Γενικά Που πουλανε νεογέννητα κοκατιλ;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης konina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Στην νεα Σμυρνη δεν ξερω αν εχει καποιο καταστημα που να πουλανε αλλα αμα παρεις την χρυση ευκαιρια σιγουρα θα βρεις καποιον ιδιωτη που να πουλαει μικρα.
 
Νεογεννητα δεν πουλανε πουθενα! Τουλαχιστον οχι ανθρωποι με συνειδηση γι' αυτο που κανουν.

Να προτιμησεις ενα μολις απογαλακτισμενο πουλι αν θελεις να εισαι σιγουρος οτι θα ζησει. 😉
 
ναι αλλά τότε θα συνηθίσει τους γονείς του και όχι εμένα. Για αυτό θέλω ένα νεογέννητο κοκατιλ πριν καν ανοίξει τα μάτια του για να νομίζει ότι εγώ είμαι η μάνα του. αν ξέρετε κάποιον που έχει νεογέννητα η αυγά κοκατιλ να μου το πείτε. η κάποιον εκτροφέα εδώ κοντά με αυγά η νεογέννητα. ευχάριστο πάντως.
 
konina, και να βρεις ένα νεογέννητο κοκατίλ οι πιθανότητες να επιζήσει είναι μηδαμινές. Και είναι τόσα πράγματα που θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου και να προσέξεις εφόσον αποφασίσεις να το επιχειρήσεις. Θα πρέπει να έχεις ένα ειδικό χώρο σαν θερμοκοιτίδα να βάλεις μέσα το νεοσσό, θέλεις σύριγγα, χρειάζεται να κάνεις σχολαστική απολύμανση στη σύριγγα όταν θα το ταϊζεις, θα πρέπει η κρέμα να έχει τη σωστή θερμοκρασία και να είναι λιγότερο ή περισσότερο υγρή, ανάλογα με την ηλικία του νεοσσού, και φυσικά θα πρέπει να το ταϊζεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Δεν είναι εύκολη υπόθεση, είναι πολύ κουραστική διαδικασία κι επίφοβη για το νεοσσό, αφού θα είναι σε πολύ πολύ μικρή ηλικία.

Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις ένα απογαλακτισμένο και ταϊσμένο στο χέρι πουλί, όπως προείπε κι ο Ανέστης. Θα είναι ήδη εξημερωμένο και ήμερο και θα τα πάτε μια χαρά... σαν να το ταϊσες εσύ θα είναι.
 
Konina επιτρέπεται να ρωτάω ποσο εμπερία έχεις με πουλια;
 
Δεν θέλω να γίνω αυστηρή μαζί σου, αλλά άντε και βρείς νεογέννητο, πότε πιστευεις οτι θα προλαβαίνεις να το ταίζεις και να ασχολείσαι μαζί του φροντίζοντάς το με τον τρόπο που σου περιγράφει η Αναστασια πιό πρίν, οταν σε λιγες μερες θα ανοιξουν τα σχολεία και θα λείπεις πολλές ώρες απο το σπίτι; Εχεις ρωτήσεις του γονείς σου αν είναι διατεθιμένοι να αναλάβουν το ταισμα ενος νεογέννητου, αν έχουν χρόνο και διαθεση να κανουν κατι τετοιο; Η ευθυνη της ζωής ενος πουλιου δεν ειναι παιχνιδι...☹Πως θα νιωσεις αραγε αν το νεογεννητο πεθάνει στα χέρια σου απο ασιτία,ήκαποια μόλυνση λογω ελλειπους καθαριότητας;

Ξερω πως μπορεί να θυμώσεις μαζι μου, αλλά σε θετω πρό των ευθυνών σου πρίν να είναι αργα.
Ξερω πως είσαι ευαίσθητο παιδί και θα κατανοήσεις όλα αυτά που γράφουμε με πραγματικά καλή διαθεση όλοι μας και θα πράξεις το σωστό.
 
Τα κοκατίλ είνα κοινωνικά πουλιά. Αν το πάρεις αφού απογαλακτιστεί δεν θα αργήσει να σε συνηθίσει. Σκέψου το λίγο: Αν ήταν έτσι όπως τα λες τα πράγματα θα έμεναν πάντα κολλημένα στους γονείς τους και δεν θα έκαναν φίλους.

Επομένως γιατί να πάρεις ένα νεογέννητο, που σε χρειάζεται 24 ώρες το 24ωρο, σχεδόν χωρίς διάλειμμα πάνω απο το κεφάλι του, και που και πάλι οι πιθανότητες να ζήσει είναι τόσο λίγες;
 
λοιπον αλεξανδρε εχω εμπιρια με τα πουλια ειχα ενα καναρινι και μια καρδερινα που την ειχα εκπεδευσει να ερχετε στο χερι. Και γεωργια τισ ωρεσ που θα λοιπω εγω θα το εχει η γιαγια μου και ασ σου φαινετε καπωσ. Και επεισ δεν υπαρχει λογοσ να σου θυμωσω. Αμα ξερετε καπου που να εχουν απογαλακτισμενα μωρα να μου το πειτε.
 
Υπάρχουν εκτροφεία απ' τα οποία μπορείς να κάνεις την αγορά σου:

-Κυριάκος Αργυρού, βρίσκεται στη Ρόδο (Κυριάκος Αργυρού - Παπαγάλοι Πώληση και Αγορά - Ρόδος)
-Δημήτρης, βρίσκεται στα Ιωάννινα (BamBam.gr - Αγγελίες, μικρες αγγελίες, δωρεάν, aggelies, mikres aggelies δωρεάν στιν Ελλάδα!)
tropicalbirdfarm.gr έχω την εντύπωση ότι είναι στην Αθήνα.

Προσωπικά, δεν θα σου πω πήγαινε στο τάδε εκτροφείο, αυτό το αφήνω σε σενα. Ψάξου, επικοινώνησε μαζί τους κι αναλόγως πράξε. Καλές αγορές!
 
ναι αλλά τότε θα συνηθίσει τους γονείς του και όχι εμένα. Για αυτό θέλω ένα νεογέννητο κοκατιλ πριν καν ανοίξει τα μάτια του για να νομίζει ότι εγώ είμαι η μάνα του. αν ξέρετε κάποιον που έχει νεογέννητα η αυγά κοκατιλ να μου το πείτε. η κάποιον εκτροφέα εδώ κοντά με αυγά η νεογέννητα. ευχάριστο πάντως.
Δεν νομιζω να σου δωσει κανενας νεογγενητο κοκατιλ!
Και αυτο που λες δεν στεκει, δεν ειναι κοτοπουλακι ουτε παπακι😛
 
  • Like
Αντιδράσεις: mariah
το οτι εχεις ασχοληθει με καναρινια και καρδερινες δεν παιζει ρολο στο πως πρεπει να ξερεις να φροντιζεις ενα μωρο παπαγαλο!
ειναι τεραστια η ευθυνη αυτη και αμα δεν το εχεις ξανακανει μπορει να βρεθεις σε ασχημες καταστασεις που θα σε πληγωσουν και εσενα και θα κανουν κακο στο μικρο. καλητερο ειναι να παρεις απογαλακτισμενο μωρακι τα μικρα μαθαινουν πολυ ευκολα να εμπιστευονται τους αλλους και αφου καταφερες καρδερινα δεν θα ειναι τιποτα δυσκολο αυτο!
μπορεις να βρεις εναν εκτροφεα που να ταϊζει με κρεμα το μικρο σου και να σου δειξει και να σε βαλει να το κανεις και μονη σου! Να δεις πως γινεται αν μπορεις και αν μπορεις να τα καταφερεις σε αυτο. το να παρεις ενα παπαγαλακι μωρο(νεογεννητο) πρωτη φορα χωρις να ξερεις τιποτα γιαυτο και να εχεις εμπειρια μπορει να αποβει μοιραιο...
αν τελικα βρεις και παρεις φροντισε να εχει περασει την πρωτη εβδομαδα που ειναι και η πιο δυσκολη και επικυνδινη..
 
τα χριστουγεννα εγω θα βαλω τα δικα μου σε διαδικασια αναπαραγωγης
και αμα βγαλουν πουλακια μπορω να σου δωσω! αλλα μονο οταν σιγουρευτω οτι τρωει κανονικη τροφη!
 
Γλυκά μου κορίτσια αν θελετε μπορείτε να συνεχισετε την συζητηση επι προσωπικού απο τα προφίλ σας. 😉
 
Back
Top