Γενικά Ποτε θα ξεκινησει να κελαιδαει το καναρινι μου;

alexan2dros

Banned
Εγγραφή
24 Ιαν 2009
Μηνύματα
252
Πόλη
Ηράκλειο
Γεια σας... Τελικα απο οτι μου ειπαν ειναι αρσενικο το καναρινι μου... Το εχω 13 μερες αλλα δεν κελαηδαει.. ηλικια δεν ξερω μ ειπε οτι ειναι περσυνο.. ενος δηλαδη;
 
Γεια σου φιλε πρωτα πρωτα για να μην εχει κελαιδησει το πουλι τοσες μερες μπορει να εχει καποιο προβλημα με τις φωνητικες χορδες δηλαδη ασθμα η ακαρεα η καποιο αλλο κρυομα. Μετα η αλλη λυση ειναι να ειναι θηλυκο πρεπει να το σιγουρεψεις αυτο. Και τελος αλλαξε το μερος μηπως δεν του αρεσει και βαλτο καπου ψηλα για να νιωθει ανετα.
 
ψηλα το εχω απεναντι απο τον αλλο μου.. σε 2 ατομα το πηγα και μ ειπαν οτι ειναι αρσενικο... σε θεμα υγειας ειναι καλα..
 
Δοκιμασε να τον βαλεις καπου που να μην βλεπει τον αλλο καναρο. Μονο να τον ακουει. Υπαρχουν πολλες πιθανοτητες να ειναι αυτο το προβλημα.
 
το εκανα και αυτο.. αλλα τιποτα.. Δεν ξερω... Να το παω και σε αλλον να το δει; τοσο δυσκολο ποια ειναι να το ξεχωρισεις; καποιες στιγμες σαν να το ακουω να παει να κελαιδισει αλλα δεν...
 
Φιλε να τα ξεχωρισεις ειναι παρα πολυ ευκολο αμα βαλεις μια δυο φωτογραφιες απο την αμαρα του τοτε θα σου πουμε τι ειναι. Πρεπει να προσπαθησεις ξερω οτι ειναι δυσκολο γιατι μεχρι να βγει η φωτογραφια σκας απο το φυσημα το εχω προσπαθησει και εγω αλλα με λιγο υπομονη θα το καταφερεις.
 
κοιτα το ειδα και γω οτι το πουλακι του ειναι ψιλα δεν ειναι χαμηλα σαν της καναρας. Για να βγαλω φωτο δεν το βλεπω... αλλα δεν ξερω.. Τι αλλο να κάνω; Του δινω αυγο μπας και πυρωσει και σιγα σιγα τα πει..
 
Με το αυγο δεν θα το πυρωσεις αλλα και να το πυρωσεις δεν θα πετυχεις τιποτα αμα ειναι να τα πει θα τα πει. Μηπως ειναι παχυ απο κατω δηλαδη εχει λιπος μια στρωση κιτρινη κατω απο το δερμα του;
 
οχι μια χαρα ειναι.. Δεν ειναι παχυ... μηπως δεν συνηθησε ακομα στο καινουργιο του σπιτι; ηταν σε μια κλουβα με πολλα καναρινια σε εξωτερικο χωρο...
 
Δεν ξερω ισως τι να πω μπορει να μην ειναι καλο καναρινι και να μην θελει να κελαιδησει εσυ αστο εκει και περιμενε να δεις τι θα κανει. Μπορει να μην συνηθησε το νεο σπιτι του.
 
υπαρχουν δηλαδη καναρινια που δεν κελαιδανε. Αρσενικα; τωρα πρεπει να παρω θηλυκια για τον αλλο μου καναρο.. αυτο π δεν κελαιδαει ο τυπος π τα πηρα απο αγγελια τον βρηκα(ωρα και στιγμη) μ το εδωσε για θηλυκο.. αστα να παει...
 
Μηπως ειναι θυληκο που δεν ειναι πυρωμενο γιατι οταν τα θηλυκα δεν ειναι πυρωμενα φαινονται σαν αρσενικα. Εγω ειχα αρσενικα που δεν κελαιδουσαν καθολου δεν εκαναν τιποτα απολυτος τιποτα μονο ετρωγαν και καθοντουσαν.
 
Τα χαρισα σε ενα παππου που μου ειχε σπασει τα νευρα να του δωσω καναρινια. Δυο ηταν του τα εδωσα και ηρεμησα. Ερχοταν συνεχεια χτυπαγε το κουδουνι και με ρωταγε αμα γεννησαν τα καναρινια μου για να του δωσω μωρα. Ε εγω του εδωσα αυτα τα δυο και δεν ξαναηρθε. (Ο παππους ειναι ενας γειτονας μενει διπλα απο το σπιτι μου)
 
καλα θα κανει να κελαιδησει... Τι θεμα ειναι εδωσα 25 ευρω για να ανχωνομαι και να ζοριζομαι.. Δεν ηξερα να πηγαινα σε ενα πετ σοπ να ξερω και τι περνω; αν δεν κελαηδησει μεχρι την δευτερα θα το παω να το ξανα δουν...
 
Αλέξανδρε, αγόρασες ενα πουλάκι απο το πετ σοπ και το έφερες σπίτι σου και περιμένεις μεσα σε 13 μερες να κελαηδήσει;

Θα σου πρότεινα να ηρεμήσεις και να αφήσεις λίγο και το πουλάκι να περάσει το στρες της μεταφοράς και της αλλαγής περιβάλλοντος που είναι μια αγχωτική κατάσταση για το πουλί.

Δώστου χρόνο να ηρεμησει, άφθονη φροντίδα και υγιεινη στον χώρο του, καθαρή και συσκευασμένη τροφή, φρέσκο νεράκι καθημερινά, φρουτα και λαχανικά, μια μπανιέρα να καθαριζει τα φτερά του και να το παρακολουθείς καθημερινά για αρκετή ώρα. Αν διαπιστώσεις κάτι περίεργο στην συμπεριφορά του, κάποια αλλαγή στον τρόπο που στέκεται και κινείται, κάποιον περίεργο ήχο, οτιδήποτε σε προβληματίσει, τοτε το ξανασυζητάμε. Μεχρι τότε δυο είναι οι πιθανότητες: ή ειναι αρσενικό και θα το ακούσεις να κελαηδάει μόλις ηρεμήσει, με διάρκεια, ένταση και πλοκή, ή είναι θηλυκό οπότε με μια καλή προετοιμασία, αν είσαι τυχερός και πολύ μελετηρός, πιθανων και να δείς και απογόνους.

Σε ποιον έδωσες τα 25 ευρω; Γιατι στην τιμή αυτή πουλιούνται στα μαγαζια τα θηλυκά. 😉

Το χόμπυ μας απαιτεί υπομονή και καμια βιασύνη, παρά μονο σε έκτακτες και επειγουσες περιπτώσεις.
 
το πηρα απο εναν τυπο που βρηκα σε αγγελια... Ουτε αυτος ηξερε καλα καλα αν ειναι θηλυκο... 25 ευρω μ εδινε αρσενικα θηλυκα... Τα ειχε σε μεγαλη κλουβα σε εξωτερικο χωρο.. 13 μερες ειναι λιγες για να περασει το στρεσ? ο αλλος μ καναρος τη ιδια μερα ξεκινησε και κελαιδουσε.. καλα βεβαια αυτο ειναι ανεστησο πουλι... χαμπαρι δεν περνει...
 
Οπως και εμείς οι άνθρωποι, ετσι και τα πουλιά έχουν την δική τους προσωπικότητα και τις δικές τους ευαισθησίες. Το καθε πουλί είναι διαφορετικό και αντιδρά με τον δικό του τρόπο. Σεβασου τον ρυθμό του. 🙂

Αλέξανδρε αν μου επιτρέπεις θα ήθελα να σου πω να διάβασεις πρώτα απο όλα τα ενδιαφέροντα και χρήσιμα άρθρα που βρίσκονται στην αρχική σελίδα. Θα σου προσφέρουν άπειρες πληροφορίες και πολύ γνωση.

Επειδή απο τον τρόπο που γράφεις αντιλαμβάνομαι οτι είσαι πολύ νεαρό παιδί και έχεις τον αυθορμητισμό της νιότης, να ξέρεις οτι αποφάσισες να ασχοληθείς με ένα χόμπυ που προσφέρει πολλές χαρές αλλα και πολλές απογοητέυσεις. Εχεις να κανεις με ζωντανές ψυχούλες που έχουν την ανάγκη σου μιας και εξαρτώνται αποκλειστικά απο εσένα. Να τους φέρεσαι με αγάπη, στοργήκαι σεβασμό και να δείς που πολύ σύντομα θα σε ανταμείψουν.
 
εδω και ενα χρονο ασχολουμαι με καναρινια αλλα ειμαι απειρος.. Παντα μαθαινω... Δεν πιεζω καθολου τα καναρινια μου.. Τα προσεχω και τα περιποιουμε... αρα συμβαινει να μην τα πει αλλα θα τα πει.. ε; θα στεναχωρηθω αν δεν τα πει ποτε... Θα παρω συντομα μια καναρα γιατι θελω να προσπαθησω και φετος μπας και μπορεσω να τα ζευγαρωσω, περσυ δεν ηξερα τιποτα.. Τωρα ειμαι πιο διαβασμενος... :)
 
Αλέξανδρε, αν πρόκειται για ενα υγιές αρσενικό, καποια στιγμη θα σου κελαηδήσει. Αν είναι υγιές θηλυκό, κάποια στιγμή με την κατάλληλη φροντίδα θα σου κάνει αυγουλάκια. Οποτε μην στεναχωριέσαι. Αν είναι αυτό θηλυκό το ζευγαρώνεις με ένα απο τα αρσενικά πόυ έχεις ήδη.

Αν παρεις οποιοδήποτε άλλο καινουριο πουλί, να εφαρμόσεις οπωσδήποτε την καραντίνα. :) και μην ξεχνας...υπομονη...
 
Back
Top