Φροντίδα Ποσό καιρό κάνει να αναγεννηθεί το πτέρωμα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης liaktas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

liaktas

PB New Member
Εγγραφή
22 Αυγ 2022
Μηνύματα
167
Πόλη
Νεο Φαληρο
Άλλη μια ερώτηση για σήμερα, όταν πήρα την Bella το ένα φτερό της ήταν κομμένο, ξέρουμε περίπου ποσό κάνει για να αναγεννηθεί διότι η κακομοίρα έχει εξοικειωθεί τόσο πολύ που θέλει να πετάξει όταν είναι στο χέρι μας που συνεχώς πέφτει…

Ευχαριστώ…
 
Είναι ανάλογα με το πουλί και το πόσο κομμένα είναι. Μπορείς να στείλεις μια φωτογραφία?
Το ότι το ένα μόνο φτερό είναι κομμένο είναι απαράδεχτο. Εάν το πουλί έχει μόνο ένα φτερό κομμένο θα χάνει συνεχώς την ισορροπία του με αποτέλεσμα καποια στιγμή να τραυματιστεί άσχημα.
Συνήθως διαρκεί 5 περίπου εβδομάδες για να μεγαλώσει.
 
Μόνο το ένα της φτερό είναι κομμένο? Κακόμοιρο πουλάκι 😕
Λογικά θα πάρει γύρω στις 5 εβδομάδες για να αναπτυχθεί πλήρως και να γίνει ίσο με το άλλο φτερό.
Είναι ανάλογα με το πουλί και το πόσο κομμένα είναι. Μπορείς να στείλεις μια φωτογραφία?
Το ότι το ένα μόνο φτερό είναι κομμένο είναι απαράδεχτο. Εάν το πουλί έχει μόνο ένα φτερό κομμένο θα χάνει συνεχώς την ισορροπία του με αποτέλεσμα καποια στιγμή να τραυματιστεί άσχημα.
Συνήθως διαρκεί 5 περίπου εβδομάδες για να μεγαλώσει.
Τώρα είδα τα μηνύματα, θα στείλω φωτό αυριο, αλλά όντως μιλάμε η κακομοίρα θέλει και δεν μπορεί να πετάξει με τίποτα…
 
Καλησπερα.
Ενδιαφερον θεμα και προσπαθησα να βρω καποια αρθρα για το ερωτημα . Δεν καταλαβαινω προσωπικα γιατι ο "εκτροφεας" εκανε οτι εκανε , γιατι μονο απο την μια μερια γνωριζοντας τους κινδυνους απο πιθανους τραυματισμους και ποιο το οφελος εν τελει.





http://www.melbournebirdvet.com/birds-of-a-different-feather/

*To τελευταιο οχι τοσο για after clipping αλλα με πολλη πληροφορια για το πτερωμα και συσχετιση με την υγεια ενος πτηνου
[automerge]1664227323[/automerge]
@liaktas 23/8 περιπου το πηρες. εισαι ηδη πανω απο 4 εβδομαδες μετα. Βλεπεις καποια προοδο σχετικα? τωρα θα επρεπε να ειναι οκ αλλα ειναι τελικα?
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Ledagcc και @φιλομαθης καλημέρα ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, όντως ειναι λυπηρό αλλά δεν κατηγορώ τον εκτροφέα γιατί πρέπει να ήταν η πρώτη ή από τις πρώτες του φορές που έκανε εκτροφή πτηνών… Ορίστε η φωτό από την Bella…
 

Συνημμένα

  • 04188714-D609-4D89-AC11-0C2055AC7BD6.webp
    04188714-D609-4D89-AC11-0C2055AC7BD6.webp
    393,5 KB · Προβολές: 19
  • FE16E81C-FE3A-428F-B5D9-FC886A777432.webp
    FE16E81C-FE3A-428F-B5D9-FC886A777432.webp
    291,3 KB · Προβολές: 19
  • 3DEBA62C-B6E3-4DB2-A761-ACA9F61037C8.webp
    3DEBA62C-B6E3-4DB2-A761-ACA9F61037C8.webp
    585 KB · Προβολές: 19
Να ρωτήσω κάτι...
γνωρίζω ότι αν το πτηνό είναι ενήλικο και το φτερό κοπεί, τότε η όλη κατάσταση επιλύεται μόνο κατά την ετήσια πτερόρροια, που θα βγάλει άλλο φτερό το οποίο θα αντικαταστήσει το κομμένο. Το ίδιο πιστεύω ότι ισχύει και σε ένα μικρό σε ηλικία πουλάκι, μόνο που αυτά (δυστυχώς δεν ξέρω σε τι ηλικία τα μονκάκια αλλάζουν πρώτη φορά πτέρωμα, κάπου διάβασα μεταξύ 9-10 μηνών, αλλά μπορεί να είναι και 6 μήνες, και συχνά το φθινόπωρο) συνήθως έχουν και μια ας πούμε εφηβική πτερόρροια, πιο σύντομα από το έτος.
Επίσης ένα άλλο δεδομένο είναι ότι αν το φτερό τραβηχτεί από τη ρίζα, τότε σε λίγες εβδομάδες αναπτύσσεται πλήρως ένα νέο φτερό.
@liaktas , Αναστάση τι ηλικία είναι το μικρό σου; Θα σου πρότεινα να μην τραβήξεις το κομμένο φτερό αν δεν το συζητήσεις και με άλλα - έμπειρα σε παπαγάλους - μέλη.
Αυτό όμως που βλέπω στις φωτό είναι ότι δεν πρόκειται για ένα φτερό αλλά για τα φτερά ολόκληρης της φτερούγας....νομίζω ότι σε αυτήν την περίπτωση το αφήνεις όπως έχει και περιμένεις την πτερόρροια.
 
@ianos καλημέρα η Bella έχει γεννηθεί το πρώτο 15θημερο του Ιουνίου άρα αισίως ειναι 3,5 με 4 μηνών… Τώρα πτερορροια δεν μου εμφάνισε ακόμα εκτός από ελάχιστο ξύσιμο που κάνει εκείνη στο πτερωμα της και βγάζει μερικά πούπουλα…. Περιμενω να δω….
 
@liaktas , βλέπω ότι είσαι στην Αθήνα. Αυτήν την περίοδο οι άγριοι monk της Αθήνας έχουν ήδη εκκολάψει μικρά, από ό,τι είδα πρόσφατα. Επομένως σίγουρα οι ενήλικες δεν βρίσκονται σε φάση πτερόρροιας, η οποία εικάζω ότι θα ακολουθήσει σύντομα, μετά την ανεξαρτητοποίηση των νεοσσών. Τώρα, ειλικρινά ψάχνω στο διαδίκτυο αλλά δεν μπορώ να βρω πότε τα μικρά κάνουν την πρώτη τους πτερόρροια, μάλλον στους 9-10 μήνες όπως σου ανέφερα πιο πριν.
 
@Ledagcc , η επιφύλαξή μου στους χρόνους και για αυτό ψάχνω (και δεν βρίσκω) είναι ότι στα καναρίνια η πρώτη πτερόρροια συμβαίνει περίπου στο 3μηνο από τη γέννησή τους, κατά την οποία όμως δεν αλλάζουν όλο το πτέρωμά τους και αυτό συμβαίνει σε νεοσσούς που έχουν γεννηθεί την άνοιξη, ενώ αν το πουλάκι έχει γεννηθεί π.χ. Ιανουάριο ή Φεβρουάριο, στη φάση της πρώτης του πτερόρροιας θα αλλάξει όλο του το πτέρωμα. Αλλά δυστυχώς για τα μονκάκια δεν μπορώ να βρω τέτοιες πληροφορίες.
 
@liaktas Καλημερα. επιπλεον υλικα με ενδιαφεροντα σημεια . Monk specific.


Παραθετω ενα μικρο τμημα του.

Whether you decide to trim your Quaker's wings or not, many aviculturists prefer that young birds learn to fly prior to their first wing clip.

Weaning birds should develop takeoff and landing skills. This helps them develop balance, grace, agility, and confidence. Once weaned, the Quaker owner must decide if wing trimming is an appropriate action to take for them, and for their bird.
 
@ianos όντως έχουν κάνει τα μικρά, η γειτονιά μου είναι γεμάτη, αφού κάθε φορά παρακαλάω να έλθει κανένα στο μπαλκόνι μου 😁, τώρα για την πτερορροια εάν μιλάμε για 9 με 10 μήνες τότε θα πρέπει να είναι κοντά στον Μάρτιο με Απρίλιο…
 
Οι παπαγάλοι στην πρώτη τους πτερορροια βγάζουν τα πούπουλα και γενικά το πτέρωμα τους ολόκληρο αλλά όχι τα φτερά ουράς και τα πρωτεύοντα και δευτερεύοντα φτερά πτήσης.
Ας πούμε για παράδειγμα η Mabel τελείωνει την δεύτερη της πτερορροια όπου έβγαλε 6 φτερά ουράς και 5 και από τα δύο φτερά.
 
Back
Top