Ασθένειες Ποσό επίφοβο είναι να κολλήσει ασθένειες ανθρώπων ο παπαγάλος;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης liaktas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

liaktas

PB New Member
Εγγραφή
22 Αυγ 2022
Μηνύματα
167
Πόλη
Νεο Φαληρο
Ξεκίνησαν τα σχολεία… Και ως ήταν αναμενόμενο κάποια μας κρύωσε με αποτέλεσμα να μας κολλήσει όλους… Τι συμβαίνει με το κατοικίδιο μας;;; Ποσό επίφοβο να κολλήσει ή να αρρωστήσει είναι;;;
 
Οι παπαγάλοι όπως και όλα τα πτηνά δεν έχουν τους κατάλληλους υποδοχείς ιών, που είναι μόρια στην επιφάνεια των κυττάρων πάνω στα οποία συνδέεται ο ιός για να εισέλθει στα κύτταρα τους.
Άρα δεν κινδυνεύουν από τις ανθρώπινες ιώσεις.
Αυτό που γνωρίζω είναι ότι υπάρχουν κάποια παθογόνα βακτήρια που βρίσκονται στο σάλιο των ανθρώπων και μπορούν να μεταδοθούν στα πουλιά.
Γι'αυτό το λόγο δεν πρέπει να τα φυλάμε και να τα ταΐζουμε από το στόμα μας.
 
Καλη σου ημέρα!! Τα πουλια και γενικότερα τα ζώα έχουν διαφορετικό ανοσοποιητικό από τον άνθρωπο. Υπάρχουν ασθένειες που μπορει να μεταδοθούν από τα πουλια στον άνθρωπο μετά από επαφη αλλά σπανιότερα το αντίστροφο.Σου παραθετω ενα σχετικό άρθρο με τις ασθένειες αυτές.


Στην δικιά σας περίπτωση θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας , απλά γενικότερα καλό θα ειναι τα παιδια και τώρα που ειναι άρρωστα αλλά και αργότερα να μην φιλάνε το πουλακι σου στο ράμφος του. Επίσης
Καλό ειναι όταν πιανουμε το πουλακι να έχουμε καθαρά χέρια.

Εγώ περασα covid πριν 3 μήνες και μια χαρά παιζαμε και με τον Πίτερ και με τα σκυλάκια μου χωρίς να υπάρχει θέμα.
 
Οι παπαγάλοι δεν κινδυνεύουν από ιώσεις τον ανθρώπων. Δεν έχουν όλα τα μόρια στα κύτταρα για να τις κολλήσουν. Πιο πιθανό να κολλήσουμε εμείς από αυτά. Υπάρχουν κάποιες όπως η γρίπη και άλλες που μπορούν να κολλήσουν αλλά όχι κοινές ιώσεις. Θα σου πρότεινα στην περίπτωση που έχεις να έρχεστε σε επαφή με το πουλάκι πλένοντας πριν τα χέρια σας και καλό θα ήταν να μην το φιλατε σε σημεία όπως το ράμφος ή ο χαλινός για να μην εισέλθει κάποιο μικρόβιο στον οργανισμό του και δημιουργήσει θέμα.
Περαστικά σας! 😁
 
Τον Φλεβάρη είχα κολλήσει covid, πήρα τηλέφωνο σε δύο κτηνιατρικά κέντρα και ρώτησα εάν επιτρέπεται η επαφή με το budgie μου. Μου είπαν άφοβα, παρόλα αυτά είχαμε μόνο οπτική επαφή, δεν το χάιδευα.
Περαστικά σας και καλή ανάρρωση 😄
 
Back
Top