το πουλι ειναι ενταξει. Εισαι σιγουρος για κοκκιδια; Αν θυμαμαι καλα ειναι το πουλι που πηγες σε κτηνιατρο να δεις το φυλο του και μαζι με ολα τα αλλα σου συνεστεισε και μια θεραπεια κοκκιδιων
-Δε ξερουμε αν τα πουλια που εχουν νοσησει μια ασθενεια ειναι υγιεις ή αν παραμενουν φορεις.Αν συμβαινει το δευτερο ειναι κριμα να κολησει και το θυληκο που αν δε κανω λαθος προσφατα αγορασες.
-Ζευγαρωνουμε παντα υγιεις πουλια
 
μετα την θεραπεια και εφοσον το πουλι δειχνει απο κατω υγειες και η κουτσουλιες του ειναι κανονικες θα ειναι ακομα φορεις; η θεραπεια για ποιο λογο γινεται;ναι κοκκιδω ειναι το πηγα σε ενα καλο κτηνιατρο.. καλα θα ρωτησω και τον γιατρο..
 
Δεν εχεις γαλοπουλα ουτε κοτα καναρινακι εχεις αν δε το καταλαβες. Εκανε κανεις κτηνιατρος καλλιεργεια για να καταλαβει οτι εχει κοκκιδια; Αν ναι τοτε ρωτα τον κτηνιατρο σου αν πρεπει να το ζευγαρωσεις...
 
πιστευω οτι μια παραπανω μαλλον παρα πολλες περισσοτερες γνωσεις ο συγκεκριμενοσς κτηνιατρος απο εσενα εχει... και οχι μονο απο εσενα αλλα και απο εμενα.. Φυσικα και θα ρωτησω..
για να επαναλθω το πουλι αυτη την στιγμη δεχεται θεραπεια. Οταν τελειωσει και εφοσον ειναι καλα μετα απο ποσο καιρο μπορω να το βαλω να ζευγαρωσει; οποιος πιστος ας πει την γνωμη του..
 
Καταλαβαινω τη λαχταρα σου να ζευγαρωσεις τα καναρινακια σου. Ημουν και εγω καποτε στη θεση σου. Η ιστιοσελιδα αυτη ειναι μια απο τις πιο αξιολογες στην ορνιθοκουλτουρα και πιστεψε με καλυτερη αντιμετωπιση σε αλλη σελιδα με αυτα που γραφεις δε θα βρεις. Ολα τα παιδια ειναι προθυμα να βοηθησουν. Καθημερινα θα μαθαινεις παρα πολλα πραγματα.Αν πιστευεις οτι κτηνιατρος σου ειναι καλος ακολουθησε τις συμβουλες του και μη κανεις ερωτησεις σε μας που ξερουμε λιγα πραγματα. Δεν εχουμε σπουδασει κτηνιατρικη.
-Δε εχουμε να χωρισουμε τιποτα για να δημιουργουμε εντασεις χωρις λογο
 
συγνωμη αλλα ειδη εχω πετυχει 2 ατομα π μπλεκονται συνεχεια και προκαλουν εντασεις.. Τωρα δεν νομιζω οτι εγω εκανα κατι τετοιο σημερα.. Δεν ανεφερα εγω για γαλοπουλες και για κοτες.. Εδω ειναι ενα site στο οποιο αναφερονται γνωμες και συμβουλες, αλλα ως εκει, ο καθε ενας εχει δικαιομα να ακουσει και να πραξει αναλογα κανεις δεν επιβαλει τιποτα.. Και συγνωμη εαν εχω μια περισσοτερη εμπιστοσυνη σε ενα φιλο-κτηνιατρο..
 
Συγνωμη απο μερος μου αν σε προσβαλα με το γαλοπουλα και κοτες. Δεν ειχα τετοιο σκοπο αλλα φιλε μου οταν ζητας βοηθεια δεν απαντας θα ρωτησω τον κτηνιατρο ξερει καλυτερα απο σας. Διαβασεις την αποψη αμα θες την ακολουθεις αν θες οχι. Δεν εχει νοημα ομως να ρωτας κατι για το οποιο εχεις ηδη αποφασισει
 
οχι ενταξει απλα καποια πραγματα π διαβαζω γενικα με εκπλησουν... Οχι συγκεκριμενα για αυτο π ειπαμε εμεις! απλα γνωμες θελω να ακουσω να τα βαλω κατω και να αποφασισω ομορφα και ωραια! 😉
 
Η προσωπική μου άποψη. Τα αρσενικά τα έχω μόνα τους. Δεν μένουν με τα θυληκά μαζί στη ζευγαρώστρα. Οπότε έχω τη δυνατότητα να τα δίνω ξεχωριστή διατροφή.
Αν έχεις κάνει αγωγή με ESB30 καλό θα είναι να τον βάλεις ένα μήνα μετά το τέλος της αγωγής. Αν τον βάλεις νωρίτερα πιθανόν να κάνει άσπορα.
Αν έχεις κάνει Baycox μπορείς να τον βάλεις σχετικά νωρίτερα, ίσως και σε 10 μέρες μετά τη θεραπεία.
Βασική προϋπόθεση είναι το πουλί να έχει συνέλθει από τη θεραπεία.
 
BAYCOX μου εδωσε ο κτηνιατρος.. σε ευχαριστω.. Φυσικα και εφοσον μονο και αν το πουλι ειναι ενταξει...
 
αλεξανδρε θα ηθελα πρωτα αν και το ποστ ειναι δικο σου να ευχαριστησω τον θοδωρη για την υποδειγματικη,υπομονετικη σταση που κρατησε στις απαντησεις του(θα μπορουσε καλλιστα να σε αγνοησει) αλλα το εκανε γιατι βλεπει οτι και εσυ παρα την κρυφοεπιθετικοτητα σου (εγω σας βλεπω σαν τριτος ουδετερα, εσυ δεν μπορεις να τη δεις) κινεισαι απο αγνα ενστικτα και λογω του αυθορμητισμου σου.
ακουσε με αν θες. Οι κτηνιατροι πραγματι γνωριζουν πολλα περισσοτερα απο εμας για τα ζωα. Εγω ειμαι ηλεκτρονικος, διδασκω σε σχολειο. Τα ηλεκτρονικα εχουν διαφορους κλαδους. Δεν τους γνωριζω εξειδικευμενα ολους.υπαρχουν ανθρωποι με μικροτερα πτυχεια ομως απο μενα που ειναι πολυ καλυτεροι μου ομως πχ στα δικτυα υπολογιστων. Ειμαι "μανα" ομως στα δορυφορικα🙄:) καπως ετσι και οι κτηνιατροι. Εχουν εμπειρια σε μεγαλα ζωα γιατι εκει εχει σιγουρη δουλεια. Αυτο ακολουθουν στην κτηνιατρικη περισσοτερο. Γνωριζουν και για πουλια αλλα για την ασθενεια που λες αν δεν γινει εξεταση κοπρανων η γνωματευση ειναι κατι σαν τις κεντρικες εγκαταστασεις κεραιας σε πολυκατοικια που κανουν ηλεκτρολογοι😱. Πολλοι που το διαβαζουν και βλεπουν tv με χιονια και το ενα καναλι μεσα στο αλλο ξερουν τι λεω.λιγοι ειναι εκιδεικευμενοι πτηνιατροι. Αν ο γιατρος σου εκανε εξεταση κοπρανων (μικροβιολογικη) πρεπει και γω και ο θοδωρας να το "ραψουμε". Αλλιως και αυτος εικασιες κανει σαν και εμας. Και αν του κατσει.. Εχει καλως, αν δεν του κατσει θα σου πει ειχε προχωρησει η ασθενεια και το πουλακι δεν αντεξε(που δεν ευχομαι).
ειναι ωραιο που εισαι ευθυς, κρατα το σε τιμα. Να προσπαθεις ομως να ψυχολογεις και τις προθεσεις του αλλου. Να μην βιαζεσαι. Κατηγορεις καποιον που σε αποπηρε οπως λες(χιχι ξερω ποιος.. Ποιος ειναι ο δραστης:D)
 
ναι γνωριζω οτι υπαρχουν κλαδοι..σπουδαζω γεωπονος.. και εδω εχουμε εχουμε κλαδους. Γνωριζω οτι γινεται μικροσκοπικα και μονι η εξετασει.. Το θεμα ειναι αν την εχει κανει ο κτηνιατρος π το πηγα! Το οποιο εσεις δεν γνωριζεται γιατι δεν ανεφερα... εδω δε εξεταζουμε ομως αν εχει οντως κοκκιδω το καναρινι.. αλλα μετα απο ποσο καιρο μετα απο την θεραπεια και εφοσον το πουλι ειναι καλα μπορω να το βαλω για αναπαραγωγη! τωρα στο θεμα επιθετικης μ ξεκινησε απο οταν ειδα ενα συγκεκριμενο ατομο επιτεθηκε σε εμενα! Δεν μιλαω για τον Θοδωρη... ακομα πιστευω αυτα που εγραψα και τα υπερασπιζομαι! Οπως και σεβομαι τον αλλων την γνωμη... Να σαι καλα... και να θες απαντησε σε αυτο π ρωτησα... :)
 
ξερεις κρυωνω μια φορα καθε 2-3 χρονια. Αλλα απο γαστρεντεριτιδες ειμαι πολυ συχνοτερος αρα απο "κοιλιακα" κατι ξερω εκ πειρας:D
οταν αναρρωνεις για ενα διαστημα ειναι επικινδυνο να κολλησεις καποιους και μετα. Κυριως τοτε αποτι ξερω. Επισης οι δυναμεις του οργανισμου μου μπορει να επανελθουν πληρως μετα και απο βδομαδα.

απο αυτο ισως να καταλαβαινεις που το παω αλλα θα γινω πιο σαφης για να μην μου κανεις παραπονα. Τα κοκκιδια δεν ειναι μια απλη σαλμονελλα. Αλλαζουν τα φωτα, απομυζουν το εσωτερικο του πουλιου (βασανιστηριο κανονικο). Γιαυτο στα προχωρημενα σταδια βλεπεις και κουτσουλιες με αιμα. Ακομα και αν δεν ειναι φορεις τα πουλια(εγω και ο θοδωρης δεν εχουμε εγκυρη απαντηση να σου δωσουμε) για αρκετο διαστημα μετα, ειναι ομως καταπονημενα. Ενας καταπονημενος οργανισμος αν τα καταφερει να γινει πατερας δεν νομιζω να ειναι και το πιο υγιες απο πλευρας γονιδιων το σπερμα του. Αν ειναι μανα.. Εκεινη απο την ταλαιπωρια ανατροφης των νεοσσων θα πεθανει.

αν αποφασισεις να τα βαλεις μαζι, καντο ισα ισα για μια γεννα τελη μαιου. Δεν θα το προτεινα ομως αβιαστα😕
 
Back
Top