Γενικά Ποτε φτανει στο τελικο του σημειο το κεηλαιδισμα των μαλινουα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Gaara
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Gaara

PB New Member
Εγγραφή
7 Φεβ 2009
Μηνύματα
95
Πόλη
Χανιά
Γεια σας. Τελος διακοπων και εγκατασταθηκα χανια με 6 μαλινουα 4 αρσενικα και 2 καναρες αδερφια και ο πατερας. Τα μικρα ειναι ακομα 5 μηνων αλλα δεν κεηλαηδανε ολοκληρωμενα.Λενε τις φωνες αλλα οχι τοσο καλα. Μονο klokk πλησιαζει πιο πολυ προς ενηλικο. Ποτε θα φτασουν στο σημειο να κεηλαηδανε σαν τον πατερα; Και μια απορια, για να μαθαινουν αρκει να ακουνε κεηλαδισμα ενηλικου η πρεπει και να τον κοιταζουν; Γιατι οταν τα εχω να βλεπονται δεν κεηλαηδανε πολυ😕. Πρωτο χρονο εχω καναρινια και εχω κανει καποια λαθη στην εκπαιδευση.
 
η πρωτη διετια και ειδικα ο πρωτος χρονος ειναι βασικος στην εκπαιδευση καναρινιων φωνης. Καλυτερα σε ξεχωρα κλουβακια (την περιοδο της εκπαιδευσης) με προτιμηση τον πατερα πανω απο τα αλλα. Δεν ξερω ειδικα για τα μαλινουα αν υπαρχουν ιδιαιτεροτητες. Ο πρωτος που μου ερχεται στο μυαλο που αν δει το ποστ θα σε βοηθησει ειναι ο pao13 ,o θεμης 🙂.

* τωρα που το σκεφτομαι παο13 με κιτρινα μαλινουα και jk21 με πρασινα τιμπραντο... Καπου τα μπερδεψαμε:D
 
καλυτερα ειναι να βλεπονται και αν μπορεις κατεβασε απο το ιντερνετ φωνες μαλινουα και βαλτους να το ακουνε.
λογικα σιγα σιγα θα αρχισουν να κελαιδανε!
 
😀.. Καπου ειχα διαβασει οτι χρειαζεται να βλεπουν ενα ενηλικο πουλι να κεηλαηδαει, αλλα οταν βλεπονται στα κλουβια σταματανε και οταν τα αφηνω στο δωματιο πλακωνονται:D.. Εχω ανχωθει, εβγαλα ωραια πουλακια και αν βγουν και καλοι τραγουδιστες θα ανταμοιφθει η προσπαθεια και το διαβασμα. Ελπιζω να απαντησει καποιος ειδικος σε αυτη τη ρατσα. Και κατι αλλο επειδη η καναρα δεν εχει δαχτυλιδι μαλινουα(ειμαι σχεδον σιγουρος πως ειναι καθαρη, δεν την ξεχωριζω καν απο τον καναρο εμφανησιακα, απλα για να σιγουρευτω 100%,ξερετε τωρα το ανχος του πρωταρη..)πουλια που εχουν ενα γονεα μαλινουα τι ειδους κεηλαιδισμα κανουν; Τα δικα μου λενε τις φωνες των μαλινουα σχεδον ολες αλλα οχι τοσο καθαρα και με μεγαλη διαρκεια. Ελπιζω να μην τιθεται τετοιο θεμα. Σας κουρασα ετσι:);



Δεν εχω ακοθσει καμια φωνη τους να φερνει σε κοινο καναρινι...
 
Καλησπερα φιλε μου. Ενα καινουργιο καναρινι ολοκληρωνεται περιπου
στους 9-10 μηνες. Οσον αφορα τις φωνες το πουλακι πρεπει να ειναι μονο του, για να βγαλει αυτο που εχει μεσα του χωρις αλλοιωσεις.
Επισης μην ξεχνας οτι τα καινουργια πουλια ειναι εξαιρετοι μιμοι στα 2 πρωτα χρονια,ισως και παραπανω. Τωρα αν το ζευγαρι δεν ειναι καθαρο μαλινουα ηδη τα φωνιτικα εχουν υποστει αλλοιωση.
 
Εάν και δεν ξέρω πολλά για τα καναρίνια φωνής, γνωρίζω ότι απομακρύνουμε τα θηλυκά και τους γονείς από τον χώρο διδασκαλίας και τοποθετούμε σε μικρά κλουβιά τα αρσενικά με ένα δάσκαλο. Κάθε 20 πουλιά πρέπει να έχουμε και ένα δάσκαλο.
Ο δάσκαλος πρέπει να είναι ποιο ψιλά από τους μαθητές.
Οι μαθητές δεν πρέπει να βλέπονται μεταξύ τους.

Τα καναρίνια φωνής θέλουν δάσκαλο και εκπαιδεύσει, δεν είναι τόσο απλό.
Εάν ήταν έτσι απλά τα πράγματα όλοι όσοι ασχολούνται με καναρινιά φωνής θα έβαζαν ένα κασετόφωνο να παίζει, και τα πουλιά θα μάθαιναν.
 
Ένας μικρός και χρήσιμος οδηγός εκπαίδευσης απο τον φίλο μας Δημήτρη Ανδρέου υπάρχει εδώ : http://mpartsa.gr/training.html
 
Ναι τα ξερω για την εκπαιδευση, εχω ψαξει και απο του Δημητρη και απο αλλα blogs.. Και το βαθμο δυσκολιας.Απλα εχω αβολο χωρο... (φοιτητης ξενιτεμενος με δυαρακι:) και ετσι αναγκαζομαι να κανω καποιες αλχημειες, αλλα εχω ασχημη πορωση με τα συγκεκριμενα πουλια. Δυστυχως αρχισα με ενα ζευγαρι οποτε δεν ειχα δευτερο ελευθερο αρσενικο να κεηλαηδαει και ετσι τα πουλια της πρωτης γεννας για 2,5 μηνες ηταν διχως δασκαλο, αλλα απο τη στιγμη που τελειωσε ο καναρος απο τις υποχρεωσεις ολα πανε κουτσα στραβα σωστα.Φετος και με μεγαλυτερη εμπειρια θα προσπαθησω να γινουν ολα σωστα με το καλο. Παντως περιμενα πως μετα την πτερροροια θα ειχαν σχηματισει ολοκληρωμενο κεηλαιδημα.Αλλα μαλλον δεν ισχυει αυτο, οποτε ομαλα αρμενιζω.😛
 
Καλημέρα

Η διδασκαλία των μικρών ξεκινάει σχετικά από την μέρα της απομόνωσης από την μητέρα.
Τα βάζουμε όλα μαζί σε μία κλούβα με τον δάσκαλο μέσα.
Τα πουλιά πρέπει να τον βλέπουν και φυσικά να τον ακούν.
Καλό θα είναι αν γνωρίζουμε, να κάνουμε και έναν σχετικό διαχωρισμό αρσενικών – θηλυκών.
Όταν έρθει η εποχή του εγκλωβισμού στα κλουβάκια διαγωνισμού, τα χωρίζουμε ένα ένα.
Αυτή θεωρείτε η εκπαίδευση.
Ο δάσκαλος τότε χρησιμοποιείται καθαρά για υπενθύμιση, μιας και τα μικρά έχουν ολοκληρώσει σχετικά το ρεπερτόριό τους.
Μακριά από τεχνικά μέσα διδασκαλίας. Θα έχουμε παταγώδη αποτυχία, μια και δεν θα είναι συμβατές οι φωνές.
Αυτά τα ολίγα και στη ν διάθεση σας.
 
Καλημέρα.
Θα ήθελα να πώ ότι η εκπαιδευση των καναρινιών malinois είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Συφωνώ απόλυτα με τον pao 13 ότι η εκπαίδευση από κασετόφωνα και αλλά τεχνικά μέσα δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα, αντιθέτως θα αλλοιώσει την φωνή που ήδη το καναρίνι από μόνο θα προσπαθεί να ξεκινήσει ένα ρεπερτόριο.
Τα καναρίνια αυτά είναι εξερέτικοί μίμοι καθ' όλη τη διαρκεια της ζωής τους και γι αυτό αποφεύγουμε να τα έχουμε κόντα με πουλιά αλλής ράτσας. Ακόμα και το θηλυκό απομακρύνουμε όταν δεν είναι περίοδος ζευγαρώματος. Μπορούν να προσθέσουν στο ρεπερτόριο τους ήχους όπως κορνες αυτοκινήτων και άλου έιδους έντονους συνεχείς θορύβους.
Κατά την εκπαιδευση χωρίζουμε τα αρσενικά σε ξεχωριστά κλουβία και ο δάσκαλος στη κορυφή. Καλό είναι να μην βλέπονται τα καναρίνια και να είναι σε ημισκότεινο δωμάτιο. Έτσι τα καναρίνια συγκεντρώνοναται περισσοτερο στο ρεπερτόριο τους. Μαθαίνουν τα λαθη τους και διορθώνονται.
Ιδιάιτερη προσοχή δίνουμε την εποχή της πτερόροιας όπου το καναρίνι malinois σταματάει το κελαιδημα όπως όλα τα καναρίνια. Τότε είναι που το καναρίνι πρόσπαθει να αφομοιώσει ήχους που ακούει από το εξωτερικό περιβάλλον, κι ας μην κελαιδάει. Γι αυτό την εποχή της πτερόροιας το καναρίνι το έχουμε μέσα! Διαφορετικά όταν αρχίσει να κελαηδάει μέτα τη πτερόροια θα βρεθούμε προ εκπλήξεων.
Έυχομαι καλή επιτυχία, και όλα θα πανε καλα!
 
Back
Top