Γενικά Ποτε θα τελιωσει αυτη η πτερορρια;

constadinos

PB Member
Εγγραφή
24 Νοε 2008
Μηνύματα
486
Πόλη
Περιστέρι
Καλησπερα παιδια! Εδω και δυο μηνες(και λιγο λεω)η θηλυκια μου δεν εχει σταματησει να βγαζει πουπουλα! Περναει πτερρορια! Αλλα για ποσο; Τις δινω και βιοταμινες για ενδυναμωση των φτερων μα τιποτα δεν γινεται! Εχει γινει χαλια η κακομοιρα! Ο αρσενικος πριν δυο εβδομαδες περιπου ξεκινησε το ιδιο σκηνικο, αλλα τα φτερα του ειναι σε καλυτερη μοιρα🙄. Τα βγαζω στον ηλιο,τα κανω μπανιο! Τιποτα ομως. Ειμαι πολυ απογοητευμενος!Η βοηθεια σας θα ηταν πολυτιμη!
 
Η πτερόρροια είναι μια φυσιολογική διαδικασία στην οποία τα πουλιά ανανεώνουν σταδιακά το φτέρωμά τους. Η ανανέωση του φτερώματος για καποια είδη πουλιών κρατάει μέχρι και 2 μήνες. Είναι μια επίπονη διαδικασία και τα πουλιά για όσο χρονικό διάστημα κραταει η πτερόρροια τα πουλιά έχουν ανάγκη απο πλήρη και ισορροπημένη διατροφή που να περιλαμβάνει σπόρους, φρούτα, λαχανικά και επιπλέον βιταμίνες. Το μπάνιο είναι πολύ βοηθητικό όποτε πολύ καλά κάνεις και τους προσφέρεις την μπανιέρα, αν είναι δυνατόν ακαι σε καθημερινή βαση. Το νερό βοηθάει την εύκολη αποβολή των παλιών φτερών αλλα και το δέρμα να είναι υγειές και καθαρό ώστε τα νεα φτερά να βγαινουν με ευκολία.

Συνεχισε να τους προσφέρεις πλούσια διατροφή, μπανάκι, μακρια απο ρευματα αέρα και υπομονη! Ειναι μια δύσκολη φάση αλλα θα περάσει.:)

Μονο στην περίπτωση που μένουν κενά σημεία στο σώμα του πουλιού απο την πτερόρροια, τότε ίσως να σημαινει κάποια παθολογική κατάσταση και το καλυτερο θα ήταν να επισκεφτείς έναν γιατρο.

Διάβασε τα πολύ χρήσιμα άρθρα Διαχείριση της Πτερόρροιας
Παθολογική πτερόρροια πτηνών
 
Back
Top