ianos
PB Supporter
Διαβαζοντας ένα άλλο θέμα για αιχμαλωσία άγριων - ελεύθερων πουλιών, αναρωτήθηκα για μία ακόμα φορά, ίσως μάλιστα πιο έντονα πλέον τα ακόλουθα...
Φαντάζομαι οτι όλοι μας θα έχουμε κάνει παρόμοιες σκέψεις. Να τις μοιραστούμε;
Τις απόψεις σας, παρακαλώ.
Την καλημέρα μου, κι ας ξημερώνει για κάποιους πίσω από κάγκελα. (πολύ γλυκανάλατο το τελευταίο, αλλά αποφάσισα να το αφήσω)
- Μου αρέσει να έχω και να φροντίζω καναρίνια.
- Τα έχω στο κλουβί
- Τους επιτρέπω την, και μάλιστα βοηθώ τα μέγιστα στην, αναπαραγωγή τους
- Τους προσφέρω τα καλύτερα για το καλώς έχειν της διαμονής και της ευζωίας τους
- Τα κρατάω ασφαλή και στο πρώτο σύμπτωμα τα τρέχω στον γιατρό
- Τα πουλιά αυτά είναι εξημερωμένα, domesticated, έχουν γεννηθεί στο κλουβί και δεν μπορούν να επιβιώσουν ελεύθερα στη φύση πλέον, μετά απο τόσες γενιές προγόνων με επιλεκτικές διασταυρώσεις και εξάρτηση απο τον άνθρωπο
- Σαφέστατα προήλθαν από άγριους, ελεύθερους προγόνους
- Η φυσική τους κατάσταση ειναι να πετούν ελεύθερα, ενώ εγώ όχι μονο τους στερώ την ελευθερία τους, αλλά...υποχρεώνω και τους απογόνους τους στον ιδιο αφύσικο περιορισμό.
- Αποφασίζω με άλλα λόγια για καποια πλάσματα, για τα οποία παρεπιπτόντως τρέφω τρυφερά συναισθήματα, να μην εκπληρώνουν τη φύση τους, να μην έχουν το αυτεξούσιο, μάλλον για...ψυχαγωγικούς λόγους;
- Ιδιοποιουμαι της φύσης, όχι για να εκπληρώσω τη φύση μου; Αυταπατώμαι, κατασκευάζοντας σκέψεις και δικαιολογίες με τελικό στόχο τη διαιώνιση ενός καθεστώτος σκλαβιάς, μόνο και μόνο για να ειμαι εγώ ευχαριστημένος;
Φαντάζομαι οτι όλοι μας θα έχουμε κάνει παρόμοιες σκέψεις. Να τις μοιραστούμε;
Τις απόψεις σας, παρακαλώ.
Την καλημέρα μου, κι ας ξημερώνει για κάποιους πίσω από κάγκελα. (πολύ γλυκανάλατο το τελευταίο, αλλά αποφάσισα να το αφήσω)