Γενικά Που οφείλεται αυτή η συμπεριφορά του parrotlet;

Εγγραφή
27 Ιουλ 2016
Μηνύματα
2.409
Πόλη
Χαλάνδρι
Αναζητείται και η δική σας γνώμη για το τι κάνει αυτό το μικρό κομπρεσέρ εκεί πίσω :)

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Κάλεσμα. Για ζευγάρωμα;
Ίσως αυτό, ίσως "προστασία" της φωλιάς. Και προειδοποιούμε "μακριά, βαράω" 😛
Αυτή τουλάχιστον είναι η εξήγηση που δώσαμε εμείς, περιμένουμε και τις δικές σας :)
 
Διονυση το ίδιο κάνει Κ ο πεπερ ακριβώς.. Πάει πίσω από μαξιλάρια πίσω από πράγματα που σχηματίζουν τύπου σπηλιές Κ φωνάζει Κ πιτιτιζει σιγανά πάω να τον πάρω κατευθειαν Κ με δαγκώνει σκέψου πάω με καλυμμένο χέρι πλέον :D
 
Πρόκειται για σημαντική συμπεριφορά (το πουλί έχει ανάγκη θηλυκού και φωλιάς).
Πρέπει να φροντίζουμε ώστε τα πουλιά να μην βρίσκουν κρυψώνες, γιατί με αυτό τον τρόπο ενεργοποιείται η συγκεκριμένη συμπεριφορά, η οποία θα πρέπει να αποφεύγεται-καταστέλλεται διότι έτσι ενεργοποιούνται σεξουαλικές ορμόνες. Οι οποίες σε μοναχικά (και όχι μόνο) πουλιά μόνο προβλήματα φέρνουν.
 
Σιση μου πια σκεπάζω τέτοια σημεία για να μην πηγαίνει όταν είναι εκτός κλουβιού διότι Κ να τον πάρω ξανά πάει όποτε σκέπασμα Κ έξω από την πόρτα ο κύριος 😛μετά έρχεται στον ώμο σαν βρεγμένη γάτα αφού δν πέρασε το δικό του
 
Να σας πω και τα νέα.
Η "φωλιά" διαλύθηκε, παρ' όλα αυτά ο μικρός συχνάζει ακόμα στο ίδιο μέρος. Φυσικά δεν κάνει αυτούς τους ήχους, ήταν όμως παραξενεμένος για το "που πήγε το παιγνίδι του". Σε λιγότερο από μια μέρα βρήκε άλλα "παιγνίδια" να παίζει εκεί.
Συνεχίζει να "ψάχνεται" για να βρει φωλιά, όμως απλά θα μεταφέρουμε τα πράγματα και θα του το "χαλάμε" λίγο. Δεν υπάρχει όμως θέμα αφού το ξεχνάει αμέσως και αρχίζει άλλα παιγνίδια.
 
Διονύση, φροντίσετε να μην τρώει καθόλου πρωτεΐνες, τουλάχιστον για κάποιο διάστημα μέχρι να "ηρεμίσει"
Ναι Σισσυ μου δε του δίνουμε πρωτεΐνες. Τώρα να "ηρεμήσει" χμ... Ο Ερνέστο; Για το ίδιο πουλί μιλάμε; 😛
 
Πρέπει κάπως να "ηρεμίσει" Διονύση γιατί το παιδί "ψάχνεται" , γυρεύει σύζυγο... Τον είδα και σε κάποιο βιντεάκι να γυρίζει συνεχώς"ύποπτα" πάνω στην παλάμη... καταλαβαίνεις ποιο εννοώ;
 
Πρέπει κάπως να "ηρεμίσει" Διονύση γιατί το παιδί "ψάχνεται" , γυρεύει σύζυγο... Τον είδα και σε κάποιο βιντεάκι να γυρίζει συνεχώς"ύποπτα" πάνω στην παλάμη... καταλαβαίνεις ποιο εννοώ;
Απόλυτα :)
Δυστυχώς μας φοβίζει το θέμα των γεννητουριών αλλιώς θα είχε ήδη παρέα. Το συζητάμε σχεδόν καθημερινά και δεν καταφέραμε ακόμα να αποφασίσουμε.
 
Διονυση οπως ειπε και η Σισσυ προσπαθηστε να τον κανετε να φυγει απο αυτη τη φαση που εχει μπει. Αλλαχτε ισως και λιγο το κλουβι του μεσα, αυξηστε τα μπανακια και ισως να μειωνατε λιγο τα χαδακια για καποιο διαστημα!
 
Δε ζει στο κλουβί Ζαχαρία, απλά κοιμάται μόνο σ' αυτό. Αλλάξαμε πάντως το "περιβάλλον" του χαλώντας οτιδήποτε έμοιαζε με φωλιά. Δε φάνηκε να "ενοχλείται" αντίθετα γύρισε στα κλασικά του παιγνίδια με τη μία. Μπανάκι σχεδόν μέρα παρά μέρα το ζητάει και κάνει και μόνος του. :)
 
Αν γίνεται αυξήστε τες καμιά ώρα
Από αυτή τη βδομάδα που θα σταματήσει και η χορήγηση του φαρμάκου, θα αυξηθούν έτσι και αλλιώς. Κανονικά πέφτει για ύπνο 6-6.30 τώρα το χειμώνα και ξυπνάει κατά τις 7.30. Ομως λόγω της χορήγησης του φαρμάκου που έπρεπε να γίνεται καθε 12 ώρες, τον ξυπνάγαμε λίγο νωρίτερα και τον κοιμίζαμε λίγο αργότερα, για να προλαβαίνω να γυρίσω από τη δουλειά να του το δίνω. Οπότε θα γίνει κι αυτό. :)
 
Back
Top