Γενικά Που οφείλονται τα χνούδια που έβγαλε το κοκατίλ μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Freddie
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Freddie

PB New Member
Εγγραφή
14 Δεκ 2018
Μηνύματα
10
Καλημέρα,
Εχω ενα κοκατιλ εδω και 2 βδομαδες περιπου, τον freddie. Ειναι 8 μηνων και απο οτι μου ειπαν απο το pet shop ειναι ημερος γιατι απο μικρη ηλικια ειχε συνηθισει να τρωει απο ανθρωπο. Αυτες τις μερες που το εχω προσπαθω να το προσελκυσω και σιγα σιγα βαζω και το χερι μου μεσα στο κλουβι. Κατι φορές μου αγριευει οταν εχω το χερι μου μεσα στο κλουβι αλλα κατι αλλες φορες απλα αδιαφορει και δεν το πλησιαζει. Χθες εκανα μια αλλαγη στο κλουβι του και του προσθεσα ενα μεγαλυτερο παιχνιδι και μια ξυλινη πατηθρα. Επισης χθες προσπαθησα παλι να βαλω το χερι μου μεσα στο κλουβι αλλα με το ιδιο αποτελεσμα. Το βραδυ παρατηρησα οτι ο freddie καθαριζοτανε και ειχε βγαλει αρκετα πουπουλα (ασπρο χνουδι ). Ηθελα να ρωτησω αν τα χνουδια που εβγαζε χθες ειναι φυσιολογικο (εννοω αν καθαριζοταν ) ή αν αγχωθηκε που εγινε η αλλαγη χθες στο κλουβι του και επειδη ειχα και το χερι μου μεσα;
Ευχαριστω.
 
Οταν θες να βαζεις νεα παιχνιδια η πραγματα μεσα στο κλουβι του δε θα τα βαζεις κατευθειαν! Θα τα αφηνεις καπου κοντα ωστε να τα βλεπει 2-3 μερες για να τα συνηθισει! Εφοσον ειναι 8 μηνων περναει και πτερορροια λογικα οποτε ειναι αναμενομενο να χανει πουπουλα! Βαλε μας καποια φωτο απο το πουλακι και το κλουβι του αν θες να το δουμε!
 
Καλημέρα και να χαίρεσαι τον Freddie!
Δύο εβδομάδες δεν είναι πολύς καιρός, οπότε είναι λογική η αντίδραση του, από την στιγμή που δεν σε ξέρει ακόμα.
Αφού το ίδιο σου δείχνει με τον τρόπο του ότι δεν θέλει ακόμα πολλά πολλά, τότε πρέπει να αλλάξεις τρόπο προσέγγισης.
Σκέψου ότι τώρα χτίζεται η σχέση σας και θέλεις να έχει μόνο θετικά ερεθίσματα από εσένα και το νέο του περιβάλλον.
Οι παπαγάλοι γενικά είναι ζώα που θέλουν πάρα πολύ υπομονή για να εμπιστευτούν κάτι νέο, είτε είναι άνθρωπος, είτε άλλο πουλί, είτε κάποιο καινούριο παιχνίδι κλπ.
Αυτό να το έχεις στο μυαλό σου για να μην αγχώνεσαι ότι δεν σε θέλει.
Απλά θέλει τον χρόνο του να συνηθίσει το νέο του κλουβί, σπίτι, συνήθειες και φυσικά εσένα.
Τα cockatiel λόγο γλυκού και ήπιου χαρακτήρα, είναι συνήθως εύκολα στην εξημέρωση.
Καλό είναι να βρεις μια- δύο ώρες της ημέρας που θα έχεις εύκαιρες το 90% της εβδομάδας σου και να του τις αφιερώνεις αποκλειστικά.
Γενικά αν του έχεις ένα πρόγραμμα θα νιώσει πιο γρήγορα ασφάλεια μαζί σου και θα σε εμπιστευτεί πιο εύκολα.
Εννοείται ότι αν είσαι σπίτι θα του μιλάς όποτε περνάς από το κλουβί του και θα του λες το όνομα του ή θα του κάνεις κάποιο σφύριγμα που θα είναι το "δικό σας".
Επίσης καλό θα είναι πριν εμφανιστείς μπροστά του περνώντας, να λες ήδη το όνομα του για να μην τρομάξει!

Εσύ αυτό που θα κάνεις για αρχή θα είναι να πάρεις μια καρέκλα και να κάτσεις δίπλα του και να του μιλάς με γλυκιά φωνή για να συνηθίσει την παρουσία σου και την χροιά σου.
Μετά μπορείς να προμηθευτείς τσαμπιά κεχρί (που το λατρεύουν οι παπαγάλοι) και να του προσφέρεις λίγο έξω από τα κάγκελα(αφού πρώτα του έχεις κρεμάσει ένα μέσα στο κλουβί για να δει πόσο του αρέσει).
Η μουσικούλα και ο χορός είναι επίσης κάτι που τα κάνει να νιώθουν άνετα :)
Επίσης θα βάζεις το χέρι μέσα αλλά δεν θα τον κοιτάς καθόλου, απλά θα φτιάχνεις πράγματα στο κλουβί χωρίς να ασχολείσαι μαζί του για να δει ότι δεν έχει κάτι να φοβάται από το χέρι σου και αργότερα θα βάλεις και το χέρι μέσα με το κεχρί, αφού όμως πρώτα σου δείξει ότι έχει αρχίσει να θέλει την παρέα σου.
Οι παπαγάλοι είναι κοινωνικά ζώα, οπότε πίστεψε με, εκείνος έχει περισσότερη ανάγκη την παρέα σου από ότι εσύ την δική του.

Διάβασε και λίγα θέματα που αφορούν την εξημέρωση παπαγάλων, αλλά και την φροντίδα τους για περισσότερη ενημέρωση :)
https://community.petbirds.gr/threads/Εκπαίδευση-παπαγάλων-εξημέρωση.5707/

https://community.petbirds.gr/threads/Οδηγός-φροντίδας-παπαγάλων.26295/

Επίσης να σου πω ότι η διατροφή είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα, περισσότερο απο την εξημέρωση του.
Οπότε η βασική του τροφή θα είναι συσκευασμένη επώνυμη και όχι χύμα!
Φρούτα 2 φορές την εβδομάδα, 3 φορές λαχανικά και 1 φορά λίγο βρασμένο αυγό (12 λεπτά), κομμένο στη μέση με το τσόφλι.
Λογικά θα σε δυσκολέψει πολύ στην αρχή για να δοκιμάσει νέες γεύσεις, μιας και πολλοί παπαγάλοι σου βγάζουν το λάδι σε αυτό το θέμα, αλλά εσύ προσπάθησε να δοκιμάσεις διάφορους τρόπους και ποτέ όλα μαζί για αρχή :)
Εδώ θα βρείς τι επιτρέπεται και τι όχι να δίνεις στον παπαγάλο σου για να πάρεις μια ιδέα

Όσον αφορά αυτή την πούδρα που λες, είναι χαρακτηριστικό των cockatiel και δεν έχεις κάτι να φοβάσαι (εκτός αν έχεις αλλεργία σε αυτό)

Ότι άλλη απορία έχεις, εδώ είμαστε :)

ps* Αν θέλεις ανέβασε και μια φωτογραφία του να τον δούμε!
 
Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις
@zack27
Οποτε προτεινεις να βγαλω τα παιχνιδια απο το κλουβι και να τα αφησω 2-3 μερες εξω για να τα συνιθησει καλυτερα ή να τα αφησω οπως ειναι μεσα στο κλουβι; Χθες παντως οταν του τα εβαλα μετα απο λιγο πηγε και καθησε την νεα του πατηθρα και επαιξε λιγο με το παιχνιδι του.
@ilie mp
Η καθημερινοτητα πλεον με τον freddie ειναι η εξης:
Καθε πρωι αναγκαστηκα ξυπναω και αυτος απο νωρις γιατι φευγω νωρις για την δουλεια. Το μεσημερι μεχρι να γυρισω απο την δουλεια του βαζω μουσικη να ακουει και του εχω επισης τα παιχνιδια που εχει στο κλουβι. Οταν γυρναω σπιτι πριν μπω του σφυριζω και τον φωναζω με το ονομα του για να μην τρομαξει οπως μου ειπες. Κατι φορες οταν γυρναω απο την δουλεια σπιτι και με καταλαβαινει κανει χαρουλες και αρχιζει λιγο να σφυριζει. Επειτα την υπολοιπη μερα οση ωρα ειμαι σπιτι παντα ειμαστε μαζι, του βαζω μουσικη και προσπαθω να πλησιαζω το προσωπο μου με ηρεμες κινησεις κοντα στο κλουβι ενω παραλληλα του μιλαω η του σφυριζω. Κατι φορες ανταποκρινεται με σφυριγμα αλλα κατι αλλες φορες τρομαζει και παει προς τα πισω ή μου αγριευει. Ο freddie αυτο το διαστημα που τον εχω τρωει σιγουρα 3-4 φορες την μερα και μετα το φαγητο ( μεσημερι και απογευμα) καθεται σε μια γωνιτσα και χαλαρωνει - κοιμαται. Ηθελα να ρωτησω πανω σε αυτο ποσο τρωει κανονικα ενα κοκατιλ , γιατι το δικο μου τις τελευταιες μερες τρωει αρκετα 😛.

Επισης παρατηρησα οτι κατι φορες τις τελευταιες μερες ενω καθεται και χαλαρωνει οταν πεφτω για υπνο στην πατηθρα που ειναι μακρυα απο το κρεβατι μου οταν ξυπναω τον βλεπω να εχει ερθει και να καθεται στην πατηθρα που ειναι στην πλευρα του κρεβατιου.
Πιστευω οτι ειναι καλο σημαδι αυτο :D

Να σας συστησω τον Freddie :
https://drive.google.com/open?id=1zG-lxOPnSmcNgYGDYueK3S-JzA9QqBMG
 
Είναι κούκλος... Ακολούθησε τις οδηγίες των παιδιών, διάβασε και λίγο εδώ μέσα (άπειρες πληροφορίες) και θα τα πάτε πολύ καλά!

Από τη μικρή μου εμπειρία προτιμούν μικρά ή μεσαία σε μέγεθος παιχνίδια... Μία-δυο μέρες δἰπλα στο κλουβί αρκούν να τα συνηθίσει, όταν είναι μικρά σε μέγεθος.
 
Συνέχισε ότι κάνεις λοιπόν, συν αυτά που σου έγραψα πιο πάνω και είμαι σίγουρη ότι θα τα πάτε τέλεια :D

Φοράει δαχτυλίδι στο πόδι;
Μόνο έτσι μπορούμε να μάθουμε ηλικία.
Προς το παρόν μοιάζει με θηλυκό (έχει ρίγες στην ουρά από ότι είδα :)
Αν είναι μικρό όμως, θα είμαστε σίγουροι μετά την πτερόρροια!
 
Δυστυχως δεν φοραγε δαχτυλιδι οταν μου το φερανε. Στο pet shop μου ειπαν οτι ειναι αρσενικο γιαυτο και του εδωσα αυτο το ονομα.
Αλλα γενικα για να εκανες αυτη την παρατηρηση θα το κοιταξω και εγω καλυτερα και θα σου πω. Σε γενικες γραμμες τα παμε αρκετα καλα απλα πιστευω οτι ειναι θεμα χρονο να συνηθισει και το χερι μου οταν τον πλησιαζω.
 
Πάντως όσο το κοιτάω περισσότερο μου κάνει για ενήλικο πουλί, οπότε κατά 99% είναι θηλυκό.
Εκτός αν πέφτω έξω στην ηλικία.

Αυτά που λένε στα pet shop , εμένα δεν μου λένε κάτι 😛
Από αυτά που θα σου πούνε τα μισά (και βάλε) είναι λάθος πληροφορίες.
Είτε εσκεμμένα, είτε από άγνοια!
 
Back
Top