Γενικά Πρέπει απαραίτητα να της κόψω τα νύχια;

pommerouge

PB Member
Εγγραφή
5 Δεκ 2008
Μηνύματα
308
Πόλη
Αθήνα
😕 γιατί δεν έχω ξανά κόψη νύχια σε πτηνό και δεν θέλω να μου μείνει στα δάχτυλα άμα την αφήσω έτσι θα πάθει κάτι;
 
https://community.petbirds.gr/threads/Πως-και-πότε-πρέπει-να-κόβω-τα-νύχια-των-καναρινιών.13906/

Δες λιγάκι αυτό το βίντεο. Πρέπει να του κόψεις τα νύχια γιατί αν μεγαλώσουν σε υπερβολικό βαθμό δεν θα έχει την σωστή ευστάθεια, δεν θα μπορεί να περπατήσει σωστά, μπορεί πολύ εύκολα να μπλεχτούν τα νύχια του στα κάγκελα του κλουβιού με να μείνει εκεί για πολλές ώρες με άσχημες συνέπεις.
 
Καλημερα και χρονια πολλα.
Αν δεν εχεις ξανακοψει νυχια σε πουλια, μην το επιχειρησεις γιατι υπαρχει περιπτωση να τραυματισεις το πουλι. Πηγαινε σε καποιον κτηνιατρο η πτηνιατρο να το κανει. Μπορεις ακομα στο πετ που εμπιστευεσαι να ζητησεις απο τον υπευθυνο να στο κανει.
Τα νυχια των πουλιων πρεπει να τα κοβουμε για να μην αφηνουμε περιθωρια να τραυματιστει το πουλι αν μπλεξουν καπου τα νυχακια του. Στεκεται πιο καλα στις πατηθρες και γενικοτερα εχει καλυτερη σταθεροτητα.
 
τελικά το έκανα μιας και είχα πείρα με κόψιμο νυχιών στην κουνελιτσα μου, τελικά ήταν πολύ ήρεμη στο κόψιμο τώρα τις έχω βάλει να κάνει μπανάκι, άντε τώρα πως κόβω τα νύχια των δυο μου Lovebirds , από ότι διάβασα στο forum καλύτερα να τα λιμάρω
 
Kι'εμείς στον African grey μας τα λιμάρουμε, αφού τον τυλίξουμε σε πετσέτα στο κεφαλάκι για να μη στρεσσάρεται!
 
παντως το καλυτερο πιστευω ειναι αν δεν εχουμε ξανακοψει νυχια καναρινιου να μην το επιχειρουμε χωρις να ξερουμε γιατι ειναι πολυ πιθανο να τραυματισουμε το πτηνο. επισης συμφωνω οτι μπορεις και να τα λιμαρεις αντι να τα κοψεις. τα νυχια ειναι απαραιτητα για το πουλι για τις "βολτες" του στα κλαδια. μονο οταν το ενοχλουν πρεπει να κοβονται.
 
Η απάντηση του Γρηγόρη σε συνδυασμό με το κατατοπιστικότατο βίντεο του Ανδρέα που σε παραπέμπει, είναι ότι καλύτερο. Συμπληρωματικά δες και το πρώτο πόστ εδω https://community.petbirds.gr/threads/Κόψιμο-νυχιών-καναρινιών-πριν-το-ζευγάρωμα.1626/ και θα διαπιστώσεις οτι δεν είναι κατι τρομαχτικό. Χρειάζεται μόνο σταθερό χέρι.
 
Back
Top