Αναπαραγωγή Ποσο νερο πρεπει να εχει η κρεμα για τάισμα παπαγαλων;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Eugene
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Eugene

PB New Member
Εγγραφή
10 Ιουλ 2009
Μηνύματα
30
Πόλη
Αθήνα
καλημερα.
η κρεμα που ταιζει αυτη στο βιντεο μου φαινετε οτι εχει παρα πολυ νερο. Εγω στο κοκατιλ(3-4 εβδομαδων) που εχω το βαζω ποιο λιγο νερο.
πως το βλεπετε εσεις οι ποιο εμπειροι; να την κανω και γω ετσι οπως στο βιντεο; Μετα οι κουτσουλιες δε θα ειναι σαν διαροια; δε θα εχει προβλημα το πουλι;

για δειτε το
[YOUTUBE=o8bG_XnguUY]Handfeeding Compilation[/MEDIA]
 
η κρεμα που χρεισιμοποιει μπορει να λεει αυτη την αναλογια νερου-σκονης...
 
Παιζει ρολο η ηλικια για την αναλογια κρεμα σκονης. Εσενα που ειναι στον απογαλακτισμο πρεπει η κρεμα του να ναι αρκετα πιχτη κι οχι τοσο νερουλη οσο στο βιντεο.
 
Όπως είπε και ο Φώτης η υφή της κρέμας είναι ανάλογη της ηλικίας. Για παράδειγμα στην EXACT η αναλογία απο την 1η μέρα έως και την 2η είναι 1 μέρος σκόνη με 6 μέρη νερού (Σε όγκο μεταφράζεται: 8% σκόνη με 92% νερό), απο την δεύτερη μέρα έως και την 5η η αναλογία είναι 1 μέρος σκόνη με 2-3 μέρη νερού (σε όγκο 16-20% σκόνη με 80-84% νερο), απο την 5η μέρα έως το ''ντύσιμο'' είναι 1 μέρος σκόνης με 1 έως 2 μέρη νερού (σε όγκο 25-30% σκόνη με 70-75 % νερό)
Αυτή η αλλάγη της πυκνότητας νερού σε σχέση με την σκόνη γίνεται γιατί τις πρώτες μέρες ζωής του το πουλάκι, χρειάζεται περισσότερη ποσότητα λήψης υγρών.

ΥΓ τα παραπάνω στοιχεία είναι αυτούσια απο συσκευσία exact. Άλλα προιόντα ίσως να διαφέρουν στην δοσολογία.
 
μαλιστα... Θα δω τι θα κανω γιατι απο εκει που πηρα το πουλακι δε μου ειπαν για τετια πραγματα. Ανακαλυψα δε οτι ταιζα το πουλι μαλλων υπερβοληκα γιατι οταν τελιωνω το ταισμα σηκωνει το κεφαλι του τερμα πανω και απο οτι προσπαθησα να το ξαναταισω καταλαβα οτι ο εισοφαγος ειχε μεσα κρεμα. αρα πρεπει να δινω 3-5 μλ να περιμενω λιγο και μετα το υπολοιπο. Εμενα μου ειχαν δειξει και τα 10 μλ μεσα στον εισοφαγο για τον προβολο του, και οτι εχει ελαστικοτητα το στομαχι και μπορει να δεχτει και μεγαλυτερη ποσοτητα τροφης. τεσπα οσο παει και βελτιονομαι.
 
Back
Top