Φροντίδα Ποτε πρεπει να κανουν μπανιο τα παπαγαλακια;

Ταμαρα

PB New Member
Εγγραφή
11 Δεκ 2008
Μηνύματα
56
Πόλη
Ρόδος
Καλησπερα, σημερα θα ηθελα να μαθω, καθε ποτε πρεπει να κανουν μπανιο τα Budgies μου και ποια ειναι η καταλληλοτερη θερμοκρασια νερου;:)
 
σε καποια πουλακια αρεσει το μπανιο περισσοτερο κ σε αλλα λιγοτερο, αν δεν δοκιμασεις δεν θα μαθεις 😉
μπορεις να βαλεις την μπανιερα το πρωι, νερο σε θερμοκρασια δωματιου κ να δεις αν θα την τιμησουν, αρκει στο χωρο να μην εχει ρευματα για να μην κρυωσουν! Μπορεις κ να τα ψεκασεις με νερακι, εγω το κανω αυτο καθημερινα το καλοκαιρι, επισης σε περιοδους πτεροροιας το μπανιο τα ανακουφιζει κ τα βοηθαει
μην ξεχασεις να αφαιρεσεις την μπανιερα μετα απο λιγο, για να μη λερωθει το νερο κ πανε να πιουν απο κει
:)
 
Αν θελουν και καθε μερα ειναι καλο! Αρκει να τα εχεις μεσα στο σπιτι και σε δωματιο προφυλαγμενο απο ρευματα αερα για να μην κρυωσουν. Το νερο απο τη βρυση καλυτερα οχι απο θερμοσιφωνα διοτι μπορει να πιουν και λιγο. 😉 Εγω το γυρναω τελειως στο κρυο και με αυτο τον κανω μπανιο οπως και τα αλλα που ειχα. Οχι βεβαια να βγαινει το νερο παγωμενο οπως γινεται σε μερικες περιοχες. Αν ειναι ετσι μπορεις να το αφησεις λιγο να παρει τη θερμοκρασια δωματιου και μετα να τους βαλεις να κανουν μπανιο.
 
Εγω στα Lovebirds μου βαζω τη μπανιερα με νερακι θερμοκρασιας δωματιου.Ή αλλες φορες τα ψεκαζω οχι ομως απο πολυ κοντα και φαινεται οτι τους αρεσει.:)Το κανω σχεδον μερα παρα μερα μεσα σε δωματιο.
 
Οσο πιο συχνά, τοσο πιο καλά! Το ιδανικό θα ηταν καθε μερα! Αλλά και καθε δευτερη μέρα έιναι πολύ βοηθητικό ειδικα την περίοδο της πτερρόροιας. Μερικοι προτείνουν να ριχνουμε λιγο μυλόξυδο στο νερό, ενώ αλλοι προτείνουν ροδόνερο:)

Τα δικά μου παπαγαλάκια προτιμούν να παιρνουν το μπάνιο τους πρωινές ώρες, γυρω στις 9-10 το πρωί ενω οποτε τους εβαλα μεσημερι ή απογευμα την μπανιέρα, δεν την καταδέχτηκαν:D

Μην απορήσεις αν δεν μπουν αμέσως την πρώτη φορά! Ισως χρειαστούν λιγο χρόνο να επεξεργαστουν την νέα κατασταση! Ξαναπροσπάθησε την επόμενη μερα και απολαυσε το χαλαρωτικό θεαμα που σου προσφέρουν!
 
Back
Top