Διαφορετικά στο τσουβάλι που το αγοράζεις με καλό κλείσιμο.
εγώ το έχω πάρει από supermarket, εκεί που πουλάνε τυροκομικά, είναι μεγάλα δοχεία που έχουν το χύμα γιαούρτι, μου έδωσαν άνετα γιατί αυτοί όταν τελειώνουν δεν τα ξαναχρησιμοποιούν και τα πετάνε…
Ελπίζω να την πέταξες...Δεν νομίζω να έφταιγε το βαρελάκι εγώ είχα τροφή για καναρίνια γύρω στα 2 κιλά ξεχασμένη για 2 χρονια και η τροφή ήταν όπως την είχα αφήσει χωρίς μαμούνια.
Ενίοτε και μερικά μαμούνια καλά είναι.. Και δεν αστειεύομαι.
μπορει να ανοιξεις μετα απο καιρο το πηλινο και να δεις πολλα μαμουνια που βγηκαν απο τον σπορο.
τι ακριβώς κάνεις με το νερό;έκανα τεστ με το νερό
ποια είναι αυτή;σε μεγαλη αλυσιδα σουπερ
δεν παιζει παντα ρολο η ημερομηνια ληξης καποιοι σποροι για καποιο λογο κατα τη συγκομιδη, κατα την συσκευασια εκτεθηκαν σε εντομα που γεννησαν τα αυγα τους. Τα αυγα αυτα μπορουν να εκκολαφθουν και μετα απο πολυυ καιρο. Απλα σε γνωστες μαρκες συσκευασμενων τροφων υπαρχουν(?)καποια στανταρντς και καποιες διαδικασιες. Ακτινοβολουν τους σπορους ετσι ωστε αν υπαρχουν αυγα να μην εκκολαφθουν.Στην περίπτωση αυτή σίγουρα δεν φταίει η συσκευασία, αλλά ο σπόρος που ενδεχομένως να είναι πολυκαιρισμένος. Την πρώτη φορά που πήρα τροφή σε τσουβάλι δεν είχα ελέγξει ημερομηνία λήξης.
Νομίζω παίζει ρόλο και η τροφή σε τι συνθήκες ήταν πριν. Εγώ όταν την είχα αγοράσει την παρέλαβα σε συσκευασία κενού οξυγόνου.
Οταν ανοίχθηκε μπήκε στο βαρελάκι τα 2 σχεδόν κιλά που είχε μείνει φαγώθηκε από τα καναρίνια τον αύγουστο δεν την πέταξα. Πριν την δώσω έκανα τεστ με το νερό και σχεδόν όλοι πήγαν στον πάτο.
Οι καλοί σπόροι πάνε στον πάτο λόγω βάρους, οι σπόροι που έχουν ανοίξει ή έχουν ''κουφώσει'' (έχει πάρει αέρα το εσωτερικό τους) μένουν στην επιφάνεια του νερού.Τι είναι αυτό το τεστ με το νερό στους σπόρους και τι ακριβώς μας δείχνει;;;
βάλε σε ένα τάπερ χαρτί κουζίνας και μια κουταλιά σπόρους από το μίγμα ψέκασε τους με νερό κλείσε το τάπερ δες πόσοι φύτρωσαν μετά από 5-10 ημέρεςΕυχαριστώ! Το φαντάστηκα ότι μάλλον αυτό θα είναι το "τεστ με το νερό" -βέβαια περισσότερο σαν crash test μου ακούγεται τελικά, αφού μετά (αφού βραχούν) οι σπόροι χαλάνε ακόμα και καλοί να είναι, σωστά; Οπότε απλά το κάνεις σε ένα δείγμα για να πάρεις εικόνα για το σύνολο. Οκ. Ευχαριστώ ξανα
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας