Αναπαραγωγή Ποτε θα βγει το πρωτο; Να επιστρεψω το αρσενικο μολις βγουν;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης sainer
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

sainer

PB Member
Εγγραφή
2 Δεκ 2008
Μηνύματα
891
Πόλη
Λαμία
καλησπερα σεολους.σημερα ειχα πολυ καλα νεα. Εχω το 1ο μου μωρο, απο ενα ζευγαρι μαυρο κοκκινους αχατες. Θελω να ρωτησω κατι ομως. Εχω και ενα αλλο ζευγαρι το οποιο εχει 5 αυγα και το τελευταιο αυγο βγηκε 14 φεβρουαριου. Εχουν πουλακι και τα5.η 1η ερωτηση ειναι, αυριο θα σκασει μυτη ο πρωτος μπομπηρας; Και κατι αλλο τον αρσενικο στις 20 φεβρουαριου τον πηρα απο το κλουβι και τον εβαλα με αλλη καναρα για ζευγαρωμα,υπαρχει περιπτωση να υπαρξει προβλημα; Σκεφτομουν να τον επιστρεψω στην 1η καναρα οταν βγουν τα μικρα.συγνωμη αν σας κουρασα.
 
Η καναρα θα τα μεγαλώσει μόνη της μην ανησυχείς γιαυτό! Και να μετρας 14 μέρες απο το τελευταιο αυγό! Για να σαι σίγουρος.
 
1. Τα αυγά για να σκάσουν θέλουν 14 μέρες από τότε που τα κλωσάει η κανάρα.
2. Πρόβλημα προς το παρόν δεν υπάρχει. Όταν όμως επαναφέρεις τον αρσενικό στην 1η κανάρα μπορεί να είναι επιθετικός προς τα μικρά. Γιαυτό άσε την κανάρα να μεγαλώσει τα μικρά που θα βγούνε και μόλις αυτά αρχίσουν να τρώνε μόνα τους(περίπου 25-30 ημερών)χώρισέ τα και τότε βάλε τον αρσενικό στην κανάρα.
 
ευχαριστω πολυ παιδια για τη βοηθεια. Τον αρσενικο δεν τον εβαλα ακομη στο ιδιο κλουβι με τη δευτερη καναρα. Την κυριακη θα τα ενωσω.
 
Μπορεις να το κανεις αλλα νομιζω οτι θα κουραστει πολυ η καναρα σου με το να αναθρεψει μονη της τα μικρα και στο καπακι θα την βαλεις ξανα για ζευγαρωμα.Βεβαια αυτο γινεται απο πολλους και δεν ειναι τοσο κακο. Εξαρταται πως το βλεπει ο καθενας μας.
Και μια γνωμη αφου θα προχωρησεις. Προσπαθησε να ταιριαξεις ετσι τις μερες ετσι ωστε μολις βγαλεις τον αρσενικο απο την δευτερη καναρα, να εχουν απογαλακτιστει οι νεοσσοι της πρωτης και να ειναι ετοιμη η καναρα για την δευτερη γεννα!
 
οκ αυτο σκεφτομουν κι εγω. Μολις θα εχουν μεγαλωσει τα μικρα της πρωτης θα την αφησω μονη της 2-3 μερες να ηρεμισει και μετα θα βαλω τον καναρο, σωστος;
 
καλημερα και απο μενα. Πριν απο μερικα χρονια ειχα κανει και εγω το ιδιο πραγμα ειχα 4 θηλυκες και εναν καναρο οι 3 ηταν μια χαρα μεγαλωναν τα μικρα μεχρι τελος αλλα η μια δεν τα καταφερνε, βεβαια εβγαζε και 4 μικρα καθε φορα. Ισως να παιζει ρολο και αυτο. Με αυτο τον τροπο μην βαλεις τα πουλια παραπανω απο 2 γεννες.
 
Back
Top