Αναπαραγωγή Ποτε τρωνε μονοι τους οι νεοσσοι καναρινιων

Εγγραφή
13 Δεκ 2008
Μηνύματα
616
Πόλη
Νέο Ηράκλειο
καλησπερα σας εχω 2 κανα ρινακια 30 ημερων κ η καναρα εχει ξαναγεννησει (εχει 5 αυγα) κ καθετε στη φωλια τα μικρα τα ταιζει ο μπαμπας κ τις τελευταιες ερες προσεξα οτι τα τσιμπανε για αυτο τους εβαλα χωρισμα ωστε να τα ταιζει μεσα απο αυτο, αλλα αυτο που με απασχολει ειναι οτι τωρα δεν επρεπε να τρων μονα τους; 😕
 
Ναι κανονικά έπρεπε να τρώνε από μόνα τους! Μάλλον τα κακόμαθε ο καναρος!

Βαλε τους σφιχτοβρασμένο αυγό και μήλο που είναι μαλακές τροφές και άσε κοντά και τον μπαμπά να τα ταίζει από το χώρισμα οταν το χρειάζονται. Σιγά σιγά θα ανεξαρτητοποιηθούνε. Φυσικά εννοείται οτι θα βάζεις και σπόρους. Θα μάθουν δια του παραδειγματος!
 
tha htan kalytera otan ta kanarinakia htan mikra na xorizes ton arseniko apo thn kanara gia na mhn mporoyn na zeygarosoyn kai h kanara na dioxnei ta mikra ths gia na megalosei ta kainoyria, sthn epomenh gena soy an thelis akoyse me.

filika Andreas
 
tha htan kalytera otan ta kanarinakia htan mikra na xorizes ton arseniko apo thn kanara gia na mhn mporoyn na zeygarosoyn kai h kanara na dioxnei ta mikra ths gia na megalosei ta kainoyria, sthn epomenh gena soy an thelis akoyse me.
filika Andreas

Αντρέα, ωραία η παρατήρηση σου. Θα μπορούσε να είναι ένα ξεχωριστό θέμα.
Η γνώμη μου όμως, είναι τελείως αντίθετη.
Και σε... Μπουκάλι να την βάλεις την κανάρα,όταν ολοκληρώσει τον
κύκλο της πρώτης αναπαραγωγής θα ξανακάνει αυγά( 2η γέννα).
Εξ άλλου είναι τόσο φυσιολογική αυτή η ροή των πραγμάτων που
περιγράφει η Βασιλική που δεν υπάρχει λόγος να γίνει κάτι τέτοιο.
Εκείνο που χρειάζονται τα μικρά τώρα είναι αυτό που λέει η Georgina.
Σε μια εβδομάδα θα τρώνε τα πάντα μόνα τους.
Να μη ξεχνάμε οτι ολοκληρομένο αρσενικό σε μια διαδικασία ζευγαρώματος
είναι εκείνο το αρσενικό που έχει ταίσει,έχει μεγαλώσει νεοσσούς, και αυτό
είναι μεγάλο κέρδος για τον κάτοχο. Οποιος έχει τέτοια αρσενικά δεν φοβάται
την δύσκολη περίοδο της ανάπτηξης των μικρών.
Βέβαια πάντα μπορεί να υπάρξουν λόγοι που να καθιστούν απαραίτητη την απομάκρυνση του, απο νεοσσούς και θηλυκιά. ΤΟΤΕ και μόνον τότε, τον απομακρύνουμε. Ενας απο αυτούς είναι να ενοχλεί συνεχώς το θηλυκό με απαιτήσεις ζευγαρώματος. Κ.λ. Π-κλπ.-κλπ.
 
Συμφωνω με το Μακη, εγω προσωπικα θα τα ειχα παρει απο το ζευγαρι την 23-25 μερα. Επειδη επαναπαυονται στο ταισμα των γονιων δεν ζοριζουν τον κ... Τους, αυτο ομως εξαντλει τον αρσενικο και δεν μπορω να πιστεψω οτι ενα πουλακι 30 ημερων κρατιεται μονο απο το ταισμα του αρσενικου!
 
σας ευχαριστω πολυ ολους αλλα το αυγο το εχω απο την μερια του ζευγαριου για να τα ταιζει ο αρσενικος στα μικρα εχω βαλει μιλαρακι κ σπορους αλλα δεν τα πλησιαζουν περιμενουν διπλα απο το χωρισμα κ περιμενουν ποτε θαπαει ο καναρος να τους δωσει αυγουλακι το οποιο το εβαλα πριν 2 μερες κ μεσα σε αυτα κ δεν το πλησιαζαν, (θα περιμενω ελπιζω σε λιγες μερες να τρων μονα τους) φοβαμαι να μην κουραστει ο αρσενικος γιατι ταιζει τα μικρα σε 5 μερες θα αρχισουν να βγαινουν τα μικρα κ ταιζει κ την καναρα.Αξιος πατερας παντως...
 
Back
Top