Αναπαραγωγή Που μπορουμε να βρουμε νεο αιμα απο καναρινια ρατσας;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης zantinos1
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

zantinos1

PB New Member
Εγγραφή
7 Μαϊ 2009
Μηνύματα
51
Πόλη
Γλυφάδα
παιδια καλησπερα μηπως γνωριζει καποιος που μπορουμε να βρουμε (νεο αιμα) απο καναρινια ρατσας;

οχι ομως απο pet shop δεν τους εχω καθολου εμπιστοσυνη.

απο ιδιωτη θα ηθελα αν ειναι δυνατον
 
Τετοια εποχη λιγο δυσκολα καποιος ιδιωτης να εχει να διαθεση καποια πουλια.Αλλα δε γραφεις τι ρατσα ψαχνεις
 
θωδορη δεν με νοιαζει τι ρατσα θα ειναι απλα να ειναι καποιο πουλι που θα ξερω οτι ειναι καλο αυτο θελω...
και δεν λεω να το αγορασω τωρα τωρα...
και μετα απο δυο μηνες να το παρω δεν με πειραζει...
 
Διαβασε λιγο τα παλια ποστ. Εκει θα βρεις τις διαφορες ρατσες. Κοιτα πια σου αρεσει ή ποιες σου αρεσουν και το φθινοπωρο μπορει να βρεις αυτο που θες. Η σελιδα εχει κοντα 5000 μελοι κατοχους διαφορων ειδων πουλιων. Ευκολα μπορεις να ερθεις σε επαφη με καποιων εκτροφεα της ρατσας που θα διαλεξεις.
Ακομα το καλο ειναι σχετικο... εξαρταται απο το τι εσυ εχεις στο μυαλο σου ως καλο.
 
μπορείς να πας στις αγγελίες κ να α) βάλεις αγγελία που να το ζητάς, β)ψάξεις αγγελίες άλλων που θα δείνουν καναρίνι ράτσας,ή κ τα δύο!
 
θωδορη δεν με νοιαζει τι ρατσα θα ειναι απλα να ειναι καποιο πουλι που θα ξερω οτι ειναι καλο αυτο θελω...

Καλό μπορεί να είναι και ένα κοινό καναρίνι. Το καλό είναι σχετικό. Δεν υπάρχει καλό και κακό καναρίνι. Ίσα ίσα που στις ράτσες αν δεν γνωρίζεις σχετικά μπορεί να πάρεις κάποιο πουλί με προβλήματα (πχ. Gloster με κύστες). Πιστεύω ότι πρέπει πρώτα να ενημερωθείς σχετικά με τα καναρίνια και τις διάφορες ράτσες τους, να καταλήξεις στο τι σου αρέσει και μετά τον Οκτώβρη που γίνονται οι εκθέσεις μπορείς να πας σε μια έκθεση (γνωρίζοντας τι θέλεις) και να μιλήσεις με τους εκτροφείς ώστε να διαλέξεις κάποιο πουλί. Φυσικά την ίδια εποχή μπορείς να βάλεις και μια αγγελία στο forum για να βρεις κάποιο καναρίνι κοινό ή ράτσας.
 
αν δεν γνωρίζεις σχετικά μπορεί να πάρεις κάποιο πουλί με προβλήματα (πχ. Gloster με κύστες).




Δημητρη αν γνωριζεις να μας πεις τι πρεπει να προσεχουμε θα με ενδιεφερε παρα πολυ...
Ειχα κανει αγορα Gloster με κύστες αλλα μου τις εμφανισε ενα χρονο μετα...
Δεν εχω καταλαβει ακομα τι επρεπε να ειχα προσεξει...
Συγνωμη που "εκμεταλλευομαι"το αρχικο θεμα αλλα πιστευω θα ενδιαφερει πολλους να μαθει αυτες τις πληροφοριες...
Ευχαριστω:)
 
Χμμ Βασίλης όχι Δημήτρης :D
Τις κύστες δεν μπορούμε πάντα να τις προβλέψουμε σε ένα πουλί. Μόνο αν ξέρουμε τους προγόνους του μπορούμε να πούμε κατά πόσο έχει πιθανότητα να εμφανίσει. Συνήθως πουλιά με πιο μαλακό φτερό παρουσιάζουν. Όταν μιλάμε για ράτσες όπως τα gloster ακόμη και τα πουλιά με σκληρό φτέρωμα μπορεί να παρουσιάσουν πρόβλημα. Τα επανηλειμένα ζευγαρώματα μαλακόφτερων πουλιών για να δημιουργηθεί το σχήμα των gloster έχουν οδηγήσει σε αυτό το σημείο την ράτσα. Μόνο αν ξέρεις το κοπάδι του εκτροφέα και τον τρόπο που επιλέγει τα ζευγάρια του μπορείς να είσαι 100% σίγουρος, ή αν το πουλί έχει πολύ σκληρό φτέρωμα αλλά αυτό σημαίνει ότι θα μειονεκτεί στον όγκο του φτερώματος και στο σχήμα του.
 
Χμμ Βασίλης όχι Δημήτρης :D

...


Μόνο αν ξέρεις το κοπάδι του εκτροφέα και τον τρόπο που επιλέγει τα ζευγάρια του μπορείς να είσαι 100% σίγουρος, ή αν το πουλί έχει πολύ σκληρό φτέρωμα αλλά αυτό σημαίνει ότι θα μειονεκτεί στον όγκο του φτερώματος και στο σχήμα του.


Δηλαδη απο τα πετ σοπ ειναι ενα μεγαλο ρισκο απο οτι αντιλαμβανομαι... Κι οσο πιο φουσκωτο και στρογγυλο τοσο υποπτο μπορει να ειναι...χμμ
 
Αυτό που έπαθες να σου εμφανίσει κύστες μετά από ένα χρόνο το έχω πάθει κι εγώ. Και το πουλί δεν φαινότανε καθόλου ότι θα έχει πρόβλημα (yellow, σκληρό φτέρωμα), γιαυτό λέω ότι θα πρέπει να ξέρεις το γενεολογικό του δέντρο. Το είχα αγοράσει κι εγώ από πετσοπ.
 
Εναλλακτικά, αν κάποιος δε βιάζεται, μπορεί να επισκεφτεί εκθέσεις τον Νοε - Δεκ όπου θα έρθει σε επαφή με τους εκτροφείς και σίγουρα θα βρεί αυτό που θέλει (εκθεσιακό πουλί ή κάποιο άλλο που υπάρχουν εκεί προς πώληση).
 
Μαλιστα.. Οποτε οι εμπειροτεροι μας προτεινετε να αγοραζουμε απο εκθεσεις κι απο φιλους που ξερουν τα πουλια τους;
Ενα πουλι με δαχτυλιδι ομως,θα μπορουσε να ειναι εγγυηση;
Επιμενω στις ερωτησεις και συγνωμη αν γινομαι κουραστικη(.)γιατι δεν θελω να ξαναζησω εμπειρια με κυστες και λοιπα προβληματα...
 
Ενα πουλι με δαχτυλιδι ομως,θα μπορουσε να ειναι εγγυηση;

Δεν νομίζω. :) Το δαχτυλίδι δεν αποτελεί πιστοποιητικό υγείας, αλλά
μας παρέχει κάποιες πληροφορίες για τον εκτροφέα και για το πουλί. 😉
 
Εχεις απολυτο δικιο Αναστασια μου
Αφελης ερωτηση απο μερια μου γιατι τωρα συνηδητοποιησα οτι το γκλοστερ που μου ειχε βγαλει κυστες μετα απο ενα χρονο εχει δαχτυλιδι και ενω την αγορασα το 2008,το δαχτυλιδι ειναι του 05!
Πριν ανακαλυψω το φορουμ δεν ειχα και ιδιαιτερες γνωσεις...
 
Back
Top