Συμπληρώματα Που χρειάζετε η βιταμίνη Κ και που το viotin;

η βιταμινη χρειαζετε για να περνει βιταμινες το θηλυκο αλλωστε γιαυτο λεγετε και βιταμινη η βιταμινες χρειαζοντε για να εχουμε ενα πετυχημενο ζευγαρωμα και για να εχει δυνατο οργανισμο το καναρινι. Τωρα για το viotin δεν ξερω τι ειναι ας σου απαντησει καποιο μελος που ξερει.
 
επισης αν δεν κανω λαθος η κοκκινη βιταμινη κανει τα καναρινια κοκκινα.
 
Πρώτα από όλα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι λέμε "βιταμίνη", (ειδικά όταν βλέπω αυτό το κίτρινη και κόκκινη).
Στα περισσότερα pet shops πουλάνε μια σκόνη απροσδιόριστης προέλευσης σε σακουλάκι, χωρίς να λέει τι ακριβώς περιέχει και σε ποια ποσσότητα. Αν αυτή τη βιταμίνη λέμε, τότε το πιο πιθανό να πρόκειται για υπολείμματα ζωοτροφών, που κονιορτοποιημένα και χρωματισμένα- αρωματισμένα πουλιούνται (ανάλογα με το τι ζητά ο πελάτης) σαν βιταμίνες ή σαν ουσία που "ζωντανεύει" το χρώμα του πουλιού (βάψιμο). Αυτές οι σκόνες μπορεί να είναι από άχρηστες έως επικίνδυνες για το πουλάκι.
Αν τώρα λέμε για πολυβιταμινούχα συμπληρώματα με τη μορφή σταγόνων, (δες https://community.petbirds.gr/threads/Συγκριτικός-πίνακας-πολυβιταμινών.1969/), τότε πρόκειται για σταγόνες που μπορούν να προστεθούν στην αυγοτροφή ή στο νερό των πουλιών, όταν νομίζουμε ότι ο οργανισμός των πουλιών χρειάζεται ενίσχυση (πχ όταν τα προτοαγοράσουμε, κατά την πτερόροια, την αναπαραγωγική περίοδο, κλπ).
Το "viotin" που αναφέρεις είναι πολυβιταμινούχο διάλυμα.
 
Επειδή δεν πήρες απάντηση σ'αυτό.
Η βιταμίνη Κ είναι λιποδυαλιτή βιταμίνη
και βρίσκεται στα πράσινα(βλέπε σπανάκι)
καθώς και στο αυγό (στο κρόκο).Χρήσιμη στην
πυκτικότητα του αίματος.
 
επισης την βιοτινη την βρισκουμε στον κροκο αυγου, στο αλευρι σογιας, και στο ρυζι.
 
μακη σωστο πολυ αυτο που λες αλλα μαλλον ο φιλος μας μιλαει για το ΝΕΚΤΟΝ Κ που ειναι ενα μειγμα βιταμινων κα ιιχνοστοιχειων, δεν νομιζω να ρωταει αποκλειστικα για την βιταμινη Κ την κανονικη
 
η βιταμινη χρειαζετε για να περνει βιταμινες το θηλυκο αλλωστε γιαυτο λεγετε και βιταμινη η βιταμινες χρειαζοντε για να εχουμε ενα πετυχημενο ζευγαρωμα και για να εχει δυνατο οργανισμο το καναρινι. Τωρα για το viotin δεν ξερω τι ειναι ας σου απαντησει καποιο μελος που ξερει.

Αν κατάλαβε κανείς τι θέλει να πει ο ποιητής ας μου εξηγήσει και εμένα.

Έλεος ας είμαστε λίγο ποιο προσεκτικοί στις τοποθετήσεις μας. Δεν είναι απαραίτητο να έχουμε γνώμη επί παντώς του επιστητού.
Τέτοια post χωρίς νόημα τι εξυπηρετούν; Βοηθούν κανένα να κατανοήσει το θέμα;
η βιταμίνη χρειαζετε για να περνει βιταμινες το θηλυκο αλλωστε γιαυτο λεγετε και βιταμινη
Ωραία τοποθέτηση εμπεριστατωμένη, με λογική και επιχειρήματα.
Έλεος
 
στεφανε νομιζα οτι το κ ειναι η συντομοια του συνδεσμου <και> για αυτο και εδωσα τετοια απαντηση. Δικο μου λαθος.
 
H Βιοτίνη είναι μία υδατοδιαλυτή ουσία, που δεν αποθηκεύεται από το σώμα και θεωρείται ότι αποτελεί μέρος του συμπλέγματος βιταμινών Β. Η Βιοτίνη παίζει ένα σημαντικό ρόλο στη μεταβολή των λιπών και είναι απαραίτητη για τον φυσιολογικό μεταβολισμό των λιπών και πρωτεινών. Οι καλύτερες πηγές της βιοτίνης είναι οι ξηροί καρποί, τα φρούτα, η μαγιά μπύρας, το (μη επεξεργασμένο) ρύζι.

Πηγή: Winged Wisdom Pet Bird Magazine - Fatty Liver Disease in Cockatiels
 
Ορισμενα ενζυμα, για να εκδυλωσουν την δραστικοτητα, τους χρειαζονται την παρουσια καποιων ουσιων μη πρωτεϊνικης φυσης οι ουσιες αυτες ονομαζονται συμπαραγοντες. Αν ο συμπαραγοντας λειπει το ενζυμο δεν ειναι δραστικο. Οι συμπαραγοντες μπορει να ειναι ιοντα μεταλλων ή οργανικες ενωσεις. Στην δευτερη περιπτωση ονομαζονται συνενζυμα. Πολλα απο τα συνενζυμα ειναι βιταμινες ή περιεχουν βιταμινες στο μοριο τους. Καθως ο οργανισμος δεν μπορει να συνθεσει καποιες απο αυτες τις βιταμινες ειναι προφανως αναγκαιο να προσλαμβανονται με την τροφη.
 
ας μας απαντησει καποιος που χρειαζετε η βιταμινη κ και που χρειαζεται το viotin
Βασίλη, βλεπω ότι έχεις καρδερίνες.
Στις καρδερίνες ( & τα άλλα ιθαγενή), με τα γνωστά εντερικά προβλήματα που παρουσιάζουν(κοκκίδια κτλ), μπορεί σαν δευτερογενές αποτέλεσμα να εμφανισθεί αιμορραγία του εντέρου.
Εκεί βοηθάει η βιταμίνη Κ με την πυκτικότητά της, που αναφέρει παραπάνω ο Μάκης.
 
H Βιοτίνη είναι μία υδατοδιαλυτή ουσία, που δεν αποθηκεύεται από το σώμα και θεωρείται ότι αποτελεί μέρος του συμπλέγματος βιταμινών Β. Η Βιοτίνη παίζει ένα σημαντικό ρόλο στη μεταβολή των λιπών και είναι απαραίτητη για τον φυσιολογικό μεταβολισμό των λιπών και πρωτεινών. Οι καλύτερες πηγές της βιοτίνης είναι οι ξηροί καρποί, τα φρούτα, η μαγιά μπύρας, το (μη επεξεργασμένο) ρύζι.

Πηγή: Winged Wisdom Pet Bird Magazine - Fatty Liver Disease in Cockatiels

Θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο σκεύασμα βιοτίνης ή αν τη χορηγείτε μόνο μέσω των τροφών που αναφέρει ο Χρήστος.
 
Βιταμίνη Κ. Υπάρχουν δύο είδη της βιταμίνης Κ: η Κ1, η οποία βρίσκεται κυρίως στα πράσινα λαχανικά, και η Κ2, η οποία συντίθεται από την εντερική χλωρίδα. Σε περιπτώσεις σοβαρής έλλειψης βιταμίνης Κ, εκδηλώνονται αιμορραγίες σε διάφορα ενδοκοιλιακά όργανα, στον εγκέφαλο κ.ά. Ανεπάρκεια της βιταμίνης Κ μπορεί επίσης να αναπτυχθεί μετά τη νεογνική ηλικία σε περιπτώσεις κακής απορρόφησης του λίπους, όπως στον αποφρακτικό ίκτερο, καθώς και σε περιπτώσεις καταστροφής της εντερικής χλωρίδας, που μπορεί να συμβεί έπειτα από παρατεταμένη χρήση αντιβιοτικών.
 
Η βιοτίνη (βιταμίνη Β7, βιταμίνη Η) ανήκει στις υδατοδιαλυτές βιταμίνες. Συμμετέχει σε πλήθος μεταβολικών αντιδράσεων όπως στη σύνθεση των λιπαρών οξέων, τη γλυκονεογένεση, το μεταβολισμό των διακλαδισμένων λιπαρών οξέων και το μεταβολισμό της λευκίνης.
Η δράση της βιοτίνης οφείλεται στην ικανότητά της να δεσμεύει και να μεταφέρει το διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο χρησιμοποιείται ως υπόστρωμα για πολλές αντιδράσεις σύνθεσης. Για το λόγο αυτό, αποτελεί συνένζυμο σε αντιδράσεις καρβοξυλίωσης, που καταλύονται από ένζυμα, που ονομάζονται καρβοξυλάσες.
  • Στη σύνθεση των λιπαρών οξέων αποτελεί συνένζυμο του ενζύμου καρβοξυλάση του ακέτυλο-CoA που καταλύει τη μετατροπή του ακέτυλο-CoA σε μηλόνυλο-CoA.
  • Η βιοτίνη αποτελεί επίσης συνένζυμο της πυροσταφυλικής καρβοξυλάσης, ενός ενζύμου της γλυκονεογένεσης.
  • Η προπιόνυλο-CoA καρβοξυλάση καταλύει τη μετατροπή του προπιόνυλο-CoA σε S-μεθυλο-μηλόνυλο-CoA, στα πλαίσια του μεταβολισμού των διακλαδισμένων λιπαρών οξέων.
  • Τέλος, η μεθυλο-κρωτόνυλο-CoA καρβοξυλάση καταλύει τη μετατροπή του β-μεθυλο-κρωτόνυλο-CoA σε β-μεθυλο-γλουτακόνυλο-CoA, κατά τις αντιδράσεις μεταβολισμού της λευκίνης.
ΧΡΗΣΕΙΣ
Η βιοτίνη παίζει ρόλο στην ανάπτυξη του δέρματος και των μαλλιών. Η βιοτίνη, πιθανώς, συμμετέχει και στην παθογένεια του σακχαρώδους διαβήτη μειώνοντας τα επίπεδα της φλυκόζης και εμποδίζοντας την ανάπτυξη διαβητικής νεφροπάθειας. Επίσης χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των μυικών πόνων και της δερματίτιδας.
ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ
Η ανεπάρκεια βιοτίνης πολύ σπάνια μπορεί να συμβεί, διότι η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη ανέρχεται μόλις στα 0.25 mg και η συνήθης διατροφή περιέχει το ποσό αυτό της βιταμίνης. Εξάλλου η βιοτίνη παράγεται από τα μικρόβια του εντέρου. Τα συμπτώματα της έλλειψης βιοτίνης αφορούν το δέρμα και τα μαλλιά (σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, ξηροδερμία, αλωπεκία), αλλά είναι δυνατόν να εμφανιστούν, επίσης, και νευρολογικές διαταραχές, εξάντληση, πόνοι στους μύες, ανορεξία, εξανθήματα, τριχόπτωση και ναυτία.
Σημαντικό: Έλλειψη βιοτίνης μπορεί να προκληθεί εξαιτίας όλων των ασθενειών που διαταράσσουν την ισορροπία της χλωρίδας του εντέρου.
 
καλησπρερα σε ολους. με ανησυχησε λιγο το μηνυμα του kristhegreek. και εγω αυτες τις βιταμινες παιρνω για το πουλακι μου κοκκινη και μια αναμικτη σε διαφανες σακουλακια. τι βιταμινες να ζητησω για τον οργανισμο του; οπως οι ανθρωποι παιρνουμε βιταμινες για να ειναι υγιης ο οργανισμος μας ετσι πρεπει να εχουν και τα ζωακια μας ετσι δεν ειναι; τι πολυβιταμινη πρεπει να ζητησω;
 
Απάντηση: Που χρειαζετε η βιταμινη Κ και που το viotin;

Multi-vit for birds

Υδατοδιαλυτή σύνθεση δώδεκα βιταμινών.
Το Multi-vit περιέχει 12 διαφορετικές βιταμίνες, οι οποίες βοηθούν στη διατήρηση της άριστης φυσικής κατάστασης και ωδικής ικανότητας των καναρινιών, των Τροπικών και Ευρωπαϊκών ωδικών πτηνών. Επίσης ενισχύει τον οργανισμό σε περίοδο αλλαγής του πτερώματος και αναπαραγωγής.
Συσκευασία 20ml.
Δοσολογία:
  • Μικρά πτηνά (καναρίνια κ.λπ.): 1-3 σταγόνες στο νερό ή στην αβγοτροφή μιας ταΐστρας.
  • Μεγάλα πτηνά (μάινες κ.λπ.): 5-7.
  • Για πολλά πτηνά: 2 κουταλάκια του τσαγιού σε 1 λίτρο νερό.
Διατροφικό συμπλήρωμα. Διατηρείται σε δροσερό και ξηρό μέρος. Να φυλάγεται μακριά από τα παιδιά.
 
Kai parxei kai afto se morfi igro, dosologies exei to paketo meza

image3130.jpg


kai se morfi skoni
HealthOmniVit.jpg

kai an den sou kani afto ta perneis XIMO-MULTIVITAMINI kai kaneis ena koutalaki tou glykou se kathe potistra me 100 ml.

Alexandros
 
Back
Top