Αναπαραγωγή Ποτε να τα βαλω μαζι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης SMENT
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

SMENT

PB New Member
Εγγραφή
7 Ιαν 2008
Μηνύματα
34
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Εβαλα την τεταρτη που περασε την φωλια και τι νημα στην θυληκια και απο την στιγμη που την εβαλα αρχισε να "παιζει" με το νημα. Την επομενη μερα το απογευμα η φωλια ηταν σχεδον ετοιμη. Την παρασκευη το νημα ειχε τελιωσει ολο και η φωλια εδιχνε ετοιμη. Σημερα εβγαλα το νημα επειδη ειχε τελιωσει ολο και εβγαλα το πλεγμα της μεσης. Η φωλια βεβαια ειναι ετοιμη σε σχημα αλλα δεν ειναι τελεια στρωμενη. Μηπως δεν επρεπε να τα βαλω ακομη μαζι;Να τα ξαναχωρισω; Συνηθως πως καταλαβαινουμε οτι πρεπει να τα βαλουμε μαζι;

Ευχαριστω,
Χρηστος.
 
την φωλια επρεπε να την βαλεις στην καναρα αφου εβλεπες οτι τα καναρινια σου ζευγαρωνουν η θηλυκια εχτισε την φωλια επειδη ηταν απλα πυρωμενη και οχι ζευγαρωμενη τωρα δεν θα κανεις τιποτα αμα δεις οτι το ζευγαρι τσακωνετε θα το χωρισεις για να πυρωσει κιαλο αμα ειναι ολα καλα το μονο που εχεις να κανεις ειναι να περιμενεις.
 
Να δώσεις κι άλλο νήμα και να περιμένεις αντιδράσεις.
 
Συνηθως πως καταλαβαινουμε οτι πρεπει να τα βαλουμε μαζι;
Έκανες το ίδιο λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι βιάστικες!
Το νήμα και η φωλιά ήταν σωστό βήμα, μόνο αν είχε προηγηθεί προετοιμασία ζευγαρώματος και με παρακολούθηση είχες δει να ταΐζονται κανονικά και να είναι και τα δύο "πυρωμένα".
Σημερα εβγαλα το νημα επειδη ειχε τελιωσει ολο και εβγαλα το πλεγμα της μεσης.
Ζευγάρωσαν; Αν όχι συνέχισε την προετοιμασία.
Δές : https://community.petbirds.gr/threads/Πρόγραμμα-Προετοιμασίας-Ζευγαρώματος.1551/
 
Από τη στιγμή που η κανάρα έχει στρώσει τη φωλιά είναι μάλλον έτοιμη για ζευγάρωμα.
Θα συμφωνήσω με τον Μάκη να βάλει πάλι νήμα ώστε να τη στρώσει καλύτερα τη φωλιά.

Κατά τη γνώμη μου δεν έκανες λάθος που έβαλες πρώτα τη φωλιά χωρίς να ενώσεις το ζευγάρι αρκεί βέβαια να είχες κάνει προετοιμασία. Το φτιάξιμο της φωλιάς είναι ένδειξη ότι η κανάρα τουλάχιστον είναι έτοιμη.

Από εδώ και πέρα υπομονή
 
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας και συγνωμη για την αργοπορημενη απαντηση δικη μου. Τελικα οπως σας ειπα τα πραγματα εχουν ως εξης:
  • 20 φεβρουαριου εβαλα νημα ψωλια
  • 23 φεβρουαριου εβγαλα το πλεγμα
  • 25 φεβρουαριου πρωτο αβγο.
Ελπιζω να την προλαβε ο αρσενικος. Τα σημαδια που μου εδειξε ο αρσενικος ειναι καλα. Το προβλημα μου ειναι το εξης απο την Δευτερα δεν εχω δει την καναρα να σηκωνεται απο την φωλια. Δεν εχω δει αν εχει κανει αλλο αβγο. Δεν ξερω και αν ειναι καλο το αβγο γιατι δεν εχει σηκωθει να μπορεσω να το παρω. Τι λετε να κάνω;Υπαρχει περιπτωση να εχει κανει μονο ενα αβγο και να το κλωσαει;
 
Τελικα ολα ειναι φυσιολογικα. Επειδη πηγα να βαλω νερο και να τα καθαρισω οταν εβαλα το χερι μου μεσα η καναρα σηκωθηκε σιγα σιγα και ειδα 3 αυγα. Επι της ευκαιριας ειδα και αν ειναι γονιμα. Τελικα ολα πανε φυσιολογικα (ολα ειναι γονιμα και ολα γινανε με διαφορα μιας ημερας απο οτι δειχνει).
 
Αφου βγαλει τα αυγα ποσες μερες μετα θα αρχισουν να ξεπεταγονται;
Ναι, εννοειται οτι θα βαλω φωτο ετσι κι αλλιως ειναι το πρωτο μου ζευγαρωμα.
 
Ωραια περιμενουμε με αγωνια να δουμε τα μικρα σου καναρινακια. Καλη επιτυχια!
 
Σε 13-14 ημέρες απο το τελευταίο αυγό. Τα μικρα θα βγαίνουν ενα ενα καθημερινα.

Δια να μην υπάρξει κάποιο μπέρδεμα.
Νεοσσοί θα βγαίνουν σε 14 μέρες απο την ημέρα που ξεκίνησε να κλωσσάει
το κάθε αυγό. Το τελευταίο θα βγεί και αυτό σε 14 μέρες
αλλά βέβαια αφου έχουν προηγηθεί όλα τα προηγούμενα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ΙΟΑ
Παιδιά τζιφος...
Περιμενα αρκετα αλλα τπτ. Τελικα τα πεταξα τα αυγα.
Την φωλια την αφησα οπως ηταν.Βασικα τα κλουβια αυγα δεν εχουν κοκκιναδι μεσα; Τα αυγα πετωντας τα τα εσπασα και ειχαν κροκαδι.
Φοβαμαι μηπως εκανα βλακια και πεταξα καλα αυγα αν και περιμενα 16 μερες μετα την γεννα του τελευταιου.
Τι λετε να κανω τωρα;
 
Τελικα ολα ειναι φυσιολογικα. Επειδη πηγα να βαλω νερο και να τα καθαρισω οταν εβαλα το χερι μου μεσα η καναρα σηκωθηκε σιγα σιγα και ειδα 3 αυγα.Επι της ευκαιριας ειδα και αν ειναι γονιμα. Τελικα ολα πανε φυσιολογικα (ολα ειναι γονιμα και ολα γινανε με διαφορα μιας ημερας απο οτι δειχνει).

Πώς είδες ότι ήταν γόνιμα; έκανες ωοσκόπηση;
Αφού είχαν κροκάδι ήταν άσπορα. Απλά δεν πρόλαβε να την γονιμοποιήσει ο αρσενικός γιατί μπήκε πολύ αργά. Μην στεναχωριέσαι φυσιολογικά η επόμενη γέννα θα είναι καλή αφού ο αρσενικός είναι ήδη μέσα και ζευγαρώνουν.
 
Βγάλε την φώλια και ξαναβάλε νημα για να φτιαξει νεα φωλια και ασε μαζι τις τον αρσενικο μεσα στην ζευγαρώστρα
 
Ναι ειδα τα αυγα πισω απο εναν φακο και απο οτι ειχα δει μου ειχε φανει να οτι ηταν γονιμα. Δηλαδη οταν υπαρχοει κροκος δεν ειναι γονιμα;
Ειναι καλο να βγαλω την φωλια και να φτιαξει καινουρια ή μπορω να αφησω την ιδια ετοιμη φωλια;
Οσο για τα αιτια λετε να γταιει που δεν τους εκοψα τα νυχια και δεν τους "κουρεψα" την περιοχη των οργανων τους;

Ευχαριστω.
 
την φωλια καλο είναι να την ξαναφτιαξει και τα νυχια κοψτα αν είναι μεγαλα
 
Όταν είναι γόνιμο το αυγό την 3-5 ημέρα εκόλλαψης αρχίζουν και ξεχωρίζουν κάποια αγγεία του εμβρύου. Μέρα με τη μέρα το έμβρυο αναπτύσεται και φαίνεται με το φως. Κρόκο έχουν όλα τα αυγά είτε γόνιμα είτε άσπορα. Το κούρεμα χρειάζεται μόνο σε ορισμένες ράτσες καναρινιών με ιδιαίτερα πλούσιο φτέρωμα όπως τα σγουρά και τα gloster. Για τα νύχια που λες θα υπήρχε πρόβλημα αν ήταν τόσο μεγάλα ώστε να εμποδίζουν τα πουλιά στις κινήσεις τους. Αν γενικά δεν σκαλώνουν στα κλαδιά δεν φταίνε τα νύχια. συνεχίζω να πιστεύω ότι ο λόγος είναι αυτός που προανέφερα (δεν πρόλαβε ο αρσενικός να την γονιμοποιήσει) άστα όπως είναι και στην επόμενη γέννα θα έχεις μικρά (αν δεν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα όπως πχ έλλειψη βιταμινών στον αρσενικό, ή ανικανότητα κτλ.). Θα δείξει η επόμενη γέννα. Α παρολίγο να ξεχάσω, καλή διατροφή αυτό το διάστημα πολλές βιταμίνες και ασβέστιο.
 
Back
Top