Γενικά Που να τα βάλω τόσα καναρίνια;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης eugenia
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

eugenia

PB New Member
Εγγραφή
13 Απρ 2016
Μηνύματα
22
Πόλη
Μήλος
Καλημέρα έχω αρκετά κατοικίδια και μέσα σε αυτά είναι και 17 καναρινια τα οποία τα έχω σε κλουβια σε εσωτερικό χώρο. Τώρα μια θεία μου θέλει να μου χαρίσει την δική της εκτροφή που είναι μεγαλωμένη σε εσωτερικό χώρο και είναι γύρω στα 70 καναρινια. Ο χώρος που έχω τα δικά μου δεν χωράει αλα κλουβια και επισεις δεν έχω ούτε τον χρόνο ούτε την δύναμη να φροντίζω τόσα πολλά κλουβια. Σκέφτηκα λοιπόν να τα βάλω όλα μαζί σε κλούβα εξωτερικού χώρου την οποία όμως δεν έχω. Τα ερωτήματα λοιπόν ειναι τα εξης
1 θα καταφέρουν τα πουλιά να βγάλουν το χειμώνα στο νησί; (Μήλος)
2τι διαστάσεις πρέπει να έχει η κλούβα;
3συμφερει να αγοράσω η να φτιαξω;
4 τα καναρινια δεν είναι όλα μιας ράτσας υπάρχει πρόβλημα να είναι όλα μαζί;
Οι ράτσες είναι σκοτς - καναρινια του βορά και καναρινια της παδοβας
 
Επειδή τα πουλιά πέρασαν πτερόρροια μέσα θα είναι δύσκολα να προσαρμοστούν στον εξωτερικό χώρο γιατί το πτέρωμα τους είναι προσαρμοσμένο για εσωτερικό.
Πιθανότητα να αρρωστήσουν.
Επίσης καλό είναι να μπουν σε καραντίνα τα νέα πουλιά άρα θες ξεχωριστό κλουβί για αρχή.
Τα αρσενικά συνηθίζεται να είναι χωριά γιατί μαλώνουν.
 
Το κάθε καναρίνι χρειάζεται περίπου 0,1 κυβικά μέτρα χώρου. Το χώρο αυτό σου δίνει μια ζευγαρώστρα 60x45x45. Αν πολλαπλασιάσεις τα 0,1 κυβικά μέτρα με το 70 (που είναι ο αριθμός καναρινιών για τα οποία ψάχνεις χώρο) παίρνεις γινόμενο 7 κυβικά μέτρα. Μια κλούβα διαστάσεων 2,5 μέτρα ύψος x 2 μέτρα μήκος x 1,5 μέτρα πλάτος σε καλύπτει, γιατί σου δίνει χώρο 7,5 κυβικών μέτρων. Καλό είναι όμως να σκεφτείς και άλλους παράγοντες. Δε θα μπορείς να ελέγχεις εύκολα τα πουλιά για ασθένειες. Δε θα μπορείς να τα πιάνεις εύκολα. Αν κάποιο ασθενήσει, ελλοχεύει ο κίνδυνος να κολλήσει όλα τα άλλα. Δε θα μπορείς να τα καθαρίζεις εύκολα. Θα χρειάζονται πολύ συχνά καθάρισμα, γιατί τα πάτηθρα και οι θήκες της τροφής θα λερώνονται πολύ γρήγορα. Επίσης τόσα πολλά πουλιά σε εξωτερικό χώρο θα είναι είναι δέλεαρ για τα κουνούπια. Επομένως, πρέπει να λάβεις μέτρα για την κάλυψή τους από κουνούπια. Επίσης, αν στο χώρο υπάρξουν μελλοντικά παράσιτα όπως η κόκκινη ψείρα, η αντιμετώπισή τους θα είναι δύσκολη. Θα χρειαστείς μεγάλη ποσότητα αντιπαρασιτικού, για να ψεκάζεις τα πάτηθρα, το κλουβί, τον πάτο του και το χώρο γύρω του. Εκτός από αυτό πρέπει κάθε φορά να δίνεις μεγάλη προσοχή, ώστε να καλύπτεις όλα τα σημεία.
 
Είναι πάρα πολλά τα πουλάκια κι αν δεν έχεις τον χρόνο να τα φροντίσεις είτε σε διαφορετικά κλουβιά είτε σε κλούβα, θα δυσκολευτείς κι εσύ και εκείνα. Εγώ δεν θα τα αναλάμβανα ή τουλάχιστον δεν θα τα αναλάμβανα όλα. Σίγουρα θα υπάρχουν υπεύθυνα άτομα που θα θέλουν να υιοθετήσουν μερικά από αυτά.
 
Ευγενία είναι πάρα πολλά τα πουλιά που θες να αναλάβεις. Καλό θα ήταν να χαρίσεις μερικά ώστε να μειωθεί λίγο ο πληθυσμός τους. Θα δυσκολευτείς πολύ να τα φροντίζεις και έτσι δεν θα είναι κανείς ευχαριστημένος, το αντίθετο μάλιστα.
 
Καλημέρα έχω αρκετά κατοικίδια και μέσα σε αυτά είναι και 17 καναρινια τα οποία τα έχω σε κλουβια σε εσωτερικό χώρο. Τώρα μια θεία μου θέλει να μου χαρίσει την δική της εκτροφή που είναι μεγαλωμένη σε εσωτερικό χώρο και είναι γύρω στα 70 καναρινια

@eugenia καλησπερα. Στη θέση σου δεν θα το συζητούσα καθόλου. Άλλο να χεις 17 πουλιά και άλλο 87! Μην τα αναλάβεις. Επίσης ο καθένας μας πρέπει να έχει επίγνωση των δυνατοτήτων του. Για να φθάσει κάποιος στο σημείο να έχει 70 πουλιά, δεν πρέπει να χει σκεφτεί εκ των προτέρων τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την κατοχή αυτού του σμήνους; Γιατί τα άφησε να αναπαραχθούν; Και τώρα ποιος καλείται να "βγάλει το φίδι από την τρύπα;" Εσύ; Σκέψου το πολύ σοβαρά κ υπεύθυνα. Το ζητούμενο άλλωστε είναι να έχεις υγιή πουλιά κ όχι πολλά και άρρωστα. Φιλικά πάντα.
 
Μην ασχολείσαι με κλούβες και μεγάλα κλουβιά, αν θέλεις να διατηρήσεις ποικιλίες όπως τα σγουρά (Βορρά και Παντοβάν) Αυτά τα ιδιαίτερα πουλάκια για να διατηρήσουν αυτό που είναι, θέλουν απομόνωση ή έστω διαμονή σε πολύ μικρές ομάδες. Χώρο με σταθερή θερμοκρασία και όχι υγρασίες. Τα Σκότς αντίθετα είναι σκληρά και μπορεί να ζήσουν σε πολύ πιο αντίξοες συνθήκες. Αυτά, όπου και όσα αν βάλεις, ένεκα και του μικρού σωματότυπού τους δεν θα έχουν πρόβλημα διαβίωσεις αρκεί να ταΐζεις τους ανα εποχή ανάλογους σπόρους.
 
Back
Top