Δυστυχώς κι εγώ κακώς είχα την εντύπωση ότι πετυχαίνουμε μια σωστή διατήρηση των σπόρων μας, αν τους φυλάξουμε σε αεροστεγή δοχεία. (κάτι που ίσως ισχύει για πολύ μικρά χρονικά διαστήματα). Αυτό όμως, επειδή το ψάχνω καιρό, δεν είναι σωστό.
Οι σπόροι πρέπει να αερίζονται. Γι αυτό ή πρέπει να τους φυλάμε στο σακί τους ή σε ανάλογο σακί διατήρησης σπόρων σιταριού και κριθαριού.
Εφόσον πρόκειται να τους διατηρήσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο τόπος φύλαξης παίζει μεγάλο ρόλο, πρέπει να είναι αεριζόμενος, με ανοικτά παράθυρα προτιμότερο ανατολικά και μακριά από κάθε πηγή υγρασίας, κακοσμίας και ηλιακής ακτινοβολίας.
Το σακί πρέπει να τοποθετηθεί πάνω σε τραπέζι ή κάτι άλλο και όχι στο πάτωμα.
Για να αποφύγουμε τα μυρμήγκια, με άσπρη κιμωλία χαράσσουμε έναν κύκλο γύρω από το τσουβάλι και ρίχνουμε περιμετρικά επίσης ρίγανη.
Μέσα στο τσουβάλι ρίχνουμε αρκετά φύλλα ξηρής δάφνης.
Εννοείται επιλέγουμε χώρο που δεν έχουν πρόσβαση τρωκτικά κτλ.